Eve Online > NoobGarten
Dwa konta-czy warto
kot znikot:
Brutalnie rzecz ujmujac, na drugie konto decyduje sie w koncu kazdy, kto poswieca tej grze czas - bo wyskillowanie wszystkich skilli zajelo by pojedynczej postaci podobno 28 lat (ktos to kiedys gdzies wyliczyl)- wiec chcac sie nacieszyc gra, zanim zdarzy ci sie znudzic, nie masz szans wyskillowac dobrze nawet 2-3 specjalizacji, bo skillowac mozna tylko jeden skill na raz :P Kiedys, kiedy dystans miedzy najstarszymi toonsami a total newbie przekroczy pewna granice, CCP zacznie pewnie sprzedawac "premium time kody" (jak TC, tylko ze PT) po 5 euro za tydzien, dzieki ktoremu bedzie mozna na mlodych postaciach przez tydzien skillowac 2x szybciej :) . Ale narazie promocja sie nazywa "drugie konto za pol ceny!!!", tzn za 50 euraczy mozna teraz wykupic na pol roku drugie konto. Promocja niestety, jak mowi regulamin, nie laczy sie z innymi.
Ellaine:
Ja długo długo nie miałem drugiego konta wychodząc z założenia że płacę za rozrywkę a nie za "wygranie" i zasadniczo poziom zabawy jest taki sam czy gram na jedno czy na dwa. Ok, będę 2 razy biedniejszy, ale z drugiej strony mam mniej upierdliwego klikania a niesamowitą przygodę w kosmosie mogę przeżyć tak czy siak, co najwyżej w 2 razy tańszym statku. Do tego uznawałem że jak mam jedno konto to prawie tak jakbym nie był uzależniony.
Ale pół roku proszenia ludzi o postawienie cyno mnie złamało ;)
Skeer:
Rok temu sprawdzałem, że zrobienie wszystkich skilli w grze na 5 (włączając nawet te już nie występujące) zajmuje 23 lata.
Po czym evemon mi się zawiesił, jak włączyłem zakładkę z kolejką skilli :D
No ale w tym czasie pojawiły się strategic cruisery i parę innych skilli :)
Kara Mon:
Imo 2 konta to nie jest przejaw jakiegos uzaleznienia, handlowe na poczatku wymaga dosc duzej ilosci czasu zeby zorientowac sie w rynku, co jak gdzie i kiedy , w tej chwili z kazdym kolejnym dniem spedzam coraz mniej czasu na nim a kasa rosnie coraz bardziej, lacznie 2 godizny na dobe w tej chwili jest tylko w przypadku gdy raz na 3 dni wioze zlom ktory skupilem w odleglosci 5 j od stacji w ktorej prowadze interesy a i ten czas powoli sie skraca. Jesli taki wzrost kapitalu utrzyma sie do konca trwania gtc (czyli jeszcze 2 miesiace i tydizen) to to konto samo sie juz utrzyma i powinno tez juz zaczac dostarczac iski dla maina ktorym kompletnie nie mam ochoty zarabiac kasy
Ezrael:
Tez jestem za tym zeby miec dwa konto w moim przypadku jedno sie bawi w pif paf a drugie tylko zarabia na pierwsze
Ez.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej