Eve Online > NoobGarten

Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)

<< < (12/15) > >>

Goomich:
Nie, wyrzutnie Heavy Missile Launcher oraz pozostałe "guided".

Azbuga:
wolf i jaguar nie są lepsze od harpii - fregaty strzelającej z rakiet w tej chwili dobrej nie ma. za to jest np. caracal navy isue który wymaga o miesiąc mniej skili od cerberusa a jet porównywalny lub w paru miejscach lepszy. ale na heavy assaultach.

Ellaine:
Sacri, Sacri, yeyeye

Shiro:
Zmontowałem Drake'a na itemkach meta 3 korzystając z Waszych wskazówek. Pierwsza rzecz, którą odkryłem, to że meta 2-4 zabierają mniej CPU i power grid, dzięki czemu wcisnąłem siódmy launcher i dodatkowe ballistic control. Życie było piękne.

Druga rzecz, którą odkryłem pół godziny później, to że nie jestem jeszcze w stanie solować wszystkich DED 4. Pomogły mi w tym trzy raty ze scramblerem, web i logistics. Mam już nowego Drejka na meta 1. Lubie go tak, jak pierwszego:))

PS. Oglądałem tego Tengu na market preview. Niesamowite, to jak lalka barbie dla dużych chłopców- mógłbym tak klikać pół godziny  ;D

Shiro:
Stanąwszy przed dylematem "cisnąc najpierw heavy, czy assault" zrobiłem porównanie czterech rakiet (DMG liczone dla jednej rakiety, ISK/m liczone nago bez skilli dla siedmiu wyrzutni po cenach Hek, range ze skillami 5,5)

Heavy Missiles II             Heavy Assault II

Navy Scourge                   Navy terror Assault
14,3 HP/s                           18 HP/s
range 84 km                       range 20 km
49k ISK/m                          125k ISK/m

Scorge Fury                      Terror Javelin Assault
16 HP/s                              14 HP/s
range 76 km                       range 30 km
17,5k ISK/m                        31,5 k ISK/m

Wychodzi, że najfajniej raciłoby sie z Navy Scourge (dobry dps i najlepszy zasięg, można wytłuc EWAR raty zanim dolecą) ale wydam 1m ISK na niecałe 20 minut strzelania i nie wiem, czy to się ogarnia. Z drugiej strony Navy można ładowac do T1 launcherów, a Arbalest ma taki sam cykl, jak HML II (szkoda troche poświecać parę tygodni skillowania).

Long range Assault mają dps, jak Navy Scourge, 30km zasięg i są dużo tańsze. Navy assault będą zdaje sie najfajniejsze do 1v1 i małych pvp, gdzie i tak lata się na odległość scrambla i web (zgaduje). Range 20km, ale DPS o 25% wyższy, niż Navy Scourge..

Stąd pytanie: ogarnia się finansowo Navy Scourge przy misjach L4 / nullsec ratting?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej