Eve Online > NoobGarten
Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)
Ellaine:
Drake przewyższa Ravena pod niemal każdym względem jeśli chodzi o farmę i pvp.
Goomich:
--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 14:55:56 ---Wyskilowałem Drake'a i narazie jestem załamany DPS'em.
--- Koniec cytatu ---
Zdefiniuj "wyskilowałem" oraz podaj fit na tym drejku.
--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 14:55:56 ---Mam wrażenie, jak by ten statek nadawał się tylko do blobów
--- Koniec cytatu ---
Czyli zgodnie z planem: "Jako szeregowy drejkowy nie będę potrzebował nadludzkiego skilla, bo wystarczy latać, gdzie każą i targetować, kogo każą."
--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 14:55:56 ---i kite'owania ratów po spocie przez pół dnia. Heavy strzelają raz na pół godziny,
--- Koniec cytatu ---
Sa 3 skille do ROFa rakiet. Na ile je masz?
--- Cytat: Shiro w Listopada 17, 2010, 14:55:56 ---a kiedy zakładam HAM, co sprytniejsze raty odemnie uciekają:) Czeka mnie teraz ponad 2 tygodnie skillowania do HAM II i zastanawiam się czy warto,
tzn jakiego typu rakiet używa się na Drake'u w blobach..
--- Koniec cytatu ---
Navy Scourgy.
Ellaine:
Jestem Drakowym noobem po zainwestowaniu w niego na alcie jakiegoś miesiąca w skillach (rakiety, drony, shieldy, nieliczne na 5, większość na 4), mielę jakoś 25 milionów na godzinę na sanctumach (powinno dojść do 30 po porządnym wyskillowaniu) i dokładam swoją cegiełkę we flotach kiedy mam siłę klikać na 2 konta.
Drake ostatecznie nadaje się też do małych gangów - jeśli naprawdę nie da się nic lepszego to drake jest dobrym sposobem na dołożenie trochę DPSa od młodej postaci. Jeśli mały gang składa się głównie z tacklerów etc, to te +/- 400 DPS nie jest złe a do tego może robić za bait.
Ewolucja noobowego draka jest taka:
1. W pve przechodzisz od 1 do 3 BCU w miarę jak twoje skille do tankowania się poprawiają pozwalając na przeżycie sanctumów z coraz mniejszą ilością SPR
2. Dowalasz 5 małych dronek T2
3. Przechodzisz na scourge fury do zarabiania i frakcyjniaki do pvp.
4. Powolutku maksujesz sobie skille rakietowe.
5. skillujesz inne statki bo pewnie już masz dość tego nudnego i drętwego Draka który jest wszędzie i robi wszystko.
Goomich:
--- Cytat: Albi w Listopada 17, 2010, 15:45:43 ---5. skillujesz inne statki
--- Koniec cytatu ---
Tengu. MUAHAHAHHAHAHA!
Ellaine:
Tengu robi 2 rzeczy:
1. farmi wściekłą kasę wypluwając miliardy rakiet i nawet nie używając dron co czyni go jeszcze nudniejszym ale wyraźnie efektywniejszym farmostatkiem.
2. Jak każdy T3 może mieć zestaw covert + debulbulator i jest z nim całkiem efektywny do solo / tiny gang pvp.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej