Eve Online > NoobGarten
Noob w małej korporacji w low sec
Shiro:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 04, 2011, 01:22:12 ---jak masz ciut ponad 3/4 > decloak > warp out.
--- Koniec cytatu ---
Chodzi o 3/4 prędkości statku "nago" bez odpalonych żadnych modułów?
SokoleOko:
Tak. Chodzi o to, żeby w momencie decloaku być rozpędzonym do warpa.
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 04, 2011, 01:22:12 ---Align > MWD -> cloak > jak kończy się cykl mwd patrzysz na pasek szybkości, jak masz ciut ponad 3/4 80% > decloak > warp out.
--- Koniec cytatu ---
Poprawiłem za Ciebie. 3/4 masz oznaczone na wskaźniku prędkości, a samo CCP wspominało o 80%.
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 03, 2011, 21:42:06 ---Trzeba mieć jakieś minimum rozumienia mechaniki gry i możliwości fitowania shipów, żeby mówić o zbieraniu doświadczeniu.
--- Koniec cytatu ---
Przecież zbiera te minimum rozumienia, choćby poprzez zadawanie pytań tutaj. Zbieranie doświadczenia to nie tylko coraz lepsze K/D ration, pomimo tego, że Tobie się tak wydaje. Najpierw doświadczenie zdobywa się poprzez wtapianie i unikanie wtapiania shipów. Widać już o tym dawno zapomniałeś przy tym swoim niemałym doświadczeniu. :P
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 03, 2011, 21:42:06 ---Analogicznie - posadziłbyś 10-latka za kierownicą samochodu "żeby zdobył trochę doświadczenia"? Nawet do pedałów nie dosięgnie.
--- Koniec cytatu ---
Posadziłbym, być może nie każdego, bo w Twoim wypadku jakbym był Twoim rodzicem, to miałbym wątpliwości czy Cię sadzać, ale nie ze względu na warunki fizyczne :P >:D. Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć sadzając przed kierownicą, czy chcesz nauczyć, czy może tylko pokazać, a może się przekonać czy jest na tyle szalony na ile wygląda i się zachowuje. Zapominasz, że samochody mają różne rozmiary i właściwości jezdne i niekoniecznie trzeba 10-latka sadzać przed kierownicą Escalante.
Poza tym w Twojej wypowiedzi widać, że dawno nie miałeś doczynienia z 10-latkiem (wypowiadam się jako tu jako rodzic 10 letniej dziewczyny !). :P >:D
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Stycznia 04, 2011, 08:59:04 ---Poprawiłem za Ciebie. 3/4 masz oznaczone na wskaźniku prędkości, a samo CCP wspominało o 80%.
Przecież zbiera te minimum rozumienia, choćby poprzez zadawanie pytań tutaj. Zbieranie doświadczenia to nie tylko coraz lepsze K/D ration, pomimo tego, że Tobie się tak wydaje. Najpierw doświadczenie zdobywa się poprzez wtapianie i unikanie wtapiania shipów. Widać już o tym dawno zapomniałeś przy tym swoim niemałym doświadczeniu. :P
--- Koniec cytatu ---
Tak się składa, że pierwszy miesiąc swojego grania spędziłem w lowsecu. Tzn. mieszkałem w hi, ale latałem do low na raty, bo wydawało mi się, że robię na tym interes życia w porównaniu do innych kadetów UA, którzy klepali L2. Nie było warto, na początku faktycznie szybko dorobiłem się pierwszych kilkudziesięciu milionów (nawet po odliczeniu chyba dwóch wdupionych na kampach cruiserów), ale potem byłem w tyle za nimi jeśli chodzi o stand i dostęp do prawdziwej kasy (czyt. L4).
A co do reszty - pamiętam wspólne roamy kadetów UA z Watahą. Jak przebijaliśmy się przez kampy, to kadeci spadali, bo mieli Evasive Maneuvering nisko, a my na IV-V. My odlatywalismy, oni dawali się złapać. Żeby być w stanie jakimś shipem chociaż efektywnie uciekać, trzeba mieć go jako-tako wyskillowanego. W przypadku parotygodniowego chara jest to możliwe w przypadku frytki, ale on potrzebuje latać większymi shipami i to się po prostu nie uda.
Dobra, napisałem co miałem napisać, autor wątku sam podejmuje decyzje.
[CBIRR] Soobocz:
Sokole może napisz jakiś poradnik np. Jak grać w EVE?
Bo jak mniemam wiesz już wszystko o tej grze 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej