Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Raporty] Delve War II

<< < (3/22) > >>

Nashir:
No nie wiem czy impet spadl, dzis spadlo ponad 20 szpilek, a planowane jest 40 wiec mysle ze pary duzo w kotle jeszcze pociag ma

Straszny:
w tej chwili GS/PL/SOT/TCF/UL/MM/RZR/KIA/IRN/..... i wiele wiele innych wystawia po prostu za dużo. Liczb w duzych bitwach nie da sie oszukać najlepszą taktyką, to nie walka gangów gdzie dobra taktyka, lepsze fity i pomysły mogą decydować. Kiedy mamy niecałe 200 (no 150) capitali-supercapitali , druga strona może wystawić ich ponad 400, na nasze max 300-400 BSow druga strona może wystawić spokojnie ponad 1000 albo i 2000. NIe chodzi ile wzięło udział w bitce, bo często nasze walki przerywamy wiedząc ile jest w układach obok i ile moze byc za chwile hotdropowanych. A do tego FC starają sie oczywiście nie dopuszczać.

Nie wiem jak bobici to przeskoczą, choć wiem ze pomysłów jest sporo, to pozostaje problem jak przebić taki "wał". Ja tam sobie strzelam troche we flotach troche sobie soluje, zabawa dla mnie super.

Sytuacja przypomina mi trochę lata 1943-44 na froncie wschodnim - rosyjska przewaga była już tak duża (no i Rosjanie byli już doświadczeni [czytaj: nie uciekali wiedząc ze wtedy zginą na 100% od NKWD, a z przodu jest szansa przeżyć]) że co by nie robiło niemieckie dowództwo, jakie manewry i operacje nie przeprowadzało  - byli dosłownie nakrywani czapkami i spychani non stop przez Ukrainę/Białoruś

pytanie jak długo sojusznicy GS zachowają tak wysokie liczby w udziale w wojnie.

Totalizator:
Przypominam że największa bitwa kampanii to pierwsza noc w j-l gdzie było jakieś 500gbc kontra 550 koalicja co wcale miażdżącą przewagą nie jest. Potem mieliście pare wtop, ludziom zjechało morale stąd teraz macie 200. Owszem, teoretycznie mamy większe zdolności mobilizacji, ale jak samotnie wjeżdżaliśmy w SMASH rok temu to oni mieli w localu 600 my 300 a i tak przegrali  8)

Straszny:

--- Cytat: Bruce Ironstaunch w Luty 17, 2009, 02:29:08 ---Przypominam że największa bitwa kampanii to pierwsza noc w j-l gdzie było jakieś 500gbc kontra 550 koalicja co wcale miażdżącą przewagą nie jest. Potem mieliście pare wtop, ludziom zjechało morale stąd teraz macie 200. Owszem, teoretycznie mamy większe zdolności mobilizacji, ale jak samotnie wjeżdżaliśmy w SMASH rok temu to oni mieli w localu 600 my 300 a i tak przegrali  8)

--- Koniec cytatu ---

to czysta propaganda co piszesz.

ilość graczy na localu (typu 500/500) nie warunkuje wygrania/przegrania bo nijak sie ma do tego ze wokol czeka 200 capitali i 5 czy 10 tytkow do hotdropa i 3 razy tyle BSow co capitali. 500/550 - co z tego jak mozemy walki robić tylko z doskoku ze względu na pewność ze przedłużające sie starcie zostanie najpierw "pobłyskane" a potem zblobowane. FC Bobitowi do tego nie dopuszczają (well... w każdym razie starają sie nie dopuszczać) i stąd wychodzi tak jak wychodzi. Na szczęście cały czas zadajemy straty więc osobiście licze na jednak wyhamowanie impetu koalicji.

Morale jest wysokie, liczby przypominiają te z MAXa, odliczając wyrzucone Goodfellas przecież korporacje i sojusze wystawiają mniej więcej to samo co na MAXie. Tylko że i tak fizycznie jest nas za mało na totalny-uber-mega blob jaki może koalicja wystawić.

Nie mamy problemu z niechęcią graczy albo zaniechaniem walki, z nielogowaniem itd.. mamy z brakiem efektywności flot walczących pod ogromną presją "bycia" zblobowanym w każdej chwili.

Zobaczymy na dniach.

Totalizator:
Przypominam że poza goonswarmem i po częśći PL reszta koalicji mieszka daleko od domu i ich floty mają się nijak do liczby membersów, nie zdziwiłbym się gdyby razor i MM mieli po 200 aktywnych pilotow w delve w ogóle. Z kolei ED, XiX itp mają może po 50. Z kolei GBC jakby nie patrzeć broni sięu siebie kilka-kilkanaście skoków od własnych sovów, więc ich obecność we flotach jest tylko i wyłącznie funkcją morale.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej