Eve Online > NoobGarten

Carrier pytania

<< < (6/10) > >>

silvia:

--- Cytuj ---w EvE nie ma uber statkow, ktore sa niezniszczalne
--- Koniec cytatu ---
A Polaris?

Sotharr:

--- Cytat: Maver w Września 26, 2009, 12:20:25 ---Drone = truteń... wiecie taka wojownicza pszczółka, albo inna mrówka sluzaca do zjadania wroga.

--- Koniec cytatu ---

Truteń to samiec pszczoły, a nie pszczoła-wojowniczka. Oprócz reprodukcji jest bezużyteczny i nie robi nic. Dlatego określenie "truteń" stało się synonimem lenia i darmozjada. :p

Porzeczka:

--- Cytat: silvia w Września 26, 2009, 12:38:08 ---A Polaris?

--- Koniec cytatu ---
nie liczy sie ;) raczej nie ma fafnasie pierdzilionow dpsu, a to ze przezywa DDD to pikus ;)

w polskim slowniku jest tlumaczenie Drone jako bezzalogowy samolot zwiadowczy/bojowy. To czym mozna sie sugerowac to samolot (statek/pojazd itp) jest rodzaju meskiego wiec spolszczone slowo drone powinno byc rowniez rodzaju meskiego.

Tak btw moze jakis mod zrobi z tego nowy topic bo juz duzy offtop wyszedl...  ::)

Pharum:

--- Cytat: JimmyBrownie w Września 25, 2009, 23:53:53 ---Moja rada - odpuśc sobie na najbliższe pół roku carriera bo prędzej go wjebiesz niż Ci się wydaje :) Naucz się mechaniki i nabierz doświadczenia a dopiero potem skilluj capitale. Chyba że masz dużo kasy, to rób z nią co chcesz.

--- Koniec cytatu ---
Gram juz troche w eve i jestem blizej carriera niz dalej i fighterow poprostu na temat tego konkretnego statku nie dowiadywalem sie duzo ze wzgledu na ten wlasnie motyw skillowania przynajmniej pol roku skupilem sie na bardzo osiagalnych i nie drogich BS-ach ktore sa bardzo ciekawe w exploatacji mam jeszcze pare dni zanim zakonczy sie budowa mojego okrentu wiec staram sie nazbierac jak najwiecej informacji a "wjebywanie statkow" to naprawde cos normalnego w eve.

robienie misji w carrierze nie jest rzecza ktora chce sie zajmowac do tego mam inne wyfitowane statki ktore radza sobie swietnie bede go urzywac jako wsparcie dla floty zreszta takie jest jego glowne przeznaczenie pytalem z czystej ciekawosci czy ktos robi tym misje i czy jest sens jak sie ma zaplata za misje w stosunku do tracenia drogich fighterow czas zabijania poszczegolnych statkow lub/i ogulny czas przechodzenia nim misji to sa konkretne pytania na ktore potrzeboje odpowiedzi a nie wiedziec przez jakie D sie pisze drona....

nie gram z polskimi graczami za duzo i wyrazenia racenie jest mi obce moze ktos to wytlumaczyc?

P.S.
Ludzie nie pamietam zebym zamienial ten temat w jezykoznastwo albo roztrzasanie slwoa dron drona dronow czy innego tym podobnego slowa opanujcie sie bo zaraz sie to zamieni w najdluzszay post na forum ktory nie bedzie miec z tematem nic wspolnego ....

Doom:

--- Cytuj ---robienie misji w carrierze nie jest rzecza ktora chce sie zajmowac do tego mam inne wyfitowane statki ktore radza sobie swietnie bede go urzywac jako wsparcie dla floty zreszta takie jest jego glowne przeznaczenie pytalem z czystej ciekawosci czy ktos robi tym misje
--- Koniec cytatu ---
O ile wiem niektórzy używają gangów carierów do szybkiego i efektywnego robienia misji l5, na niższe to już moim zdaniem overkill, ale jesli lubisz...

--- Cytuj ---i czy jest sens jak sie ma zaplata za misje w stosunku do tracenia drogich fighterow
--- Koniec cytatu ---
Z l5 za dużo nie miałem do czynienia, ale z l4 jest tak ze na palcach jednej ręki policzysz te po których bounty wyrówna ci wtope chociaż jednego mysliwca

--- Cytuj ---czas zabijania poszczegolnych statkow
--- Koniec cytatu ---
Kiedy raciłem z podpiętymi podemnie fighterami bs topiły się w sekundy, bc mniej więcej też, cruzy schodziły bardziej pod nawałą moich cruise missile, natomiast frytkom to fightery mogły skoczyć

--- Cytuj ---nie gram z polskimi graczami za duzo i wyrazenia racenie jest mi obce moze ktos to wytlumaczyc?
--- Koniec cytatu ---
racić = zabijać raty, najczęściej latając od paska do paska klepiąc spawny, czasem mieląc anomalie albo pleksy

--- Cytuj ---P.S.
Ludzie nie pamietam zebym zamienial ten temat w jezykoznastwo albo roztrzasanie slwoa dron drona dronow czy innego tym podobnego slowa opanujcie sie bo zaraz sie to zamieni w najdluzszay post na forum ktory nie bedzie miec z tematem nic wspolnego ....
--- Koniec cytatu ---
Witamy na Centrali :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej