Eve Online > Total Noob Questions

Start - kilka pytan

<< < (34/42) > >>

Dinozauriusz II Urwiryj:
Ok, a od czego zależy ilość celów jakie można zalokować?
Merlin ma mieć niby 4 a mój ma 2 :(

I jeszcze jedno - jak to się liczy...

Mój Merlin ma 'gravimetric sensor strenght' 11 punktów,
CZ-4 Concussive Spatial Destabilizer ECM ma gravimetric strenght 3,45 punkta...
... jaki będzie efekt próby zakłócania?

I jeszcze drugie... czy mi się wydaje, czy item database na evelopedii jest mocno 'out of date'?
Tam Merlin ma 2 turret i 2 missile hardpointy, a mój ma 3 turrret i żadnych missile. Czy to może mój jest jakiś dziwny (dostałem go w misji).

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Dinozauriusz w Stycznia 09, 2013, 08:40:28 ---Ok, a od czego zależy ilość celów jakie można zalokować?
Merlin ma mieć niby 4 a mój ma 2 :(

I jeszcze jedno - jak to się liczy...

Mój Merlin ma 'gravimetric sensor strenght' 11 punktów,
CZ-4 Concussive Spatial Destabilizer ECM ma gravimetric strenght 3,45 punkta...
... jaki będzie efekt próby zakłócania?

I jeszcze drugie... czy mi się wydaje, czy item database na evelopedii jest mocno 'out of date'?
Tam Merlin ma 2 turret i 2 missile hardpointy, a mój ma 3 turrret i żadnych missile. Czy to może mój jest jakiś dziwny (dostałem go w misji).

--- Koniec cytatu ---
Ad.1 - skille Targeting i Multitasking z rodziny Elektronics.
Ad2 - Jammowanie to dość skomplikowana sprawa, w skrócie -"wchodzenie" jamma jest losowe, im większa siła jamma i mniejsza siła sensorów ofiary tym prawdopodobieństwo wejścia jamma większe. Nigdy nie ma stuprocentowej pewności że coś się zajamuje albo przed jamem obroni.
Z tego co kojarze na Centrali gdzieś jest solidny poradnik jammowania, poszukaj.

Dux:
Ściąg sobie eve fitting tools, załaduj swoje api i bedziesz wiedział najlepiej co do tej sily sensorów.
Zmiany w fregatach t1 i kruzach wchodziły całkiem niedawno. Mogli nie zdążyć z tą evelopedią ;)

Dinozauriusz II Urwiryj:
Mam EFT, mam MONa, usiłuję tylko zrozumieć mechanikę w tej kwestii.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Dinozauriusz w Stycznia 09, 2013, 10:59:35 ---Mam EFT, mam MONa, usiłuję tylko zrozumieć mechanikę w tej kwestii.

--- Koniec cytatu ---
Wprawdzie to zewnętrzne linki, ale mam nadzieję że admini nie pobiją mnie za to  :P (zreszta portal reklamowany tu na Centrali...szkoda że umarł  :( )
http://eve-outpost.pl/artykuly,pvp,ECM_Czesc_I_Wprowadzenie,20.html
http://eve-outpost.pl/artykuly,pvp,ECM_Czesc_II_Ktore_statki_jamuje_sie_najlatwiej,21.html

Moim zdaniem kawał solidnego poradnika dla miłośników Falconów i podobnych  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej