Eve Online > NoobGarten

Nowy Gracz -> Jaki Statek i Jakie Skile?

<< < (8/17) > >>

Ezachiel:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Kwietnia 01, 2009, 10:40:02 ---O lerningach nie bede mowil bo to kazdy wie.
Podstawowe na wszystkie statki:
(Ammarzy sa w stanie dosc dlugo zyc z 4 kompensujac te kilka procent named modulami. Nie wiem jak z innymi rasami.)
Electronics na 5
Engineering na 5

Armor tank
Mechanics 5
Hull upgrades 5
Armor repair systems 4 (Uwaga nie podnosic na 5 jesli nie jestes pewny ze statek bedzie stable. 2xLar przy skillu na 4 zjada 66.6cap/s przy skillu na 5 zurzycie rosnie do 71 cap/s)
Jury riging 3
Armor riging 1+
Remote armor repair 3(PVP/PVE spider armor tank)
Electronic superiority riging 1+(PVP Electronic warfare)
Salvaging 3 (PVE)
Kopensacje mozna sobie odpuscic jesli ktos nie planuje latac na PVP. Przy PVP tez nie jest to priorytetem po nerfie omni membran. Lepiej poczekac az bedzie sie mialo wyskilowanego capa dziala itp. jako tako lub nawet do momentu w ktorym bedzie mozna latac statkiem T2 z bonusami do rezistow na armorze.

Drones pakiet standardowy dla wszystkich. Pakiet daje 130 dps z 5 dron hammerhead t2. Dostatecznie duzo do zabicia dowolnego cruza na misjach. Jednoczesnie drony sa na tyle wytrzymale zeby wrocic do drone bay po zlapaniu agro a 99% przypadkow.
Drones 5
Combat drone operation 4
Scout drone operation 5
Drone interfacing 4
Gallente drone spec 2
Minmatar drone spec 2
Drone durability 3+
Drone navigation 3+
Drone sharpshoting 3+

--- Koniec cytatu ---
Tu bym się nie zgodził, zarówno w pakowaniu SP w drony na poczatku dla statkow tych dron pozbawionych praktycznie jak caldaryjskie czy amarrskie, w sumie u matarów dopiero w cruiserach mozna mieć 3-4 med drony. Owszem, skille przydatne w PvE, w PvP też, ale ... przydatne, nie must have. W wiekszości przypadków na roamie zanim sie wystrzeli drony i one doleca target już spadł, w bitwach flot gdzie jest duzo warp;ow praktycznie nie ma sensu wystawiać dron, tak samo jak w przypadku flot na snajper spotach. Owszem w walce skrimshowej ( close ) gdzie walczy grupka z grupka drony dodają coś ... no ale ... tak samo remote armor rep-ki, ja osobiście preferuje drony do tego zadania, ale czy to jest must have skill ? Kompensation są potrzebne bo podstawowym modułem do budowy tanka na med i większych statkach jest EANM II, moduł pasywny, bo tylko do pasywnych modułow dodane masz efektywne % i różnica 20 a 26% resistu ma swoją wage w efektywnym HP statku. Choć przy walce 30+ v 30+ statków żaden tank czy hp nie pomoże za dużo ... ponadto uważam że czesto wystarczy np wbić lv 3 lub 4 w electronics/enginering a przeznaczyć ten czas na skillowanie gunnery bądź navigation niż czekać aż do 5. Niby pare dni, ale jednak, namedami spokojnie da się fitować statek z 4 lub 3 ...

Ezachiel:

--- Cytat: Mona X w Kwietnia 01, 2009, 11:16:21 ---Jako, że już nie raz i nie dwa razy wylatywałem z grida na oparach hulla, to stwierdzam, że bardzo ważne.

No i później przy crossowaniu jeden kłopot mniej.

--- Koniec cytatu ---

Mona X ale co z entry lvl PvP ma wspólnego Sniper cross rep. battleship fleet?
1. Trzeba posiadać dzialka large t2
2. Trzeba posiadać zapas gotówki na bs-y
3. Trzeba umieć tym latać i operować w gangu ?

Umówmy sie, że zanim mlodzież wykształci właściwe umiejętnosci w PvP spadnie nie raz i nie 5 bynajmniej nie z powodu braku 5% hull-a czy armora  ::) A taki Rupture ze scrablem i webem, na artilery/autocanon t2 plączący się wokół spider tanked bs-ów i polujacy na interdictory/interceptory może narozrabiać  O0...

Rabbitofdoom:
Edmund dla mnie stadard to kiedy mozna sobie leciec na misje l4. Jesli ktos lata turret shipem na misje to wyskilowane drony sa must have. Za dobrze pamietam chwile kiedy musialem pakowac na bsa assault missile bay bo drony mialy za malo efektywnego dps do zabicia elite fregatek jak podlecialy za blisko a i tak moglem w tym czasie isc zrobic sobie kawe.

Tak 6% tyle ze zeby leciec na pvp trzeba miec za co pod drugie na statkach ponizej BC te 6% daje ci ile 2s zycia wiecej czasem te 2s moga wystarczyc ale nie liczyl bym na to. Jednoczesnie traci sie czas ktory mozna poswiecic na wyskilowanie czegos innego(np capa) co pozwoli zarobic ISK. EANMII wymaga hull upgrades na 5 a kompensacje mozna robic wczesniej co w takim przypadku jest zwyklym marnowanie sp bo na misje i tak lata sie na aktywnym tanku.

Ezachiel:
@ Rabbit, ok, nie ma problemu. Moze cię zdziwi fakt ze ja nigdy nie zaliczyłem misji lv 4 ... a od lv 3 dostaje trzęsawki ... no ale to szczegół  >:D
Ostatni raz jak próbowałem zaliczyć 4 to miałem large smarty i drony t1 do zbicia tacklerów na ravenie   :angel:

Goomich:

--- Cytat: Edmund w Kwietnia 01, 2009, 11:32:57 ---Mona X ale co z entry lvl PvP ma wspólnego Sniper cross rep. battleship fleet?
--- Koniec cytatu ---

Nic, odnosiłem się do
--- Cytuj ---Np. w core trzeba mieć zarówno skille do shield tank jak i armor tank, co w przypadku gallente jak i amarr mija sie z celem.
--- Koniec cytatu ---

A pierwszy raz, kiedy skille uratowały mi dupę, to był mój ale w Viatorze (i z MWD). :) 27% hulla po drugiej stronie gejta miałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej