Eve Online > NoobGarten
Noob w małej korporacji w low sec
Colonel:
--- Cytat: Shiro w Stycznia 03, 2011, 21:24:03 ---To ja z pytaniem: ile trzyma agro od ratów?
Mam na mysli sytuacje, kiedy warpuję na safe spot, siedzę w cloak'u i chciałbym wyłączyć gre, a nie mam gdzie zadokować i nie chce opuszczać systemu. Czy jeśli wylogowałem się zacloak'owany, to statek będzie tam dalej wisiał zacloak'owany przez te pare minut?
Drugie pytanie, czy Drejkiem da się na bramie wywinąć ten sam numer, co frytką (mam na myśli wyjście z gate cloak i wejście w normalny cloak w ciągu kilku dziesiętnych sekundy, poprzez klikniecię allign i cloak)? Próbowałem i nie wiem, czy mam taki paskudny ping do serwerów EVE, czy poprostu BC tak ociężale wychodzi z cloak'a. We fregacie wychodziło..
Edit:
Trzecie pytanie: nie moge odpalić cloak'a, kiedy ktoś tylko zacznie mnie targetować, czy dobiero kiedy złapie target, blokuje cloak?
--- Koniec cytatu ---
agro od ratow nie istnieje po wylogowaniu, wiec powinienes zniknac po 1 minuncie...
do tego czasu nie bedziesz w clouku...tylko odwrpujesz 1 AU od miejsca wylogowania i dostoisz tam sobie do 1 minuty od wylogowania, jesli wylogujesz w warpie to najpierw dowarpujesz tam dokad leciales a potem odbije Cie gdzies w losowe 1 AU od tego miejsca, [ wszystko to powinno zamknac sie w 1 minucie ale nie dam sobie za to reki uciac :p ]
da rade drejkiem alignowac w kloakingu, poprobuj i sprawdz kto Cie dorwie a kto nie :D
jednak jesli odbijesz na mwd wchodzac w klouka to nie wiele sie przemiescisz bo drej to cegla, natomiast powiekszysz sobie align time
do tego stopnia ze co sprawniejszy "napastnik" doskoczy tam momentalnie i Cie zdekloukuje...
porownaj sobie w EFT czas gotowosci do wejscia w warp z MWD i bez, zrozumiesz do czego zmierzam...
nie zakloukujesz jesli juz jestes stargetowany...jesli dekloak sprawnie zgrasz z wejsciem w warp to nikt nie powinien nawet miec mozliwosci rozpoczecia namierzania
...przyznam szczerze ze drejkiem nigdy nie latalem wiec nie dam Ci 100% gwarancji, jednak na HACach / kruzach to dziala, raczej ciezko takiego dorwac z kloukiem na dachu :)
SokoleOko:
--- Cytat: Colonel w Stycznia 03, 2011, 21:59:32 ---agro od ratow nie istnieje po wylogowaniu, wiec powinienes zniknac po 1 minuncie...
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź, ale moim zdaniem jest dodatkowa minuta.
--- Cytat: Colonel w Stycznia 03, 2011, 21:59:32 ---do tego czasu nie bedziesz w clouku...tylko odwrpujesz 1 AU od miejsca wylogowania i dostoisz tam sobie do 1 minuty od wylogowania, jesli wylogujesz w warpie to najpierw dowarpujesz tam dokad leciales a potem odbije Cie gdzies w losowe 1 AU od tego miejsca, [ wszystko to powinno zamknac sie w 1 minucie ale nie dam sobie za to reki uciac :p ]
--- Koniec cytatu ---
Nie 1 AU tylko dokładnie 1 mln kilometrów (1 AU = 147 mln km). Różnica jest taka, że po logoffie ktoś wyrzuca proby ustawione na 0.5 i ma 100% wyniku za pierwszym razem na wylogowanym shipie/jajku.
MWD+cloak działa tylko na szybkich shipach, raczej nie na BC :)
Shiro:
Dzięki Pułkowniku za piracką rzetelność :)
Zgaduję (tak na chłopski rozum), że patent z MWD polega na: Allign -> MWD -> Cloak -> Decloak -> Warp i ten jeden cykl MWD ma dać rozpęd do insta warpa? Bo zbyt daleko Drake nie odlatuje na tym jednym cyklu..
Ćwiczyłem to z bratem, który wisiał na bramie w T1 fregacie i łapał target dopiero, kiedy byłem już warpie. Nie mógł mi niestety zakładać scrambla, bo byliśmy w highsecu, więc nie wiem do końca jak wygląda praktyka. Patent powinien działać na piratów, którzy nie wypili jeszcze pierwszej kawy i targetują opieszale, albo kampią bramę w dużych statkach.
Czy ktoś mógłby jeszcze napisać, w którym dokładnie momencie procesu warpowania trzeba komuś założyć scram, by nie odwarpował?
SokoleOko:
Prawie złapałeś.
Align > MWD -> cloak > jak kończy się cykl mwd patrzysz na pasek szybkości, jak masz ciut ponad 3/4 > decloak > warp out. Ale takie rzeczy to wychodzą na Vagabondzie na przykład.
Albo warpujesz, albo nie - jak dostaniesz punkt zanim warpniesz to już staniesz.
Colonel:
ta racja.. 1 mln km odwarpowujesz, musze plus cos do memory sobie kupic ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej