Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
IRA vs SMP
ko0rt:
--- Cytat: Friggu ---koort - Ty wiesz dlaczego straciłeś te 600-700m, nie przez SMP a głównie przez złodziaja jaki Wam się w korpie zdarzył i kiepskie zabezpieczenia ( znaczy pies nie szczekał jak okradali hangar Cheesy ) ...
Pimo - ja niestety ( albo stety ) pozwoliłem sobie na ocenę, więcej nie będę, raczej ...
--- Koniec cytatu ---
Friggu, czy ja powiedzialem, że przez SMP? Po prostu była gdzieś gadka, że tak się tam obłowiliśmy. Ja się nie obłowiłem i czuję się pokrzywdzony ;D I wierz mi friggu, też nie miałem ochoty się tu rejestrować.... :coolsmiley:
Pimpeck:
Parafrazujac stara prawde -
Co wolno wojewodzie (Ci) to nie tobie maly smrodzie (mi) :2funny:
Pozdro
Pimp
Ellaine:
Frigg, może i jesteś znaną postacią, ale we wszystkich kręgach. Wpisz sobie stopkę zawierającą nick z gry, korpa i sojusz.
Frigg Arthoris:
No własnie byłem w trakcie poprawiania tego, nie wiedziałem że przy rejsestracji dane te nie są automatycznie wrzucane do stopki ale cóż ... Widać taka egzotyczna uroda tegoż forum :D BTW - nie zależy mi na lansie w żadnych kręgach :)
Kurimuzon:
--- Cytat: Ian666 w Czerwiec 11, 2008, 13:43:35 ---Sempiternusy ustawiły -10 do ira oraz zrobiły KOS dopiero gdy im pokazalem screen z forum goonswarm gdy jeden z membersów sie pyta co to za korporacja ira i dlaczego goonswarm na do nich +5. Tak więc ciężko aby sempiternusy postapiły inaczej dostając silny dowód na kolaboracje.
--- Koniec cytatu ---
Niestety xC To nie była Twoja zasługa... Ktoś z IRA wyniósł info z forum wewnętrznego, gdzie znajdowały się ustalenia zarządu. Po rozmowie z Rosem, którą przytoczyłeś dalej, ktoś "uprzejmy" przesłał wypowiedź Max`a do Frigga. Wtedy nastąpił res standów oraz, że tak to nazwę, wyproszenie nas z SMP. Może mieliśmy jako przykład służyć.
--- Cytuj ---Co do ewakuacjii posów ira gdy były w sempiternusie, to oni mieli zamiar wykorzystać sieć jump bridgów i fakt bycia na plus do smash i roadkila aby w spokoju ewakuowac swoje assetsy. Chodziło o kase, bo bali się że w całym nadchodzącym wirze ktoś im te posy zdejmie. ira traktowało geminate jako miejsce do kerbirzenia gdzie nic praktycznie nie robili po za tluczeniem ratów od zeszłego roku.
--- Koniec cytatu ---
Ehm... Faktycznie! Potrzebowaliśmy całej sieci JB i innych syfów, skoro POS`y do ewakuacji mieliśmy jakieś 6-7j od low seca... Rozpracowałeś nasz niecny plan! Nic się przed Tobą nie ukryję! A podasz mi jeszcze numery na totka? xD
--- Cytuj ---Chwalicie się killboardem? przez ponad pół roku Kills:145 Losses: 142 - mnie to wygląda na kerbirzenie (tym bardziej że 100 kilow zrobiono w ceptorze na zasadzie lock i jedna salwa...).
--- Koniec cytatu ---
No to faktycznie kerbirzenie... Że też chciało się nam stać i targetować chociaż! I się pokazywać! Niewybaczalne! Jako kerbiry na paskach powinniśmy siedzieć i się nie ruszać. Zapoznaj się najpierw ze znaczeniem słowa, nim zaczniesz nim rzucać na lewo i prawo ;f
To może jeszcze taka dygresja odnośnie kerbirzenia w SMP. Swego czasu IRA ściągała szpilę w low. Została ona zaatakowana, co się zdarza. W tym momencie, wiedząc, że w okolicznych systemach jest sporo osób z SMP, poprosiliśmy SMP o pomoc. Efekt? Pierwsze pytanie: czyja szpila? Po odpowiedzi, że IRA nastąpiła cisza i brak jakichkolwiek reakcji. Tyle odnośnie kerbirzenia.
--- Cytuj ---Gdy goonswarm zaczał się wbijac do Geminate doszli do wniosku że już sobie nie będą mogli tak do woli kerbirzyć (bo nie będa naraz na plus do smash/rk i do goonswarm) i dlatego postanowili się spakować.
--- Koniec cytatu ---
Czekaj, czekaj! Zapomniałeś o ważnym aspekcie w postaci tego, że tereny WYNAJMOWALIŚMY! Oh noes! Coż to znaczy? Teraz trudne słowo: płaciliśmy za dostęp do nich. Za taki crap, oszustwa, nabijanie kasy CEO fcin (jego prywatne POS`y na przykład) i brak jakiegokolwiek wsparcia. A gdy się chcieliśmy wycofać zostaliśmy oznaczeni jako -10 i hulajcie sobie.
--- Cytuj ---Tu jest log z rozmowy zarządcy w sempiternusie arthoris z rostin tin z ira (http://www.fwr.vel.pl/viewtopic.php?t=615), gdzie ten z ira mówi:
Ros Tin > w kazdym razie bedziemy cie informowac, bo nie chce zebys odniosl wrazenie ze za plecami konspirujemy
Ros Tin > a juz na pewno nie bedziemy z goonsami latac
Ros Tin > to strzal kula w plot
Cylia Arthoris > hehe
Ros Tin > za bardzo szanuje wspolprace dotychczasowa
Ros Tin > wiec nie sciemniam "
--- Koniec cytatu ---
Proponuję dodać do tego datę oraz godziny. I zastanowić się: czy bliżej mi do korpa, w którym latam z ludźmi czy do aliansu, któremu płacę za nic. Sytuacja hipotetyczna: CEO Twojego korpa prosi, żebyś nie informował ludzi spoza korpa o planach wewnętrznych. Co robisz? Jak dostaniesz priva od zarządzającego aliansem od razu mu powiesz wszystko? Oto odezwa CEO IRA:
--- Cytuj ---Drodzy Korpowicze!
Po długim namyśle i delikatnym wyważeniu za i przeciw podjęliśmy trudną decyzje o opuszczeniu 0.0 i sojuszu Sempiternus. Jest to konsekwencja polityki sojuszu, a raczej kompletnego jej braku. Goonsy – jeśli przylecą – tylko przyspieszyły tą decyzję. Od pewnego czasu w 0.0 nie jest już bezpiecznie i dochody jakby nie te. A sojusz nie podejmuje żadnych działań aby ten fakt zmienić.
Krótko mówiąc wynosimy się na dobre. Dlatego też zwijamy POSy i ich zawartość. Jeśli chcecie zostać w sojuszu proponujemy przejście do FCIN. Decyzja zarządu zostanie przekazana zarządowi sojuszu po zakończeniu ewakuacji naszych struktur z Geminate. Prosimy więc o dyskrecję w tej sprawie.
Swoje uwagi, pytania bądź sugestie możecie umieszczać na forum w temacie o tej samej treści.
W imieniu zarządu,
Max Bane - CEO
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---A na forum wewnętrznym ira pisali cos zupełnie innego:
"Decyzja zarządu zostanie przekazana zarządowi sojuszu po zakończeniu ewakuacji naszych struktur z Geminate. Prosimy więc o dyskrecję w tej sprawie"
--- Koniec cytatu ---
Patrz wyżej.
--- Cytuj ---Nie będziecie latac z goonswarmem tak? No to screen z forum goonswarm: http://img165.imageshack.us/my.php?image=goonsyoq3.png
Zresztą soulscream (będac w goonsach) sam się przyznał że stukał ludzi z sempiternusa także sprawa dośc jasna.
--- Koniec cytatu ---
Również datę poproszę. Plusa u GS mamy od 15 maja. To tak jakby... Czekaj, żebyś się nie pomylił. Osiem dni od rozmowy z Rostinem. Hmmm... To co tam jeszcze mówiłeś? Że polecieliśmy z SMP i od razu plus u GS? Kolejna niestworzona historia by Ian666 O_o
--- Cytuj ---Osobiście nie mam już związku z Sempiternusami, kiedyś tam byłem, ale od tego czasu przewineło się parę innych korporacji (niemniej wiem że np frigg wysyłał każdemu ceo korporacji listy w excelu z rozmieszczeniem posów i wiem że ira tez to dostawała). Tak więc orientuje się w paru kwestiach i nadal mam dostępy tu i ówdzie więc teza o braku wiedzy raczej upada :) Zresztą nawet goonsy nie dają za darmo +5 od całego aliansu do korporacji.
--- Koniec cytatu ---
Może Pocztą Polską wysłał i ukradli po drodze? xC Po raz kolejny Cię rozczaruję: IRA nie otrzymała takiego wykazu. Może od początku byliśmy korpem tylko do ciągnięcia kasy? O_o To by wiele tłumaczyło. Może dostęp i masz, ale dajesz się łatwo manipulować słuchając tylko jednej strony i nie przyglądając się zbytnio datom, kiedy niektóre wydarzenia miały miejsce.
A może to sławetna akcja Frigga pod tytułem "Zróbmy IRA tyły w C0ven!"? W końcu coś takiego zapowiadał, więc może wreszcie przeszedł od słów do czynów. Szkoda jednak, że zamiast dyskusji pojawiają się oskarżenia z powietrza.
--- Cytuj ---IRA zostało wywalone za brak elementarnej lojalności wobec SMP oraz bezczelne okłamanie mnie jako szefa sojuszu w żywe oczy
--- Koniec cytatu ---
No tak: nie dość, że płacimy, to jeszcze się od nas wymaga. To działa inaczej: płacę I wymagam, zamiast płacę I NALEŻY ODE MNIE wymagać.
--- Cytuj ---Pan soulscream pisze, że post na forum IRA zamieszczono 24.05 - kłamie albo nie wie co się dzieje w korporacji bo IRA zostało wywalone 7.05 a post znalazł się 6.05 W każdym razie człowiek ten zamieszczając oczywistą nieprawdę przestaje być wiarygodny.
--- Koniec cytatu ---
Czytanie ze zrozumieniem zdolnością elementarną. Soulscream napisał o poście na forum GS.
--- Cytuj ---Obydwaj Panowie z IRA udzielający się na forum są członkami korpa relatywnie niedługo ( na pewno Pan Cascador bo Pana Kuricośtam nie kojarzę w ogóle, może to być równie dobrze jakiś alt kogoś ze starszyzny ) i nie byli właścicielami POSów tych co to "na pewno byłyby odstrzelone w pierwszej kolejności" a widzę, że bardzo ich boli cała sytuacja i wypowiadają się tak, jakby wszystkie rozumy zjedli.
--- Koniec cytatu ---
1. Mało latasz.
2. Mało się orientujesz, co jest przykre, jako, że jesteś CEO.
3. Cascad0r miał POS`a w OEY postawionego nie tak długo przed usunięciem IRA z SMP.
4. Altem nie jestem, ale co do Ciebie to nie mam pewności xC
--- Cytuj ---Do waszej wiadomości Panowie "skrzywdzeni" - bo może też tego nie wiecie - IRA zajęło sobie moony jakie chciało i gdzie chciało z tych, które były dostępne i o ile jest mi wiadomo każdy POS w SMP jest PRYWATNY, a jeśli nie - nie wnikam, każdy korp samodzielnie decyduje co gdzie stawia i na czym zarabia lub traci.
--- Koniec cytatu ---
Ale dodajmy, że najpierw należało uzyskać akceptację Frigga Arthorisa. Taka sytuacja była z POS`em wspomnianego Cascad0ra, który otrzymał ZAKAZ umieszczania POS`a poza konkretnymi systemami.
--- Cytuj ---Zasada jest prosta - w razie zadymy niezależnie od tego czyj POS został zaatakowany stawia się kto może z całego sojuszu i któryś tam Pan zarzucający, że szef FCIN ( czyli ja ) skazał IRAskowe POSy na pożarcie jest podłym oszczercą.
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj wyżej, odnieś się do tego. A jak bardzo będziesz chcieć, to logi zamieszczę :)
--- Cytuj ---Przypomnę, że od początku całej goonwazji na Gemi SMP straciło tylko 1 POS i to nie w tych lokalizacjach, o które tak bardzo się baliście!
--- Koniec cytatu ---
Zaraz, zaraz! To jednak wiesz, gdzie były te POS`y? xD I twierdzisz, że by nie padły? xD GZ! xD
--- Cytuj ---Tak naprawdę najwięcej do stracenia jeśli chodzi o ISKi mam osobiście ja i FCIN bo większość infrastruktury SMP w Gemi należy do mnie lub członków FCIN.
--- Koniec cytatu ---
Tak to jest, jak się kopie prometh i techno. Ale w końcu trzeba zbijać kasę podwójnie na członkach aliansu, nie? ;) Do tego porównaj sobie ilościowo liczbę członków w fcin i innych korpach SMP.
--- Cytuj ---KOS do IRA został ustawiony już po tym jak sie okazało, że chłopcy skwapliwie skorzystali z koneksji w GS i weszli z nimi we współpracę użyczając np. swoich POSów na pipe FDZ <> BWF jako safe-spoty dla GS - w sytuacji wojny to chyba oczywiste co się robi w takich wypadkach.
--- Koniec cytatu ---
LOOOOOOL! To chyba lepsze niż kerbirzenie xD Przed chwilą chwaliłeś się znajomością lokalizacji naszych POS`ów w Gemi. A teraz nagle wychodzi na to, że obstawiliśmy drogę z BWF do FDZ! I to w momencie, kiedy się wycofywaliśmy! OMG! Gdzie tu logika? Z tego, co pamiętam, to GS do FDZ wlatywał bez problemów (nikt ich nie ruszał, bo SmashKill już tak ma, że się boją wszystkiego).
--- Cytuj ---Wcześniej mimo, iż IRA zostali wyrzuceni z sojuszu i zresetowane zostały standy - piloci SMP mieli zakaz strzelania do IRA celem umozliwienia im ewakuacji ich dóbr, ba jeden z moich dyrektorów, de facto moja "prawa ręka", zaproponował nawet ew. pomoc w wywózce. Ex-sojusznicy nie skorzystali + nie kwapili się do wyprowadzki co w połączeniu z w/w faktami oraz kilkoma innymi nie pozwoliło mi na nic innego jak na "deep red"
--- Koniec cytatu ---
Fakt. Piloci SMP nie strzelali. Pewnie dlatego, że ich nie było w okolicy. A oto treść mitycznego ULTIMATUM by SMP! xD
--- Cytuj ---2008.05.13 19:53
Otrzymują: Frigg Arthoris, Max Bane, IraS PL, Rostin, Coornik
Panowie, czas leci a wasze posy stoją i w związku z tym kieruję niniejsze ultimatum odnośnie waszych towerów w Geminate.
POS w W-3BSU ma ZNIKNĄĆ do jutra do godziny 18 eve time. Jeśli macie problemy logistyczne to proszę o kontakt - w OSTATECZNOŚCI dostaniecie od SMP plusika na czas demontażu oraz możliwość zostawienia wszystkiego w posie w BE a odbiór w Akora.
Pozostałe POSy mają zniknąć w ciągu 24h od wysłania niniejszej wiadomości. Co do nich nie udzielamy żadnej pomocy.
pozdrawiam, Klaatu Nikto
--- Koniec cytatu ---
Tak na przyszłość: nie wciskajcie ludziom kitu, bo wszyscy wiemy, że ten POS by spadł z Waszej ręki w momencie składania. Ultimatum śmieszne, bo nie pomyśleliście o tym wcześniej (tj. przed wywaleniem IRA) i równie dobrze mogliśmy spaść od Smash/RK, których zapewne "życzliwi" by poinformowali. Tak jak C0ven teraz ;) Nieprawdaż? ;)
--- Cytuj ---Członkowie FCIN zarabiają znacznie większą kasę na czym innym i nikt z nas nie bedzie się zabijał o jakiś tam promet.
--- Koniec cytatu ---
Na pozostałych moonach z prometem/techno? ;) A może na zdzieraniu kasy z korpowiczów/aliansowiczów za transport capsem? :) A nie: tutaj mówisz o całym fcin, a to tylko Ciebie dotyczy.
--- Cytuj ---Mógłbym pisać więcej tylko, że to nie ma sensu poza tym zawsze wychodze z założenia, że swoje brudy pierzemy miedzy sobą. Tym postem chciałem jedynie zwrócić uwagę czytelnikom tego forum, że wyrabianie sobie zdania w temacie SMP czy też "smashkill i Geminate" na podstawie "wrzasków" kilku pyskaczy czy tez innych trolli jest wysoce nierozsądne.
--- Koniec cytatu ---
Wychodziłeś raczej ;) Skoro już temat wyszedł i to za sprawą C0ven (bardzo dziwne, nieprawdaż?), to przydałoby się wytłumaczyć to i owo ;) Sam mówiłeś, że akcja przynosi reakcję. Już zapomniałeś? xD
A moderację bym prosił o wydzielenie postów o dziejach SMP/IRA do osobnego tematu, bo tutaj średnio pasują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej