Eve Online > NoobGarten
Misje lvl 4 matarskimi bs'ami
rimen:
Witam. Mogę nasuwać się bsami na misjach lvl4 i mam problem. z braku kasy latam Typhoonem, i rozwałka bsów np, angel cartel to neverending story. Mam 4x xt9000 cruise launchery i 3x800mm, a wcześniej 3x1200mm splówy. skile mam całkiem niezłe na to wszystko (niebawem lvl4 na misiile będzie). Jeden pocket/5 misji robiłem 2 godziny, bo zanim jednego rozwaliłem lub nie to musiałem spierniczać >:(. Więc mam pytanie jak Wam, drodzy użytkownicy Evy wychodzi w praktyce to rozwalanie. Bo mnie to powoli wku... że tyle czasu to klepanie idzie. Co można zrobić w tej kwestii?
Proszę o jasne odpowiedzi. :)
silverrobert:
Tez latam na misje lvl 4 Phoonem. Z moich osobistych spostrzezen:
- sentry drony t2 to konieczność (misje robi się o wiele szybciej),
- wyrzutnie caldari navy CML - tez duzo boostuja, nie sa za drogie, a zra PG mniej niz t2,
- dzialka 1200mm t2 sprawuja sie slicznie,
- koniecznie BCU t2, bez tego bedziesz sie meczyl bez sensu,
- amunicja koniecznie pod misje.
Mam nadzieje, ze to cos pomoze.
Doom:
Pierwszy błąd to miesznie snajperski ;) rakiet z autocanonami, jak walczysz na close rang to wrzuć tam torpedy, drugi to prawdopodobnie (nie napisałeś typu tanka) to próba tankowania tego armorem - Angelsi / Matarzy i pochodne to najniewdzięczniejszy przeciwnik do takiej zabawy. Shild tank ładuj. Dalej to już róźnie. Angele maja raczej szybkie statki wiec to oni dolatują do ciebie na swój optimal nie na odwrót.
Kumpel z korpa z którym często latam misje, opierając się na swoich doświadczeniach (czytaj straconych statkach) Wsiadł w końcu w flet tempesta załadował na niego 2 cruizy + 6 1200 i aktywny shild tank (ale AB też tam upchnął) i jakoś mu to idzie.
Zakładam ze skoro latasz już BS o czymś takim jak dobór amunicji ze względu na rodzaj zadawanych obrażeń nie jest ci obcy?
Ellaine:
Na typhoonie może być ciężko z shield tankiem - 4 mid sloty. Teoretycznie dobry powinien być do tego Maelstrom.
silverrobert:
Ja z przyczyn religijnych odrzucam tankowanie shieldem i jakos nigdy nie mialem problemow na misjach lvl 4, poza jednym przypadkiem gdy zasnalem na misji ;(. Wszystko kwestia odpowiedniego tanka (rigi auxiliary nano pump, amarr navy reperka, 4 hardy) i znajomosci misji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej