Eve Online > NoobGarten
Noob w małej korporacji w low sec
Zgudi:
Właśnie wstąpiłem do anglojęzycznej korporacji o nazwie Bear's World. Korporacja ma 11 członków i mieszka w systemie Zirsem w low security (0.2-0.3). Jak patrzę na mapę to jest wormhole. Mam do was forumowicze pytania?
Jakie są możliwości zarobku w tej korporacji?
Jak noob szkolący się w walce (maller, cruiser )może przetrwać w takim miejscu?
I czy to ma sens?
Doom:
To nie jest wormhole. O tym ja sie tam zarabia powinni informować Cie korpowicze (z naciskiem na kolesia który przeprowadzał rekrutację), ale podejrzewam że maja tam jakichś agentów do misji (problem jesli tylko l4) , może bawią się w eksplorację (lowsecowe nie sa złe pod katem finansowym, ale mlcy char raczej sobie nie poradzi), bawia się w posami, albo masz pecha i trafiłeś do korpa ludzi którzy zarabiają nie jawnymi altami a chary w tym korpie to piraci / najemnicy
Edytka;
system który podaleś to low secowy mini mission Hub:
http://eve-agents.com/index.dxd?AgentName=&System=Zirsem&Region=-&Corporation=-&Faction=-&Division=-&Level=-&Skill=-&Locator=-&Storyline=-&FWAgent=-&Sort=7&Direction=0
oznacza to kilka rzeczy:
+ przekrója agentow taki że możesz tam znaleźć takiego na którym pojedziesz w górę
+ nieco lepsze zarobki niż na analogicznych misjach w empire
+ prawdopodobnie system ma wiecej mieszkańców, a ludki w których barwach latasza są z nimi w przyjaznych stosunkach
- Piraci, wanabe piraci (dresy), oraz niedzielni pvperzy mieszkajacy na codzień w empire lubią odwiedzac takie miejsca
- zaopatrzenie i wywóz sprzetu z misji utrudnione
- to ze na lokalu masz kilkanaście osób prawdopodobnie zmniejsza Twoje bezpieczeństwo, trudniej zauwazyć nowych w sytemie, małe szanse ze ktoś Cie uratuje jak zaostaniesz złapany (chyba że to ekipa ktora na jednegopirackiego dramiela zrzuca super capsy - w co watpie ponieważ za blisko jest stamtad do mnie zebym nie slyszakl o takich psycholach)
Colonel:
z nowym graczem najczesciej wystepuje problem komunikacyjny. Czytaj tak jak z Toba
wypowiadajac sie jestes w stanie tak pomieszac pojecia ze odpowiedz na Twoje pytania jest duzym wyzwaniem i wiele osob zwyczajnie Cie wyminie
Podobno otrzesinami i odmulaniem zajmuje sie polska korporacja Unseen Academy.
Sadze ze to bardzo by Ci pomoglo, tzn przystapienie do nich.
Latajac z angielskojezycznymi misiami wiele nie zyskasz skoro juz na samym poczatku przychodzisz po pomoc na centrale w iscie nobsko epickim stylu...
Bez urazy :)
wiec tak:
Wormhole to rodzaj bramy a nie system, takie przejscie pomiedzy systemami...
wormhole dosc czesto prowadza do nieznanej przestrzeni poza nasza galaktyka, tam systemy nie maja nazw tylko oznaczenia cyfrowe, przykladowo J123567
system w low security space bedzie mial jedno oznaczenie swojego security, albo ...jak podales 0.2 albo 0.3
w tym wypadku jest to 0.3 http://evemaps.dotlan.net/system/Zirsem
Jakie sa mozliwosci zarobku w takiej korporacji?
O to juz musisz spytac wielkiego misia, czyli CEO swojej korporacji...
zwykle jednak mozliwosci zarobkowania w low seku koncza sie na jakims karkolomnym misjonarstwie i sztuce unikania piratow
Jesli chcesz sie szkolic w walce to najpierw naucz sie jej unikac / przetrwac / wiac...
bo inaczej walka a raczej kleska bedzie Cie przylapywac przy pasniku czesciej niz tego bedziesz sobie zyczyl...
I czy to ma sens?
To zalezy ... :)
wielu Ci powie ze nie, to nie ma sensu :)
Zgudi:
Podałem swojemu CEO, ten topic do przeczytania, dlatego zmieniłem temat na mniej obraźliwy :D, mówi, ze będą mnie bronić, bo zawsze ktoś lata, no ale polatamy zobaczymy.
Chciałbym powiedzieć temu CEO "Czy wiesz co czynisz? Będziesz miał mnie na głowie, oj biedny będziesz!!"
Z drugiej strony, ten gość ma wysokie standingi do wielu npc korporacji, co mi pomoże samemu poprawić standingi
Doom:
Licza się standingi korpa nie jego członków. Standing korpa jest coprawda liczony na podstawie standów indywidualnych ale w taki sposób że jedna osoba z +10 nie da rady go zmienic na stand korpowy jesli kotokolwiek w korpie ciagnie go w dół swoim ujemnym standem do tych samych npc
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej