Eve Online > NoobGarten
Noob w małej korporacji w low sec
Tryordie:
W sumie w higs secu siedzialem moze tydzien, po wyskilowaniu frety i paru niezbednych do fitowania modulow rozpoczalem swoja droge w strone security status -10 , zaczynajac od racenia na pasku i ubijania wszystkiego co sie pojawilo na belcie procz ratow , czesto ginac i analizujac bledy jakie popolnilem, prosta droga do poznania systemu gry. Polecam korporacje szkoleniawa unssen akademy , pomoga i przeprowadza za raczke przez podstawy gry, rozne szkoleniowe filmiki na youtube oraz guidy napisane przez doswiadczonych graczy.
Zgudi:
Na razie uczę się unikania samotnych piratów, którzy wlatują od czasu do czasu do systemu, kiedy jestem na jakiejś misji PVE. :) Korporacja jest jeszcze mała, więc nie zawsze jest z kim latać. Robię w ten sposób, że jak pojawia się ktoś podejrzany w lokalu, to po relatywnie krótkim czasie zlatuję do doków, to chyba najprostsze.
Raz grasował pewien gość w hurricane. Pilnie obserwowałem overwiew, żeby natychmiast, jak się pojawi wiać na stację. No ale jakimś cudem gość pojawił się 40-50 kilometrów o de mnie i zaczął strzelać. W tedy zdążyłem zwiać, no ale chyba tylko dlatego, że był leniwy i nie wrzucił scrambla i tp. w odpowiednim czasie.
Morbius:
primo z 40-50 km ten hurii nie założyłby ci scrambla nawet jakby sie zsikał i stanął na głowie :) 29 km to max na statku bez bonusu ewentualnie frakcji,
secundo do wypatrywania nadciągających statków służy skaner pokładowy a nie overwiev
jak widzisz kogoś na owierwiev to nierzadko jest już za późno
Dec Apilatour:
w haj seku nie miałbyś takich problemów, pytanie co wolisz, siedzieć w low i mieć trochę adrenalinki, siedzieć w hi i miec spokój i po 14532423409233465 misji stwierdziłbyś, ze ta gra jest do dupy i jest cholernie nudna.
Dormio:
Przestańcie. Gość jest ambitny i widać, że mu się chce, a Wy go generalnie (z wyjątkami) zniechęcacie mówieniem mu, że zrobił błąd. Myślę, że on sam o tym doskonale już wie i dlatego nie musicie mu o tym przypominać każdym postem. Spróbujcie mu pomóc.
Może nie najlepszy, ale na początek powinien Ci wystarczyć:
Rifter (Drifter) Guide
Może nie 10, ale IMHO najważniejsze przykazania w EVE:
1. Lataj tym na czego stratę Ciebie stać
2. Local chat Twoim przyjacielem, a neutral to Twój wróg (jak i każdy czerwony)
3. Jedyną gwarancją, że Ciebie nie ustrzelą jest wylogowanie się na stacji
4. Timer - agro, session change, logoff - ochłoń i przemyśl następne kroki
5. Skaner pokładowy to najlepszy przyjaciel każdego
6. Nie ufaj nikomu, nawet ludziom z własnego korpa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej