Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

IRA vs SMP

(1/5) > >>

Ian666:
Zdobycie mapy regionu nie jest specjalnym problemem, nawet jeśli sie nie ma to mozna sobie zakupić. Niemniej chodzilo o co innego.

--- Cytat: soulscream w Czerwiec 11, 2008, 01:08:30 ---Bylem w Geminate od samego poczatku, nawet zaliczylem solo killa na kims z sempiternusa w sr-. Mniemam, ze oprocz naszych indywidualnych akcji (zamieszanie) robiono rozeznanie taktyczno-logistyczne

--- Koniec cytatu ---

Dodam coś za ciebie jako że sam się nie pochwaliłeś że byłeś w sempiternusach altem i kerbirzyłeś sobie w geminate w najlepsze, a skoro byłeś to miałes dostęp do intelów i skanów księzycy z rozpiską kto co gdzie ma. Gdy goonswarm postanowiło rozłozyć zabawki w geminate to zdezerterowałeś całą korporacją (po chichu robiliście ewakuacje posów co chcieliście zachowac w tajemnicy) która była w sempiternusach którzy gdy sie dowiedzieli że sprzedajesz intel goonsom, robią expel na korporacji w której siedzisz a wkrótce goonswarm gdzie również masz chara zdejmuje szpilke owym sempiternusom.

To nie jest teoria spiskowa ale fakt, bo była korporacja sempiternusowa w której masz alta dostała +5 od całego aliansu goonswarm, a żeby tego dokonać trzeba było się zasłużyć (zresztą nie ty jeden w tej korporacji pomagałes goonsom). Szpiegowanie to normalna rzecz, nieodłączna cześć tej gry, chodziło tylko o fakt sprzedawania się innym i to w dość perwersyjny sposób czego jesteś przykładem a nie miałes odwagi o tym napisać :)

Wilk:
Hohoho, dobrze, że nie dałem się wykarmić gadkami jaka to tamta korporacja biedna i że SMP po chamsku zresetowało im standy bez powodu. Ładny background ma ta historia.

cascador:
hoho widze ze juz wystarczajaco nakarmiles sie poprzednia wypowiedzia, takze nawet nie bede ripostowal, skoro ci to pasuje. background jest troche bardziej zlozony i nie wyglada tak jak kolega ian napisal w paru miejscach, ale kto by sie tam przejmowal detalami :). aha, nie zamierzam nikomu tlumaczyc jak to wygladalo, bo to nie ma po prostu sensu, ajt?
ps

--- Cytuj ---kerbirzyłeś sobie w geminate w najlepsze
--- Koniec cytatu ---
buahahahahahahah - no tak, my z ira to wszyscy jestesmy kerbirami i ZARABIALISMY TAM MILIARDY!

Wilk:
Nie tyle pasuje, co zdziwiony byłem słysząc wcześniej, że SMP z zaskoczenia i bez powodu wykopsało Was i momentalnie ustawiło na KOS. Wypowiedź Iana rozjaśniła sytuację i przypomniała mi, że słyszałem coś o ewakuacji posów i odstąpieniu terytorium Goonom, ale z jakiegoś powodu ubzdurałem sobie, że to było po wywaleniu z SMP, a tu wychodzi, że przed. No to już jest zdrada i to taka solidna. Bo co innego odejść i pójść własną drogą, a co innego takie zachowanie.

I trochę nieciekawe podejście reprezentujesz uciekając i zasłaniając się od wyjaśnienia czegokolwiek. Nie powiem bym jakoś specjalnie z SMP sympatyzował, za to w IRA znam i lubię kilka osób (które dołączyły niedawno).

Kurimuzon:

--- Cytat: Ian666 w Czerwiec 11, 2008, 09:22:29 ---Zdobycie mapy regionu nie jest specjalnym problemem, nawet jeśli sie nie ma to mozna sobie zakupić. Niemniej chodzilo o co innego.

Dodam coś za ciebie jako że sam się nie pochwaliłeś że byłeś w sempiternusach altem i kerbirzyłeś sobie w geminate w najlepsze, a skoro byłeś to miałes dostęp do intelów i skanów księzycy z rozpiską kto co gdzie ma.
--- Koniec cytatu ---

Łohohohoh! Tutaj się zdrowo uśmiałem! xD Naprawdę znakomity dowcip xD Kabaret jakiś prowadzisz? ;)

Tak dla wyjaśnienia: o POS`ach z prom/tech dowiedzieliśmy się PO fakcie. Tak, tak xC Przez to Twoja teoria spiskowa się nie klei z deka. Może bardziej łopatologicznie: POS`y z prom/tech stoją na terenach SmashKilla, gdzie NIKOMU z SMP nie pozwolono stawiać POS`ów. Nikomu prócz Frigga oczywiście. Podejrzewam, że gdyby nie puffnięcie szpili w MM i jej rozpaczliwa obrona (czy oni w ogóle wiedzieli czego bronią?), to nadal by nikt z SMP nie wiedział, jakie to interesy robi Frigg na boku. Chyba, że masz alta w SMP i tylko biedna IRA nie była poinformowana o takich rzeczach jak high-end moony w Gemi, na których stoją szpile fcin.

Kerbirzenie. OMG... Co za słowo ;s W każdym razie w Gemi dorobiłem się tyle, że chyba sobie MS`a jakiegoś kupię! FYI: więcej czasu spędziłem w gangu na bramce niż na paskach, bo to drugie było zwyczajnie nudniejsze. Ale fajnie się tak mówi, jak się sytuacji nie zna, nie? ;) Proponuję jeszcze raz przejrzeć KB SMP i sprawdzić osoby, które dołączyły do IRA w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Chyba widać zmianę na KB?

--- Cytuj ---Gdy goonswarm postanowiło rozłozyć zabawki w geminate to zdezerterowałeś całą korporacją (po chichu robiliście ewakuacje posów co chcieliście zachowac w tajemnicy) która była w sempiternusach którzy gdy sie dowiedzieli że sprzedajesz intel goonsom, robią expel na korporacji w której siedzisz a wkrótce goonswarm gdzie również masz chara zdejmuje szpilke owym sempiternusom.
--- Koniec cytatu ---

No nie xD Znowu mam się turlać ze śmiechu? xD

Ponowne wyjaśnienie łopatologiczne: Talitana (owy nieszczęsny alt) siedział na publicu IRA dłuuuuugo przed planami. Ba! Od początku spiskowaliśmy! Jeszcze sami nie wiedzieliśmy, ale SMP już wiedział! Zaraz, zaraz... A może po prostu siedział ze znajomymi? Nieeee - musiał być SZPIEGIEM! Zlinczujemy go teraz? A może jutro? Ale czekaj... Coś mi nie pasuje... Może genialność fcin, którzy na publicu podają ważne info podczas wojny? Jak na przykład czas i miejsce CTA? I dają bana IRA xC Ale o GS zapominają xD

FYI: IRA miała szpiega w innej postaci jakiś czas przed sławetnym resecie standów. Ewakuację POS`ów robiliśmy, ponieważ plan wojny wg mighty fcin przewidywał 'napakować strontem i czekać'. Uświadomię Cię, że na zapleczu Gemi IRA miała AŻ jednego POS`a! Tak, tak. Reszta robiła za czujkę i była z góry spisana na straty przez ww CEO fcin.

Jeszcze odnośnie zdjęcia szpili: był sobie taki miły jegomość z GS, z którym swego czasu "klikałem" na lokalu. Nicka z wiadomych względów nie przytoczę. Akurat miał pecha, bo go Sparta złapała na bramce i czekał na ss aż odlecą. Owy jegomość zajmował się skanowaniem księżyców i nie tylko. A że M-M jest dość blisko FDZ (mogłeś przeoczyć, że FDZ = stacja NPC = baza początkowa GS), to tak się trafiło, że polecieli na łatwy cel w postaci małej szpili. Dziwne, nie?

--- Cytuj ---To nie jest teoria spiskowa ale fakt, bo była korporacja sempiternusowa w której masz alta dostała +5 od całego aliansu goonswarm, a żeby tego dokonać trzeba było się zasłużyć (zresztą nie ty jeden w tej korporacji pomagałes goonsom). Szpiegowanie to normalna rzecz, nieodłączna cześć tej gry, chodziło tylko o fakt sprzedawania się innym i to w dość perwersyjny sposób czego jesteś przykładem a nie miałes odwagi o tym napisać :)
--- Koniec cytatu ---

Jako, że nie wiem czy jestem do końca upoważniony do wypowiedzi na ten temat, to skwituje to jednym słowem: dyplomacja. A owa dyplomacja zaczęła się w momencie, jak od SMP dostaliśmy -10 i ultimatum.

--- Cytat: Wilk w Czerwiec 11, 2008, 09:28:21 ---Hohoho, dobrze, że nie dałem się wykarmić gadkami jaka to tamta korporacja biedna i że SMP po chamsku zresetowało im standy bez powodu. Ładny background ma ta historia.

--- Koniec cytatu ---

Ty to jak zwykle boski xD Jak zwykle nie masz pojęcia, ale gadasz, żeby gadać. Trzeba było Hanga słuchać uważnie, chociaż i tak nie mógł Ci części mówić. Post Ian666 to czyste spekulacje i nie mają nic wspólnego z prawdą.

Jako bonus dodam, że main, jak i alt soulscream chciały opuścić IRA, żeby nie było insynuacji takich, jak te powyżej. Jednym słowem chciał być uczciwy względem wszystkich (i GS i IRA).

EDIT:

--- Cytat: Wilk w Czerwiec 11, 2008, 10:31:39 ---Nie tyle pasuje, co zdziwiony byłem słysząc wcześniej, że SMP z zaskoczenia i bez powodu wykopsało Was i momentalnie ustawiło na KOS. Wypowiedź Iana rozjaśniła sytuację i przypomniała mi, że słyszałem coś o ewakuacji posów i odstąpieniu terytorium Goonom, ale z jakiegoś powodu ubzdurałem sobie, że to było po wywaleniu z SMP, a tu wychodzi, że przed. No to już jest zdrada i to taka solidna. Bo co innego odejść i pójść własną drogą, a co innego takie zachowanie.
--- Koniec cytatu ---

SMP, a właściwie Frigg, uznało (uznał), że ich zdradzamy składając POS`y w miejscach, gdzie sov nie było. Miała pójść informacja w momencie składania w3, żeby SMP postawiło własną szpilę na miejsce naszej i zachowało sova. Zamiast tego Frigg poczuł świety gniew i dał nam kiksa. W związku z tym przez pewien czas w3 było bez sova, a my dostaliśmy KOS, bo tak mu było wygodniej. Ubzdurałeś sobie dobrze - było to po wywaleniu z SMP. Składaliśmy POS`y, które padłyby w pierwszej linii.

--- Cytuj ---I trochę nieciekawe podejście reprezentujesz uciekając i zasłaniając się od wyjaśnienia czegokolwiek. Nie powiem bym jakoś specjalnie z SMP sympatyzował, za to w IRA znam i lubię kilka osób (które dołączyły niedawno).

--- Koniec cytatu ---

W związku z powyższym, mam nadzieję, że mój post naświetli sytuację Tobie i innym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej