Eve Online > Total Noob Questions

Start - kilka pytan

<< < (13/42) > >>

hubert1602:
skoro tak chetnie odpowiadacie na moje głupie pytania to zadam jeszcze kilka :)
1.Czytałem juz trochę o grze i oglądałem też sporo filmików na youtube,ale dalej nie wie czy gracz steruje tylko i wyłącznie jednym statkiem czy też może prowadzić eskadrę statków
2.co gracz zyskuje jeśli uda mu się uciec po zniszczeniu statku kapsułom w porównaniu gdyby zginął na miejscu?
3.Czy taka dorywcza gra w eve ma sens czy tez trzeba poświęcać na gre sporo czasu by cokolwiek osiągnąć
4.Jaki jest najlepszy sposób zarabiania dla początkującego gracza?

Zsur1aM:

--- Cytat: hubert1602 w Stycznia 01, 2010, 11:22:23 ---skoro tak chetnie odpowiadacie na moje głupie pytania to zadam jeszcze kilka :)
1.Czytałem juz trochę o grze i oglądałem też sporo filmików na youtube,ale dalej nie wie czy gracz steruje tylko i wyłącznie jednym statkiem czy też może prowadzić eskadrę statków
--- Koniec cytatu ---

Zasadniczo steruje sie tylko jednym statkiem, ewentualnie mozna miec kilka dron, a lotniskowce moga uzywac tzw fighterow (mysliwce) ktorym wydaje sie proste rozkazy.

--- Cytat: hubert1602 w Stycznia 01, 2010, 11:22:23 ---2.co gracz zyskuje jeśli uda mu się uciec po zniszczeniu statku kapsułom w porównaniu gdyby zginął na miejscu?
--- Koniec cytatu ---

Kazdy klon ma ograniczona ilosc "pamieci" na trzymanie naszych SP (skillpoint'ow), po wyuczeniu sie danej ilosci SP musimy czasami wykupywac lepszego klona by ten pamietal wszystko czego sie nauczylismy. Po stracie POD'a jestesmy zmuszeni tym samym na zakup nowego klona, poczatkowo nie sa to jakies duze kwoty (oplata zalezy od ilosci SP jaka trzyma klon). Druga sprawa to utrata implantow, moze byc bolesna jezeli ktos uzywa drogich wspomagaczy.

--- Cytat: hubert1602 w Stycznia 01, 2010, 11:22:23 ---3.Czy taka dorywcza gra w eve ma sens czy tez trzeba poświęcać na gre sporo czasu by cokolwiek osiągnąć
--- Koniec cytatu ---

W EVE liczy sie kazdy gracz, szczegolnie jezeli chodzi o dzialanie w korporacji/aliansie,  wiekowo kazdy jest przydatny i dla kazdego znajdzie sie jakies zadanie. Gra dorywczo ma sens jezeli oplacasz gre zlotowkami, ewentualnie znajdziesz juz sobie zrodlo dochodu ktore nie wymaga posiecenia duzej ilosci czasu.

--- Cytat: hubert1602 w Stycznia 01, 2010, 11:22:23 ---4.Jaki jest najlepszy sposób zarabiania dla początkującego gracza?
--- Koniec cytatu ---

Mysle ze misje agentow lvl 1, handel.. duzo tutaj zalezy od tego czego oczekujesz od gry.  :)

Doom:

--- Cytuj ---1.Czytałem juz trochę o grze i oglądałem też sporo filmików na youtube,ale dalej nie wie czy gracz steruje tylko i wyłącznie jednym statkiem czy też może prowadzić eskadrę statków
--- Koniec cytatu ---
Generalnie jest zasada jeden gracz - jeden statek, ale jeśli masz możliwości sprzętowe, kilka opłaconych kont a także możliwości percepcyjno manualne żeby te kilka kont ogarniać to możesz uruchomić kilka klientów i na każdym prowadzić jeden statek.
Najpopularniejsza chyba tego typu sytuacja to main w czymś do mordowania i support w postaci alta w czymś pokroju recona (zaawansowany krążownik), ewentualnie jedno osobowa operacja górnicza z kilkoma barkami kopiacymi skały

--- Cytuj ---2.co gracz zyskuje jeśli uda mu się uciec po zniszczeniu statku kapsułom w porównaniu gdyby zginął na miejscu?
--- Koniec cytatu ---
Nie traci implantów i nie musi pamiętać o tym żeby natychmiast upgradować klona

--- Cytuj ---3.Czy taka dorywcza gra w eve ma sens czy tez trzeba poświęcać na gre sporo czasu by cokolwiek osiągnąć
--- Koniec cytatu ---
Zależy co rozumiesz przez osiągnięcie - skille jeśli pilnujesz żeby je zmieniać o czasie same się robią, zarobić na spora część z nich jest łatwo nawet początkującej postaci (przynajmniej te podstawowe), jest też kilka źródeł dochodu pozwalających gromadzić iski we względnie nie czasochłonny sposób...

--- Cytuj ---4.Jaki jest najlepszy sposób zarabiania dla początkującego gracza?
--- Koniec cytatu ---
Misje lub handel. To drugie wymaga smykałki i talentu, ale jak to masz to da sie gromadzić iski

hubert1602:
Wielkie dzięki za tak cierpliwe odpowiadanie na pytania:) w eve na pewno będę grać tylko po sesji bo czuje ze jak przy niej usiądę to stracę kontakt z rzeczywistością:) A doradziłby mi ktoś jeszcze o najlepszym wyborze na początek,mam na myśli rasę,bloodline na kogo się szkolić jaki statek kupić na początek, tak żebym w miare szybko dorobil sie fajnego statku:) Pozatym gdzie moge znaleść jakaś stronke z opisami statków/broni w miare przejrzysty sposob ?

Kara Mon:
Rasa, bloodline idp nie ma w tej chwili zadnego znaczenia , wybierze gebe ktora przy kazdym logowaniu ogladal i w sumie tyle w tej chwili jest z wybierania rasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej