Eve Online > NoobGarten
Dwa konta-czy warto
JJackal:
Gram od około miesiąca
I ostatnio szanowni producenci zaproponowali mi drugie konto na 6 miesiecy za 50%.
Tak sobie pomyślałem( a w zasadzie to się zastanawiam) czy jeżeli :
Powiedzmy około grudnia( 3 miesiąc alta) będe mógł robić misje Lv 4 u agenta quality 18 w Motsu (caldari navy)
Będe robił 3 misje dziennie załóżmy( około 90 w miesiącu)
Raz w miesiącu latam z salvagiem i towarem który wypada z wraków do jita i wystawiał sell ordery na drugim charakterze tego alta który będzie siedział w jita i sprzedawał( czy jest sens wogóle)
To czy będe po 6 miesiącach w stanie zarobić na dwa plexy + jakieś drobne żeby wtopić kilka statków w pvp ( powiedzmy Assault Ships z fitem T1 razy 5 )
I czy jeżeli tak to warto skliować charaktery w ten sposób
Głowny charakter cały czas skilowany w kierunku missi bądź pvp ( w sumie to chyba bardzo podobne)
Na drugim jeden charakter skilluje w kierunku deski + salvag na 5
drugi w kierunku transportowca( na początek np. baddger)+skill trade na 5
a potem trzeci charakter typowy pod pvp ( taki na którym będe mógł mieć standing nawet -10)
Egnos:
Mam dwie postaci ale obie skiluje pod pvp, z tym ze jedna to hace recony i commandy, a druga to dready, lotniskowce jump frachty i takie tam, moze pomysl juz teraz czy nie chcial bys w przyszlosci latac capsem
JJackal:
No tak tylko ja chce najpierw stworzyć taki tandem misjonarski , który będzie na siebie zarabiał. I się zastanawiam czy to ma sens czy z dwoma charkterami( jeden robi misje , drugi sprząta) czy będzie to na tyle wydajne ,że będzie sens go utrzymywać ( znaczy kupować mu plexa co miesiąc0
Kara Mon:
dwa konta zawsze warto , kwestia czy czlowiek wie co robi.
Misjonarstwo srednio fajne, po prostu robienie 3 misji na dzien w koncu sie nudzi , przynajmniej ja po 1.5 miesiaca gry robilem misje w tkaim tempie ze mialem na 2 plexy ale z czasem sie znudzilo i teraz jedyna misja jaka robie to blokada przez tydzien (jak sie trafi u jakiegos agenta) za to alt w tej chwili sobie siedzi w rens, skiluje, kupuje , sprzedaje jak nie zrobi sie glupoty (ja zrobilem) i nie probuje handlowac w jita to wcale duzo czasu nie trzeba poswiecac (w jita sell/buy ordery tak szybko przebijane sa ze szkoda zycia )
jak chcesz robic misje to nie lepiej dominixa? cargo ma na tyle duze ze salvage + wart cokolwiek loot z wiekszosci misji sie miesci, moze tankowac a i dronkami przyspieszy wykonywanie misji + zestaw 3 salvager/3 tractor zmiesci swobodnie , jak dla mnie alt tylko do latania deska z salvagerami to marnowanie postaci
Egnos:
Dokladnie, obiema postaciami rob te nudne misje, a dzieki dominisiowi bedzie duzo szybciej, 5x Ogre I to 360dpsu na maksymalnych skilach, Ogre II to 475dpsu, mozesz tez dac jakies sentry albo pomagac sobie med/small dronkami przy niszczeniu malych celi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej