Eve Online > Patche i dodatki

Empyrean Age 1.1 - ukryty nerf ???

<< < (11/14) > >>

Yogos:

--- Cytat: Xarthias w Wrzesień 02, 2008, 21:16:35 ---To smartowanie na 150km chyba działa tak samo, jak bańka ustawiona na ssie między bramami :)

--- Koniec cytatu ---

Hehe
Czyli mówiąc krótko - nie działa.

myst1q:

--- Cytat: Vril Ya w Wrzesień 02, 2008, 21:14:59 ---Wystawii już patcha do ściągnięcia - przynajmniej okienko od licencji w końcu działa poprawnie pod Wine ;)

--- Koniec cytatu ---

nie lepiej sciagnac eve pod linuxa?

karlessin-> specjalnie dla ciebie zrobie filmik jak znajde wolna chwile...

Kalressin:
myst1q nakrecisz film z czegos czego nie ma?
Jedyna wypadek w ktorym moze to tak wygladac, to kiedy zginiesz przy lagu tuz przed wejsciem w warpa. Wtedy klient ,wyswietlic animacje wchodzenia w warp statku, a po otrzymaniu komunikatu z serva ze jednak nie zyjesz, eksplozje i jajko w warpie, bo nastepna komede z kolejki dostaje juz pod. Albo budzisz sie w stacji. Albo jakakolwiek kombinacja z powyzszych. :P
Tylko ze trzeba troche pograc i pare razy zginac na lagu, a nie tworzyc teorie na podstawie pojedynczego przypadku.

PS Sciagnolem patcha i teraz przy EVE odpalonym w okienku komputer mi 3 razy wolniej chodzi. No to pojechali...  :D

Straszny:

--- Cytat: Xarthias w Wrzesień 02, 2008, 21:16:35 ---To smartowanie na 150km chyba działa tak samo, jak bańka ustawiona na ssie między bramami :)

--- Koniec cytatu ---

no niestety działa (działał), straciłem tak pół roku temu cepa+jajo, w dużej odległości od gatea, wiec nie był to sposob opisany przez Yogosa, wiec prosiłbym - nie pisz ze Ci sie wydaje tylko sprawdź czy dalej działa taki trick albo nie mijaj sie z prawdą. Nie umiem powiedzieć czy trick ktoś w międzyczasie znerfił bo w sumie nie interesuje mnie lowsec i polowania w nim. Tyle ze dotyczyło mnie to bezpośrednio stąd wiem o takiej zagrywce. :)

Banka zreszta też ma pewien wyjątek, tzw "bańka przechwytujaca" ustawiona ZA gatem, wyłapując cele dropujące na brame. Na pewno z taką sie spotkałeś.

--- Cytat: Yogos w Wrzesień 02, 2008, 21:26:21 ---Hehe
Czyli mówiąc krótko - nie działa.

--- Koniec cytatu ---
przykro mi ale to ze Xarthiasowi sie wydaje to tylko znaczy ze mu sie wydaje, nie ze trick nie działa albo nie działał.

Xarthias:
To że bańka wciąga to chyba nawet dzieci wiedzą :P
Co do Twojego przypadku to wydaje mi się, że to raczej bug/lag/desynch niż rzeczywisty "feature". Jeżeli przedstawisz dowód w postaci powtarzalnego takiego wyniku - ok, przyznam, że się myliłem. Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni, a jak dotąd z moich prywatnych eksperymentów wynika, że w warpie jest się bezpiecznym (o ile, jak powiedziałem, w grę nie wchodzi lag/desych etc).
Co do baniek na midpoincie - ze 2,5-3 lata temu widziałem eksperyment z 40 (!) large i med bańkami, ustawionymi w "mur" w poprzek drogi między dwoma gejtami. Nie działało :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej