Eve Online > NoobGarten
Misje lvl 4 matarskimi bs'ami
Goomich:
--- Cytat: Doom w Kwietnia 01, 2009, 15:01:20 ---Nie wiem jak procentowo rozkłada się siła twojego ognia na drony / cruisy, ale wierz mi tylko 4 cruisy to nędza nawet na moich skilach i statku który ma do tego bonusy.
--- Koniec cytatu ---
Special Ability: 5% bonus to Large Projectile Turret firing speed and 5% bonus to siege and cruise missile launcher firing speed per level.
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Kwietnia 01, 2009, 14:52:42 ---To jest jakiś mit z Dominixem. OK, ma dobry tank (dużo low slotów + niezły cap), ale bije tylko dronami. W efekcie misje, na których drony łapią aggro są albo mniej dochodowe (odliczamy koszt utracony dron), albo nawet "niezrabialne" ("Enemies Abound 1/5").
Na Typhoonie masz ciut niższy DPS z dron (brak bonusów shipa do dron), za to pojawia się spory DPS z cruise'ów.
Zresztą - Dominikiem męczyłem "Gone Berserk" jakieś 1,5 godziny.
--- Koniec cytatu ---
No to ja jestem zdecydowanie jakimś mitomanem skoro jedynie w Dominixie robię misje (wróć - ostatnio z ciekawości wyciągnąłem zakurzonego Hypka i parę razy użyłem Ravena), od jakiś 4 lat żeby była jasność.
Po prostu shipy w EVE balansowane są dla fitu T2 obecnie i z takim trzeba na nie patrzeć w odniesieniu do misji.
Jak chcesz spróbować Dominixa który nie tylko z dronkami lata na misje to podaję przykładowy fit:
--- Cytuj ---[Dominix, PVE1]
Damage Control II
Large Armor Repairer II
Energized Reactive Membrane II
Energized Adaptive Nano Membrane II
Energized Adaptive Nano Membrane II
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
100MN Afterburner II
Target Painter II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Dual 250mm Railgun II, Antimatter Charge L
[empty rig slot]
[empty rig slot]
[empty rig slot]
Valkyrie II x5
Warrior II x5
Medium Armor Maintenance Bot I x5
Garde II x5
Berserker II x5
--- Koniec cytatu ---
W rigsy wsadź co tam potrzebujesz (np. do resistów), zamiast AB też coś innego można wrzucić - służy generalnie do szybszego przemieszczania się pomiędzy bramami.
Target Painter się przydaje, ale jest zamienny z np. Tracking kompem, albo Sensor boosterkiem.
Ten fit w sumie słaby jest, bo działka to ledwie ~235 dpsiku, ale w końcu Dominix to ship dronkowy, więc trza to wykorzystać. Ja lubię Berserki T2 i dlatego z nimi latam (379 dps), ale polecam Ogry T2 (467 dps).
Tank to około 92k ehp więc na większość misji wystarcza aż naddto. Te kilka bardziej upierdliwych robi się po prostu na raty wyskakując jak się armor kończy.
Blutbart:
phoon na misje lvl 4:
hi: 4x cruise launcher, 3x 1200mm artillery, drone link augmentor
med: 100mn AB, 3x cap recharger II
Low: Large armor repper, 2x eanm II, 2 x bcu II, 2 sloty na rasowe hardy
rigi: 3x capacitor control circuit
Tankowanie: kombinacja armora, speeda (o dziwo) i dystansu
Wymaga 3% impla do power grida.
Problem jest jedynie z World's Collide bo tam drugi pocket startuje close i z webami/scramblami.
CATfrcomCheshire:
Moim zdaniem najlepszy do misji jest jednak Mael, co nie zmienia faktu, ze matarskie BSy sa chyba najgorsze w grze. Typhoon w sumie jest nawet spoko, ale wymaga tony skilli, zeby wycisnac wszystko, na co go stac. Tempest to porazka, moim zdaniem nadaje sie tylko do PVP, i to w roli fleet snajpera, najlepiej w wiekszej grupie. Jego wersja Navy niby troche lepsza, ale nijak sie ma do np CNR ubermisjonarza, a juz napewno nie za ta cene. Pozostaje Maelstrom, ktorym misje robi sie znosnie, ma naprawde sporo grida, no i shieldtank umozliwia wykorzystanie low slotow na gyrostabilizery, co zwieksza dmg a tym samym oszczedza czas. 8 turretslotow pozwala wycisnac sensowny dps z artylerii, zwlaszcza jezeli ktos ma troche SP w gunnery. Uzywam 1200mm arty, volley troche mniejszy niz 1400, ale dps prawie ten sam, a nie musze przeladowywac dzial co minute-dwie (grrrrrr), zasieg znosny, i bez dodatkowych bajerow do namierzania da sie nawet trafic frejke z 15+ km. Generalnie Maelem misje robi sie znosnie, minusem jest koniecznosc jako takiego wyskillowania shieldtanka, no i cena, ktora dla poczatkujacego misjonarza moze byc troche wysoka. Ale nadal uwazam, ze matarskie BSy sa wybrakowane w porownaniu do innych ras.
Doom:
--- Cytuj ---Ale nadal uwazam, ze matarskie BSy sa wybrakowane w porownaniu do innych ras.
--- Koniec cytatu ---
Fakt są tylko najszybsze, i mają prawie tak duży wybór rodzajów zadawanych obrażeń jak platformy rakietowe z caldari, a prawda jeszcze skandaliczne poniżenie bo też mogą tankować shildem :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej