Eve Online > NoobGarten

Misje lvl 4 matarskimi bs'ami

<< < (4/8) > >>

Straszny:
aaa , chyba ze tak, ogólnie ja tam te misje robie jak main kibluje w 49- i podobnych opach
tank musze miec mocny i totalnie bezproblemowy... bo zapominam czasem o tych głupich misjach, a nie chce sie skupiać na nich nic poza minimum konieczne.

damage robią drony sentry albo ogre albo czasem T2 med

rimen:
O właśnie muszę sobie posortować overview tak jak mi polecił Doom. No to dzięki chłopaki za pomoc.

Ellaine:
Do misji AFK wygrywa domi z dual repką :)
Phoona powinno dać się zrobić z grubsza tak samo, też ma 7 low.

rimen:
No tak ale chwila moment i po capacitorze będzie, zrobię sobie repke t2 i ciut lepiej to wyjdzie i tak sobie myslę czy lepsze będą hardenery (resist ujemny od dmg) czy EAEN+RAMP (po ileś tam procent do pancerza). Co lepsze?

SokoleOko:
Jako, że Phoonem robię misje L4 już ponad miesiąc, podrzucę swój fit

Hi:
4x Caldari Navy Cruise Missiles (większy ROF oraz większa pojemność) - warto!
4x Medium Hybrydy (bo takie mam skille - spokojnie można włożyć 4xMedium Projectile)

Med:
Drone Navi (boost szybkości dron - must have)
Cap Recharger T2
Target Painter meta 4
Cap Booster meta 4 (800)

Low
2x2 aktywne hardenery pod misję (używam frakcyjnych)
DC T2
frakcyjny LAR
MAR T2

Rigi (nazw nie pamiętam):
- ten od ROF missile
- ten od zasięgu dron
- ten od zasięgu targettingu (żeby w pełni wykorzystać zasięg cruise'ów, ale przy "Long Range Targetting" na 4 można spokojnie wsadzić w to miejsce CCC)

Drony - 5 Heavy z dmg pod misję (+ 2 takie same zapasowe)

Taka konfiguracja robi "Gone Berserk" L4 w 35 minut, a przy włączonym wszystkim z wyjątkiem LAR jest prawie capstable. 75% DPS na dystans 55 km (maks zasięgu moich dron), reszta już przy 40 km.

Medium hybrydy wynikają z faktu, że latam shipami Gallente i nie mam skilli na projectile. Mimo braku bonusów od shipa i tak strzelają szybciej niż medium artyleria, a mają lepszy tracking i doskonale nadają się do zwalania nadlatujących frytek (scramble!) - zasięg na Iridium - 48 km.

Wcześniej latałem na L4 Dominixem i z mojego punktu widzenia Typhoon = Dominix + 4xCruise Missiles. Koniec z gonieniem NPC, bo zawsze mam ich w zasięgu, a co ważne - Typhoon "sam z siebie" jest szybki - mój lata 156 m/s bez AB.

Piętą Achillesową tej konfiguracji jest cap - niestety, odpalenie LAR = odpalenie cap boostera. Ale z drugiej strony, takie "Damsel in distress" robię stojąc w miejscu - dzięki temu wraki są blisko siebie i nie muszę potem śmieciarą latać, żeby je pozbierać  :coolsmiley:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej