Eve Online > Patche i dodatki

Whine na temat: Balans EVE by CCP :)

<< < (25/27) > >>

Xeovar:

--- Cytat: solo w Grudzień 02, 2009, 12:42:05 ---w gre grają dziesiątki tysięcy graczy, co byś chciał, zeby zebrało się 100 przypadkowych niedzielnych pvperów
ale 0.0 jest praktycznie puste - nikogo nie ma przez wiele systemów.
100 niedzielnych pvperoów powinno móc rozpiepszyć kompletnie niebronioną stacje w ciągu 30 minut żeby kamień na kamieniu nie został.
wysadzic posa (bo obrona jest dużo zasilna - niedość że sam kopie to nie da się go ugryźć konwencjonalną siłą - chyba że jest to 200 bsów lr + suport i tak to zajmuje wieki że ludzie konga robią z nudów), rozwalić system bram i wiele więcej ale ja tu nie jestem od inwencji tylko ccp - coś zaczeli wreszcie robić aby podnieść poziom strat, przez te systemu upgreadu, ale to teraz? po kilku latach...

--- Koniec cytatu ---

Ale bredzisz. Przy takich założeniach, w 0.0 byłoby NIC. NIC. Nie 10 ludzi w 3 systemach ze stacjami tylko NIC.
C0ven idzie spac o 24 PL. Logują się pierwsze osoby o 9-10 rano. Patrzą a tam nie ma stacji, nie ma posów, nie ma NIC.
Pakują co im zostało i lecą do empire i więcej do 0.0 nie wróca.
Możliwość rozpierdalania infrastruktury roamem o dowolnej porze, w czasie uniemożliwiającym jakąkolwiek reakcję to wyjątkowo nieudany pomysł panie Kononowicz.
A POSy kopiące rozwala się w 10 osób, w tym 3-4 capsy.

--- Cytat: solo w Grudzień 02, 2009, 12:42:05 ---Mają teren bo są dobre w tym co robią.
mniejsza siła nie ma im jak dołożyć przez ogromną przewagę siły w bezpośredniej walce(tytki hotdropy itd), gdyby można niszczyć ważne i drogie elementy infrastruktóry które by trzeba bronić a nie żeby się same broniły to zupełnie inaczej by wyglądało. Ile cynojammer ma hp... ile cokolwiek ma hp. rozwalenie głupiego cynojammera to duża operacja. Rozwalenie posa aby to zrobić w rozsądnym czasie to trzeba bandy dredów. Zabranie posom tak długiego reinforced
i zmniejszenie shielda/armora o 90% było by krokiem naprzód.
fakt. banda 100 niedzielnych pvperów nie wyjedzie ci z flotą 100 dredów 5 matek i 2 tytanów i nic nie zmieni.
zato banda 100 frajerów w tytanach będzie rządziła całym 0.

--- Koniec cytatu ---

Dalszy ciąg kretyńskich pomysłów z jednym wyjątkiem, opinia o tytkach to racja.
IMHO błędem było ułatwienie logistyki oraz to jak działają tytki (właściwie działały, bo już to nie jest taki wypas i dobrze).
100 niedzielnych pvperów nie powinno mieć możliwości uszkodzenia poważnie infrastruktury. Powinni być w stanie (tak jak jest) zabić troche farmerów, pokampić, itp. Może rozwalić jakiś cloning na stacji czy inny repair. Pomysł żeby mogli rozwalić poważną infrastrukture jest z dupy.
To co proponujesz to to, żeby inwestycje wymagające milardów ISKów, czasu i ekipy ludzi do przeprowadzenia opów, mogłobyć w ciągu jednej nocy rozjechane przez roama z empire ludzi którzy nie mają pojęcia, podczas gdy właściciele śpią...

Witki opadają, normalnie nie wtrącam się w takie dyskusje bo to nie ma sensu, ale większego steku bzdur od dawna nie widziałem.

Goomich:

--- Cytat: Mighty Baz w Grudzień 02, 2009, 12:58:17 ---uzywanie tytkow po patchu juz nie jest tak zabawne.

--- Koniec cytatu ---

Jak nie jak tak?

http://triumvirate-alliance.com/?a=kill_detail&kll_id=5090266

Rehadzio:
Go go ..wojownicy forumowi .

Jak juz sie ktos wypowiada milo by bylo gdyby posiadal doswiadczenie w omawianym temacie ( mazenia ale coz... )

Balans...nieistnieje w Eve , jest tylko ilosc " roboczogodzin " jakie ally jest w stanie wymusic na swoich membersach . Bob padl bo mial ich miej ( kolos na glinianych nogach ) Psciolki wygraly bo mieli tych godzin wiecej :) ( zaparcia i ludzi z batem do poganiania innych psciolek )

Z mojego punktu widzenia ( jestem znanym producentem atm :) )

0.0 - fajne do zycia w ekipie , bez posiadania moonow high endowych malo oplacalne , solo ..niema sensu . Mozna racic , mozna robic plexy ( w zaludnionych regionach po 13.30 takowych juz niema , moze teraz to ulegnie zmianie ) Bylem , widzialem , polatalem ...podziekowalem

Wh space - fajnei jest , brak locala , napiecie itp :) Ciezko logistycznie moze byc . Dochodowe az do przesady ( skalki i tylko skalki ) z bicia sleepersow mozna dostac po lbie :) Bylem i tu i fajnie jest . CBC tam zyje i ma sie swietnie

Empire - wot zagadka  .. duzo opcji , misje , kopanie afk,handel, produkcja itp . Czyli robiebie wielu wielu dziwnych zeczy bez koniecznosci wgapiania sie w monitor po 10 h nonstop .  Obecnie zyje w empire ... i powiem tak , dziennie loguje sie po 20 minut czasem max , walet puchnie ( zajmuje sie produkcja atm ) czasu mi wiele nietrzeba , nikt mnie niegania , loooz blus . Jak chce to lece afk do wlotu do 0.0 i robie sobie roama ( krotkie to sa roamy :) )

Podsumowanie :

0.0 - dla ludzi lubiacych team-play , kampy , i majacych ogolnie duzo wolnego czasu
WH - team -play , duze dochody , dreszczyk emocji ( tego w eve brak )
Empire - ftw niestety

Pamietajcie ze Eve to nietylko gra ale tez BIZNES CCP , beda zawsze sluchac wiekszosci swoich klientow ( Empire ? )

o/

F-YU:
Ale bredzisz. Przy takich założeniach, w 0.0 byłoby NIC. NIC
sam bredzisz. wszystko by było. gdyby przeciwnik wiedział że możesz mu dokopać tak samo jak on tobie to zaczeła by się właśnie prawdziwa polityka
- nie ruszaj mnie, mam swoje interesy wzamian ja ciebie ruszał nie będe mimo że mam 100 tytanów.
- ja cię bronię w nocy ty mnie bronisz w dzień / twój dzień.
- zagrożeniem stali by się anarchiści - i powinni nim być, ally zajmowały by mały teren, w który musiały by inwestować aby czerpać ogromne zyski, zrobiło by się miejsce dla nowych,kolorowo na mapie, a wojna znaczyła by już coś innego niż bezsensowne potyczki / przesiadka w nowe statki koniec na dziś, i pompowanie posów po nocy itd, była by bardziej dynamiczna dramatyczna i wyniszczająca.
Mały coven mógł by dojechać tak goonsom że by się nie pozbierali, tylko dlatego że mieli by ogromną determinację bądź chęć zemsty i odwrotnie też.
Liczyło by się już coś więcej niż capsy, tytki i przewaga liczebna i lag. Determinacją 200 osobowej floty z dobrym fc, można by tak namieszać że szok.
to by było fajne. Z mojej strony koniec  :) miłego dnia.

naye666:
A ja chciałem tylko przekazać, że Ci którzy sądzą, że misje FW zostały znerfione są w błedzie, dalej można przebierać w misjach jak się podoba, tylko trzeba to robić troszkę inaczej :) Więc niech LPki rosną wam młodo i zdrowo! :]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej