Forum Gry > Inne gry
Diablo 3
ManganMan:
Zawsze będę hejterem gier fantasy, po prostu - blizzard przegina z ceną (to m.in. dwie rzeczy, które trzymają mnie z dala od tego... ''produktu przemiany materii'' zwanego potocznie WoW'em), poza tym kumpel ostrzegał mnie, że net jest wymagany (npce, potwory etc.). Sorry, skoro mam odpalać dwa kompy (jeden działa jako router) i tracić tysiące na necie i rachunkach za prąd, to ja podziękuję...
Doom:
--- Cytuj ---(dostępne do ściągnięcia w necie przygotowane przez jakiegoś pasjonata). Gra jest wtedy dużo mroczniejsza, ale to narzekanie na kolorki jest trochę niepoważne.
--- Koniec cytatu ---
Niepoważne jest robienie mrocznej zlej gry w cukierkowo-pastelowych kolorach, a nawet jeśli ktoś już się przy tym upiera to powinnien dać graczom tryb że tak powiem klasyczny wbudowany w grę bez potrzeby szukania zewnętrznych przeróbek.
--- Cytuj ---To jest Blizzard, nie liczyłbym na zniżkę, chyba, że za 10 lat (patrz cena SCII).
--- Koniec cytatu ---
I własnie dlatego od dłuższego czasu nie mam dla nich szacunku i uważam że firma się skończyła
Pol Kent:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Maj 16, 2012, 10:08:46 ---A do przdmówcy, grałem w betę i nie przypominam sobie żadnych sznureczków ulatującego życia. A grafikę można zrobić mroczniejszą stosując modyfikację do filtrów DX (dostępne do ściągnięcia w necie przygotowane przez jakiegoś pasjonata). Gra jest wtedy dużo mroczniejsza, ale to narzekanie na kolorki jest trochę niepoważne.
--- Koniec cytatu ---
Do przedmówcy (świetny zwrot nomen-omen) ;D
Fajnie że są jakieś "filtry DX zrobione przez jakiegoś pasjonata" ale szkoda, że nie ma tego po prostu w ustawieniach gry. Nie sądzę, żeby to było jakieś mega wyzwanie dla Blizzarda skoro ktoś solo czy kilku ludzi coś podobnego stworzyło.
Nie narzekam grafikę i jej kolorki jako takie tylko na ich powiedzmy ilość/obfitość w czasie gry. Uważam, że efektowność niektórych skilli/czarów/etc mogłaby być nazwijmy to subtelniejsza bo obecnie wygląda jak jakaś japońska kreskówka. Dla przypomnienia polecam sięgnąć jeśli są jeszcze do znalezienia do pierwszych szkiców z D2 gdzie np. miecz z obrażeniami od ognia wyglądał jak light-saber Vadera. Na szczęście zanim wydano D2 zmieniono to na sensowniejsze.
A co do sznureczków życia, miałem na myśli ciągi cyferek ulatujących z moobków po trafieniach. Jeśli ich sobei nei przypominasz to widze tylko dwie możliwości.
Pierwsza w finalnej wersji ich nie ma - oby.
Druga - jeszcze nie trafiłeś na porządne stado moobów.
Jonas:
--- Cytat: Pol Kent w Maj 16, 2012, 10:46:24 ---Fajnie że są jakieś "filtry DX zrobione przez jakiegoś pasjonata" ale szkoda, że nie ma tego po prostu w ustawieniach gry. Nie sądzę, żeby to było jakieś mega wyzwanie dla Blizzarda skoro ktoś solo czy kilku ludzi coś podobnego stworzyło.
Nie narzekam grafikę i jej kolorki jako takie tylko na ich powiedzmy ilość/obfitość w czasie gry. Uważam, że efektowność niektórych skilli/czarów/etc mogłaby być nazwijmy to subtelniejsza bo obecnie wygląda jak jakaś japońska kreskówka. Dla przypomnienia polecam sięgnąć jeśli są jeszcze do znalezienia do pierwszych szkiców z D2 gdzie np. miecz z obrażeniami od ognia wyglądał jak light-saber Vadera. Na szczęście zanim wydano D2 zmieniono to na sensowniejsze.
--- Koniec cytatu ---
To jest dyskusja o gustach, a jak wiadomo o tym się nie dyskutuje. Jednym się podoba innym nie. Nigdzie nie jest napisane, że ta gra ma mieć taką a taką grafikę, a Blizzard miał prawo zrobić ją taką jaką sobie wymyślił. Możesz narzekać, choć twierdzisz, że tego nie robisz, albo możesz po prostu nie grać, a wtedy jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. Jak dla mnie liczy się gameplay i fun z rozgrywki, a nie to jaką paletę kolorów dobrali. Mnie tam się podoba i wcale bym jej cukierkową nie nazwał. Jak chcecie cukierki zagrajcie sobie w takiego Torchlighta na przykład. Tam to jest dopiero czysty disney channel. A gdyby nie było porządnych efektów czarów i zdolności, to połowa community narzekałaby, że takie nijakie są i bez jaja. Ponownie jednak - o gustach się nie dyskutuje.
--- Cytat: Pol Kent w Maj 16, 2012, 10:46:24 ---A co do sznureczków życia, miałem na myśli ciągi cyferek ulatujących z moobków po trafieniach. Jeśli ich sobei nei przypominasz to widze tylko dwie możliwości.
Pierwsza w finalnej wersji ich nie ma - oby.
Druga - jeszcze nie trafiłeś na porządne stado moobów.
--- Koniec cytatu ---
W finalną grę jeszcze nie grałem, bo kurier leci w kulki, a betę przeszedłem każdą postacią po 5-10 razy (łącznie koło 30 razy) więc faktycznie mogłem przeoczyć jakieś ulatujące cyferki. /sarkazm mode off
@Doom: a brak szacunku do twórcy gry, za to, że się ceni i sprzedaje swój produkt za taką a nie inną kwotę, to jest śmieszne. Ja wiem, że najfajniej by było, jakby każde za piątaka sprzedawał gry, ale to tak nie działa. A co do skończenia się Blizzardu, jakoś go nie widzę, a obecnie jest to najprężniej działająca firma na rynku posiadająca miliony klientów. Oni też z pewnością uważają, że "Blizzard się skończył".
Doom:
Gdyby sprzedawany produkt różnił się od poprzednika tak jak D2 od D1 to można by dyskutować. W stanie obecnym mam wrażenie że 90% ceny wzięło się stąd że na pudełku jest logo blizarda. To jest narcyzm w czystej postaci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej