Eve Online > Tyrannis
Będzie gorączka złota?
Morbius:
a ja nie mogę znaleść nigdzie info czy 1 planeta = 1 CC i koniec,
czy raczej 1 cc na chara/corp/all z jakimś tam globalnym ograniczeniem ilości cc na planetę
bo w sumie jeśli 1 planeta = max 1 char to 60k planet to w sumie nie jest tak dużo :)
SokoleOko:
Właśnie o to chodzi, że to jest instancjowane - nie dość, że nie ma limitu graczy na jedną planetę, to jeszcze jest inny problem - im intensywnie planeta eksploatowana, tym szybciej kończą się zasoby.
Nie masz żadnego wpływu na to ilu graczy "obsiądzie" Twoją planetę. Ba, nie jesteś nawet w stanie oszacować ilu siedzi na tej planecie.
Goomich:
Pisali, że nie ma ograniczenia liczby ludków na planecie, ale i więcej, tym gorsza wydajność.
pticu:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 22, 2010, 14:00:49 ---
Nie masz żadnego wpływu na to ilu graczy "obsiądzie" Twoją planetę. Ba, nie jesteś nawet w stanie oszacować ilu siedzi na tej planecie.
--- Koniec cytatu ---
tu troche bym sie nie zgodzil :) zyjac w WH masz pojecie i szacunek ilu graczy obsadza planety, powiem wiecej, sam mozesz obsadzic wszystkie planety w systemie :)
Templar Brave:
Ja bym jeszcze do tego dodał brak bezpośredniego wpływu pecetowców na wydarzenia na planecie, tzn. tych którzy nie posiadają i nie zamierzają kupować konsoli dla samej możliwości pogrania sobie w RTS'a na planecie. A pośredni wpływ wydaje się raczej powrotem do czegoś w rodzaju Goonswarmu (czyt. uwstecznienie EVE). Jakbym chciał grać w WoW'a, to bym grał. Ale chcę grać w EVE i nie chcę, żeby mi po moich planetach jakieś dzieciaki z pukawkami latały... :uglystupid2:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej