Eve Online > NoobGarten

Nowy Gracz -> Jaki Statek i Jakie Skile?

<< < (7/17) > >>

Ellaine:
Teoretycznie pomocnym poradnikiem co skillować, wbudowanym w grę, powinny być certyfikaty. Takie było założenie tego ficzura - że młody gracz sobie spojrzy i już wie - aha, żeby lepiej tankować armorem muszę zrobić certyfikat tankowanie armorem advanced.
To działa czy są zupełnie bez sensu, jak myślicie? :)

Doom:
Kwestia dyskusyjna jak dla mnie. Z jednej strony na pewno jakieś to ułatwienie z drugiej niektóre certyfikaty... :2funny: po prostu często zawierają skile bez zrobienia których można grać bez problemu np podział certyfikatów od rakiet - ani razu nie używałemrocketsów, HAM tylko przez chwilę, a nie zrlobię lepszych certyfikatów jeśli tego nie wybiję na odpowiednio wysoki poziom. No i schodkowo zębata  struktura w kilku przypadkach gdzie nie starczy miec niższego poziomu ale jeszcze jakiś certyufikat...

Rabbitofdoom:
Dokladnie osobiscie do dzisiaj nie mam chyba core competency basic bo wymaga jakiegos skilla uzywangeo do shield tanka.

Armor tank advanced jesli dobrze pamietam wymaga armor reinforcement basic. A przynajmniej w mojej opini na chwile obecna bez kompensacji mozna obejsc sie dosc dlugo. Do PVE armor reinforcement jest kompletnie niepotrzebny.

W tej chwili mam conajmniej 5 certyfikatow wiszacych na pojedynczym skillu ktory mi nie jest na dana chwile potrzebny wcale albo doskonale sobie radze bez posiadania go na tym poziomie.

O tym ze kusi to do zostania jack of all trades master of none nie wspomne. Ktos zrobi jakis skill i potem widzi ze a za 5h moge miec ten certyfikat. Tu 5h tam 5h i sie zbieraja jakies srednio uzyteczne skille ktore zrobic pozniej.

Ezachiel:
Np. w core trzeba mieć zarówno skille do shield tank jak i armor tank, co w przypadku gallente jak i amarr mija sie z celem. Oczywiscie dobicie 3-4 lvl w shield operation podnosi buffor HP tarczy, efektywnie cos tam dodaje, ale czy jest to skill istotny w grze dla amarr albo gallente? IMHO nie. Tak samo jak mechanics 5 i hull upgarde 5 u caldari, niby podnosi, niby dobrze mieć ... ten lv 4 min, ale czy to jest aż tak wazne ?

Goomich:
Jako, że już nie raz i nie dwa razy wylatywałem z grida na oparach hulla, to stwierdzam, że bardzo ważne.

No i później przy crossowaniu jeden kłopot mniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej