Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
Crux:
--- Cytat: Szynsz w Grudnia 20, 2009, 17:49:25 ---co mogę zrobić z niepotrzebnymi przedmiotami oprócz wystawienia ich do marketu??
--- Koniec cytatu ---
Można je "przetopić" czyli poddać procesowi recyclingu w stacji i uzyskać w ten sposób minerały, można przedmiot zniszczyć- trash item, można oddać koledze na stacji przez opcję trade lub wystawić na kontrakcie(opcja nie działa na kontach trial), wyrzucić w kosmos w puszcze dzięki opcji jettison.
--- Cytat: Szynsz w Grudnia 20, 2009, 17:49:25 ---A i pytanie bonusowe żeby nauczyć się jakiegoś nowego skilla muszę zdobyć książkę??
--- Koniec cytatu ---
Tak
--- Cytat: Szynsz w Grudnia 20, 2009, 17:49:25 --- I drugie jak można jeszcze zdobyć statek oprócz kupna w markecie i misji??
--- Koniec cytatu ---
Można poprosić kolegę żeby Ci wyprodukował- jesli ma odpowiednie materiały i plany produkcji (tzw. BPO- blueprint orginal lub BPC- blueprint copy). Można również dokonać czegoś w rodzaju "abordażu" tzn., jeśli znajdziesz się (dokładnie nie pamiętam) 2,5 km od statku bez pilota i jeśli masz skille żeby go pilotować klikasz na opcję board ship lub z hangaru statku typu capital, które mogą przewozić w sobie inne mniejsze statki gotowe do użycia.
Goomich:
Możesz go sobie zbudowac, ukrasc, dostac od kogos, dostac od ccp, wygrac w jakims konkursie lub loterii, wyscamowc od kogos, możesz dostać od korporaji, która daje swoim członkom statki potrzebne do zrobienia czegoś, możesz znaleźć jakiś bezpański lub zmusić kogoś do opuszczenia swojego w zamian za darowanie życia.
hubert1602:
Ja dopiero mam zamiar zacząć grać w EVE (sesja się zbliża i wypadałoby zaliczyć:)). I mam pare pytań
1.Czy postać uczy się nowych skilli nawet po wygaśnięciu abonamentu gdy konto jest nieaktywne?
2.Po śmierci w przestrzeni tracę statek wszystko co było na pokładzie a co dzieje się z pilotem ?
3.Jeśli do konta trial kupie doładowanie na kolejny miesiąc np na allegro to staje się ono pełnowartościowym kontem ?
YaAaR.is:
1. Już nie.
2. Zostajesz w jajku (PODzie), którym możesz uciec. Jeśli cie złapią i zestrzelą to budzisz się w klonowni na stacji.
3. Możesz kupić TC (Time Code) przedłużający grę. Doładowanie z Allegro (czyli przelew ISK na Twoje konto, za które kupisz TC) = ban. Zakup PLEXa na Allegro = ban.
Doom:
--- Cytuj ---1.Czy postać uczy się nowych skilli nawet po wygaśnięciu abonamentu gdy konto jest nieaktywne?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---1. Już nie.
--- Koniec cytatu ---
Skill idzie jeszcze przez około 72h (tyle mam potwierdzonego czasu empirycznie od wygaśnięcia tc do doładowania konta), jeśli w tym czasie się skończy a było coś jeszcze w kolejce to o ile wiem to coś nie zaskoczy. Ten czas jest ponoć na wypadek gdybyś pomylił się z datą zakupu subskrybcji na kolejną jednostkę abonamentową ;)
--- Cytuj ---2.Po śmierci w przestrzeni tracę statek wszystko co było na pokładzie a co dzieje się z pilotem ?
--- Koniec cytatu ---
Po zestrzeleniu tracisz statek i jego rigi, jesli idzie o resztę fitu i zawartość ładowni, to część może przetrwać. Jeżeli nie byłeś sam i twoja strona wygrała jest szansaq żśe ktoś pozbiera to co zostało z twojego sprzętu i może nawet Ci te rzeczy odda :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej