Eve Online > NoobGarten
Misje lvl 4 matarskimi bs'ami
Dormio:
--- Cytat: Pol Kent w Kwietnia 01, 2009, 12:13:57 ---Gallenta Navy Megasa
--- Koniec cytatu ---
Que ? Gallente mają Dominixa i do PVE nic więcej już niepotrzebne.
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Kwietnia 01, 2009, 14:32:59 ---Que ? Gallente mają Dominixa i do PVE nic więcej już niepotrzebne.
--- Koniec cytatu ---
To jest jakiś mit z Dominixem. OK, ma dobry tank (dużo low slotów + niezły cap), ale bije tylko dronami. W efekcie misje, na których drony łapią aggro są albo mniej dochodowe (odliczamy koszt utracony dron), albo nawet "niezrabialne" ("Enemies Abound 1/5").
Na Typhoonie masz ciut niższy DPS z dron (brak bonusów shipa do dron), za to pojawia się spory DPS z cruise'ów.
Zresztą - Dominikiem męczyłem "Gone Berserk" jakieś 1,5 godziny.
Xarthias:
--- Cytat: SokoleOko w Kwietnia 01, 2009, 14:52:42 ---Zresztą - Dominikiem męczyłem "Gone Berserk" jakieś 1,5 godziny.
--- Koniec cytatu ---
Gone berserk to moja ulubiona misja kartoflem :)
W półtorej godziny to ją 3 razy zrobię... Masz kiepskie skille po prostu, a nie kartofel kiepski...
A że niektóre misje nim są cięższe... Cóż, po to się używa przycisku "Decline" (czy jak to tam teraz wygląda). :)
Poza tym, czemu tylko drony? Możesz raile wpakować i masz wtedy lepszy dps niż megas "misyjny", a tank uber.
Póki nie wprowadzą do wszystkich npców AI Sleepersów, kartofel to najlepszy statek na misje jest.
Doom:
Nie wiem jak procentowo rozkłada się siła twojego ognia na drony / cruisy, ale wierz mi tylko 4 cruisy to nędza nawet na moich skilach i statku który ma do tego bonusy. Fakt masz ten zasięg pewnie w okolicy 100 km, ale tak słabe salwy nie złamią tanka droższego bs, a użycie dron wymaga wejścia na te 55 od celu co w przypadku kilku npc jest delikatnie mówiąc problematyczne bez zwarpowania się takiemu na łeb (raz spotkałem npc który bił mnie cruisami chyba z 200km)...
SokoleOko:
Procentowo mam taki rozkład:
50% - drony
40% - cruise'y
10% - hybrydy
Przy średniowyskillowanych cruise'ach (same na 3, brak pobocznych skilli) nie ma spotkałem takiego BS-a, który nie padłby bez użycia dron. BS-y Angelsów łamię w 40-45 sekund sztuka, BC w takim tempie, że jednego obrabiają drony, a drugiego reszta - oba spadają błyskawicznie, więc szkoda czasu na przeloty dron.
Może i Kartoflix ma lepszego tanka (Tyfusem nie ryzykuję solo bonus pocketu AE), ale moim robi się misje bardziej komfortowo. Tyle, że to właśnie Typhoon jest "skill intensive", bo trzeba mieć po pierwsze, mocne drony, po drugie cruisy. No i jeszcze trzeba na niego patrzeć. :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej