Eve Online > NoobGarten
Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)
AreQ:
--- Cytat: Doom w Listopada 09, 2010, 07:48:57 ---Arkadiusz aż mam ochotę namówić Yaśqa żeby Ci zrobił sparing z myrmidonem :P (chociaż jako rasowy caldari pluję na wszystko co wymaga skila z gallente w nazwie żeby działalo ;) )
--- Koniec cytatu ---
Ehh wiedziałem że jak nie rozwinę tego to ktoś coś takiego napisze :D
Owszem, Myrmidon to naprawdę świetny statek, do solo na przykład, i nie trzeba mnie przekonywać o tym bo widziałem co potrafi. Tu nie chodzi o samego Galentyjskiego BCka jak o całość i spojrzenie przy okazji na inne kwestie. Mój błąd że nie rozpisałem dokładniej tego co miałem na myśli. Post Kareema o tym dobrze mówi.
Shiro:
Jeszcze raz dzięki Wam za podpowiedzi. Wychodzi na to, że chyba nie ma drogi całkiem na skróty i pozostaje mi na razie poznawać świat gry, uczyć się na swoich błędach, wtopić troche SP i czasu:) Mam, zdaje się, dwie opcje: skillować statki pod wymarzoną korporację, lub szukać korpa pod statki, którymi chcę latać (zakładając, że za kilka miesięcy nie wyjdzie dodatek, ktory wywróci wszystko do góry nogami:)
Rozumiem, że teraz częściej składa się duże floty nastawione na shield, niż na armor i postaram się mieć to na uwadze.
Doom:
Skilowanie -> druga ścieżka jest znacznie bezpieczniejsza. Ewentualnie wybierz bramkę numer 3 - znajdź korpa który weźmie nooba nie latającego ich sprzetem, ale powie co i dlaczego skilować i przeczeka aż ten sprzet oskilujesz latając w międzyczasie jakimś crapem
Floty -> poniżej bs masz chyba AHAC'e i reszte shildową, od bs w góre przewagę jednak ma chyba sprzęt pancerny nad shildowym
Goomich:
--- Cytat: Shiro w Listopada 09, 2010, 20:29:12 ---Jeszcze raz dzięki Wam za podpowiedzi. Wychodzi na to, że chyba nie ma drogi całkiem na skróty i pozostaje mi na razie poznawać świat gry, uczyć się na swoich błędach, wtopić troche SP i czasu:) Mam, zdaje się, dwie opcje: skillować statki pod wymarzoną korporację, lub szukać korpa pod statki, którymi chcę latać
--- Koniec cytatu ---
A to nie jest to samo?
--- Cytat: Shiro w Listopada 09, 2010, 20:29:12 ---Rozumiem, że teraz częściej składa się duże floty nastawione na shield, niż na armor i postaram się mieć to na uwadze.
--- Koniec cytatu ---
Nie. Floty kapitalistów, to głównie armor, podobnie BSy RR, oraz AB HACe. Na shieldzie są drejki, LR HACe i wszystko co wiarę w przeżycie pokłada w prędkości.
Shiro:
Witam po przerwie,
Przytłoczony ilością informacji przesiedziałem tydzień na szczycie góry, medytując nad moim wewnętrznym Eve:) Stwierdziłem, że nie ma się co wychylać przed szereg i wykombinowałem ścieżkę: Drake -> Nemesis -> Raven. Wszystkie używają missiles, więc mają parę wspólnych skilli.. Jako szeregowy drejkowy nie będę potrzebował nadludzkiego skilla, bo wystarczy latać, gdzie każą i targetować, kogo każą.
Wyskilowałem Drake'a i narazie jestem załamany DPS'em. Mam wrażenie, jak by ten statek nadawał się tylko do blobów i kite'owania ratów po spocie przez pół dnia. Heavy strzelają raz na pół godziny, a kiedy zakładam HAM, co sprytniejsze raty odemnie uciekają:) Czeka mnie teraz ponad 2 tygodnie skillowania do HAM II i zastanawiam się czy warto, tzn jakiego typu rakiet używa się na Drake'u w blobach..
Sprawa druga: Czy Drake z fitem T2 da rade solować paski w NPC 0.0, jak Curse itp? Nie mówię o najlepszych spotach i wyciąganiu 60M na godzinę.. Po prostu zastanawiam się, czy jest konieczonść cisnąć do Raven'a w celu zarobkowym, czy można dłużej szlifować BC.
Misje w empire działają jeszcze bardziej depresyjnie, niż DPS Drake'a:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej