Eve Online > NoobGarten

Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)

<< < (11/15) > >>

sc0rp:

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 14:55:56 ---
Sprawa druga: Czy Drake z fitem T2 da rade solować paski w NPC 0.0, jak Curse itp? Nie mówię o najlepszych spotach i wyciąganiu 60M na godzinę.. Po prostu zastanawiam się, czy jest konieczonść cisnąć do Raven'a w celu zarobkowym, czy można dłużej szlifować BC.

--- Koniec cytatu ---

1. nikt kto ma odrobine oleju w glowie nie raci cursem
2. spokojnie sie da
3. raven  w 0.0 sprawdza sie tylko w 2 rolach(pve): pure dps na plexach, robienie paskow. A drake mozne nawet solowac co prostrze plexy

--- Cytat: Albi w Listopada 17, 2010, 15:56:30 ---Tengu robi 2 rzeczy:
1. farmi wściekłą kasę wypluwając miliardy rakiet i nawet nie używając dron co czyni go jeszcze nudniejszym ale wyraźnie efektywniejszym farmostatkiem.

--- Koniec cytatu ---

To ze tengu nie uzywa dron to teraz z perspektywy czasu jego jedna z najwiekszych zalet, bo bez straty dpsu ktory nie dosc ze jest wysoki to uzywa medium rakiet mozna mu podpiac 5 fighterow (tak tak wiem ze niekazdy to ma - ale kazdy moze to miec)

@Shiro drake fit
Popatrz na na przemdioty ktore maja meta level 1-4 niektore z nich sa nawet tansze niz tech 1, albo nie wiele drozsze (tylko nie patrz na arbalesty bo to akurat wyjatek i kosztuja wiecej od drejka), misisle launcherow uzyj meta level 2 lub 3.

@Azbuga - kazdy szanujacy sie caldari skilluje missile, a jak juz robic cross train na dziala to czemu nie projectile wolf/jaguar z pewnoscia jest lepszy od takiej harpi ;)

Shiro:
Więc jeszcze jedno krótkie pytanie: Do PvE w 0.0 lepiej sprawdzą się HAM II czy Heavy II ?

Dużo bardziej nęcą mnie HAM II, kwestia tylko, czy moby mnie nie zjedzą, kiedy dopuszczę wszystkie na ćwierć setki km, lub czy nie zaczną uciekać, jak w deadspace'ach w empire. Domyślam się, że do 1v1, noob gang PvP HAM II będą fajniejsze..

Goomich:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopada 17, 2010, 18:20:56 ---1. nikt kto ma odrobine oleju w glowie nie raci cursem
--- Koniec cytatu ---

http://evemaps.dotlan.net/map/Curse

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopada 17, 2010, 18:20:56 ---2. spokojnie sie da
--- Koniec cytatu ---

Ale nie tak dobrze jak Cursem. :P

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 15:57:10 ---Heavy Missile Launcher I x6
Tractor I
Salvager I
--- Koniec cytatu ---

Pierwszy problem - tracisz DPS na rzecz tractora.
Drugi problem to wyrzutnie. Te co używasz mają 15 sekundowy cykl, Advanced Limos 13,5, a jeszcze go skrócisz za pomocą skilli Missile Launcher operation oraz rapid launch, polecam je na 5. Do tego w lepsze wyrzutnie wsadzasz więcej rakiet. Jak będziesz miał tech 2, to skill do specjalizacji obetnie ci kolejną sekundę albo dwie.

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 15:57:10 ---Ballistic Control System I
--- Koniec cytatu ---

Trzeci problem: to jak najszybciej na T2 trzeba wymienić. Skill od tego obniży ci wymagania CPU z wyrzutni, więc nie powinieneś mieć problemu z fitowaniem.

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 15:57:10 ---Drony:
Hammerhead I x2
--- Koniec cytatu ---

5 małych T2. Ale to może poczekać aż będziesz miał ladnie wyczwórkowane rakiety.

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 15:57:10 ---Już teraz zaczynam czuć potrzebę wyskilowania jakiejś fregaty,
--- Koniec cytatu ---

Rifter.

--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 19:10:15 ---Więc jeszcze jedno krótkie pytanie: Do PvE w 0.0 lepiej sprawdzą się HAM II czy Heavy II ?

Dużo bardziej nęcą mnie HAM II, kwestia tylko, czy moby mnie nie zjedzą, kiedy dopuszczę wszystkie na ćwierć setki km, lub czy nie zaczną uciekać, jak w deadspace'ach w empire. Domyślam się, że do 1v1, noob gang PvP HAM II będą fajniejsze..

--- Koniec cytatu ---

Bajer z Caldari do PVE jest taki, że rakiety oferują sensowny DPS na sensownym zasięgu. A w przypadku ratów opóźnienie w aplikacji tego DPSa nie ma żadnego znaczenia. Dlatego używa się prawie zawsze rakiet long range.

Ellaine:
Ogólnie, w draku do racenia jedyna rzecz T1 to core probe launcher. Po kolei wszystko należy pozmieniać na best named (meta level 4) a wraz ze skillami - na T2.

Shiro:

--- Cytat: Mona X w Listopada 17, 2010, 19:10:56 ---A w przypadku ratów opóźnienie w aplikacji tego DPSa nie ma żadnego znaczenia. Dlatego używa się prawie zawsze rakiet long range.

--- Koniec cytatu ---
Kurcze, chyba nie nadążam przez dzisiejsze niskie cisnienie:) Masz na myśli wyrzutnie HAM II z rakietami advanced longe range assault?

PS. Bardzo to jest dla mnie cenne, co piszecie, bo nie wtopię tyle SP w jakieś intuicyjne skillowanie..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej