Eve Online > Tyrannis

Będzie gorączka złota?

(1/7) > >>

SokoleOko:
Pytanie do tych, którzy śledzą devblogi dotyczące Planetary Interaction - będzie gorączka złota i szansa zarobienia kasy?

Mi nasuwają się dwa wnioski:

1) To co będzie się robić na planetach CHYBA będzie miało niewielką wartość za m3 objętości. Czyli żeby odczuć efekty w portfelu trzeba działać w skali frachtowca/Orki.

2) Content ma się nijak do zapowiedzi - chyba, że naprawdę poznaliśmy wierzchołek góry lodowej. Na razie wygląda to na "POS na planecie" a nie interakcję z mieszkańcami. Nie mówię, żeby to było jakieś "The Sims", ale żeby chociaż jakiś żywy lud zapierniczał przy tej produkcji. Tyranizowanie ekstraktorów - no fun.

Racjel:
Jeszcze miesiąc do premiery i jeszcze wszystkiego na pewno nie wiemy mam nadzieje ża będzie jakiś tam lud czy "masy" które np. będą kupować i konsumować część produktów i za to będzie kasa.

Goomich:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 21, 2010, 12:36:06 ---2) Content ma się nijak do zapowiedzi - chyba, że naprawdę poznaliśmy wierzchołek góry lodowej. Na razie wygląda to na "POS na planecie" a nie interakcję z mieszkańcami. Nie mówię, żeby to było jakieś "The Sims", ale żeby chociaż jakiś żywy lud zapierniczał przy tej produkcji. Tyranizowanie ekstraktorów - no fun.

--- Koniec cytatu ---

Planetary Governor
The probable first step for planetary interaction, where you can manage planets from a Station or other suitable structure.

Planetary Explorer
This would feature flying over planets and interacting with the planetary surface. This will likely follow on from Simple Planetary Interaction.

Planetary Commander
Planetary RTS or other hybrid game form. Yarr. The long-term crazy professor phase of planetary interaction.

SokoleOko:

--- Cytat: Racjel w Kwiecień 21, 2010, 12:51:48 ---Mam nadzieje ża będzie jakiś tam lud czy "masy" które np. będą kupować i konsumować część produktów i za to będzie kasa.

--- Koniec cytatu ---

NPC na pewno nie będą skupować tych produktów, bo to napędzałoby inflację w grze.

Mona - to jest sprzed 2 lat, a ja odnoszę się to oficjalnego teasera.

Jrkan:
Sokole a co byś chciał robić z tym ludem. Pokazowe wieszanie, za nie wyrobienie 120% normy? :) W obecnej formie planety będą służyły do produkcji towarów do tej pory sprzedawanych przez npce i tyle. Zaletą jak i wadą wobec POSów będzie łatwość dostępu, każdy kto będzie chciał będzie mógł sobie rozkręcić swoją działalność na planecie i co więcej do premiery Dusta nie będzie można zniszczyć ani przejąć struktur innego gracza. Jak ktoś będzie chciał to będzie mógł mieć bazy na wielu planetach i prowadzić poważny biznes, ale jeżeli nie chcemy się w to wgłębiać to buduje bazę na jednej planecie i coś tam sobie produkujemy i traktujemy to jako dodatkowy dochód (coś jak R&D).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej