Eve Online > Total Noob Questions

Start - kilka pytan

<< < (35/42) > >>

SokoleOko:
Zobacz w EFT siłę jamma (rasowego) na shipie z bonusami (Kitsune/Blackbird/Falcon/Rook). Następnie porównaj z sensor strenght swojego shipa.

Jeśli np. Ty masz 10 a jamm 30 to znaczy, że 20 przypadkach na 30 jamm wejdzie za pierwszym razem. Kolejny cykl to kolejne losowanie.

Możesz zwiększych siłę swoich sensorów nowym skillem - wpisz w market "compensation", są cztery "rasowe" skille.

GlassCutter:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Stycznia 09, 2013, 11:14:45 ---Moim zdaniem kawał solidnego poradnika dla miłośników Falconów i podobnych związków homoseksualnych

--- Koniec cytatu ---
:P

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 09, 2013, 11:24:44 ---Jeśli np. Ty masz 10 a jamm 30 to znaczy, że 20 przypadkach na 30 jamm wejdzie za pierwszym razem. Kolejny cykl to kolejne losowanie.

--- Koniec cytatu ---
Ekhmm... jeśli czegoś w jamach nie zmienili ostatnio Sokole to w opisanym przez Ciebie przypadku jam wejdzie za każdym razem na 200%
A to dlatego ze brana jest (była) pod uwagę siła jama (SJ) do siły sensorów shipa (SS). Jesli SJ/SS był większy niż 1 a tu jest 30/10 = 3 to jam miał 100% szansy na wejście. Jeśli SJ był mniejszy niż SS np. SJ 15 a SS 20 - 15/20 = 0.75 to dawało statystycznie 75% szansy na wejście jama przy  każdej próbie.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: GlassCutter w Stycznia 09, 2013, 11:33:21 ---:P

--- Koniec cytatu ---
Ktoś Cie Falconem wyr... ten tego ?  :o

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Stycznia 09, 2013, 11:43:51 ---Ekhmm... jeśli czegoś w jamach nie zmienili ostatnio Sokole to w opisanym przez Ciebie przypadku jam wejdzie za każdym razem na 200%
A to dlatego ze brana jest (była) pod uwagę siła jama (SJ) do siły sensorów shipa (SS). Jesli SJ/SS był większy niż 1 a tu jest 30/10 = 3 to jam miał 100% szansy na wejście. Jeśli SJ był mniejszy niż SS np. SJ 15 a SS 20 - 15/20 = 0.75 to dawało statystycznie 75% szansy na wejście jama przy  każdej próbie.

--- Koniec cytatu ---

Nie upieram się przy swojej wersji ani nawet nie potrafię podać źródła.

Twoja wersja jest nieco inna. Niemniej, dedykowany jammer (w sensie ship+rasowy moduł) zjammuje każdą frytkę na 99% za pierwszym razem. Ba, cruisera też.

Dopiero przy sensor strenght drastycznie większym od siły jamma zaczynasz czuć, że "Falconowi nie wchodzi za pierwszym razem". Mówimy przy tym o SS 100+.

Pamiętam, jak kiedyś w Curse był gość, który kampił gejta z bańką ściągającą używając kombo Rupture + BlackBird. Wziąłem Tempesta, zapakowałem 2xECCM w med i 1 w low (nie pamiętam ile wyszło SS, ale DUŻO) i poleciałem. BB weszło za pierwszym razem i miałem permajamma do końca. Zdechłbym od tego Ruptura, gdyby Val Heru mnie stamtąd nie wyciągnał :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej