Eve Online > NoobGarten

Snajper

<< < (5/11) > >>

Goomich:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Rokh ma faktycznie 1 dzialko wiecej, ale nie ma bonusa do trackingu .

--- Koniec cytatu ---

A przy strzelaniu do BSa lecącego 150m/s oddalonego 200km ode mnie, bonus do trackingu pomoże mi w...?

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Megasem mam 200 km OPTIMAL.
--- Koniec cytatu ---

Jesteś pewny, że to w megasie?
W EFT na "all 5", z tracking kompem na skrypcie i 3 enchancerami pokazalo mi 191, a z 4 - 194km.

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 --- Floty najczejsciej snipuja cele 160-180 km od siebie wiec nie pudluja. Poza tym gallente maja jeszcze jedna zalete "insane structure amount" i za caly tank sluzy damgae control t2.
--- Koniec cytatu ---

Megas z insane structure amount - 7500hp
Mona w swoim biednym caldaryjskim roku - 7500hp.  :2funny:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Poza tym w megasie zawsze zostaje 1 slot high , ktory umozliwia wsadzenie large remote repair armor.
--- Koniec cytatu ---

Remoty sprawdzają się w małych konfliktach. Gdy snajpisz masz zniszczyć wroga w pierwszej, najpóźniej drugiej salwie, inaczej on po prostu odwarpuje. Jest to metoda znacznie skuteczniejsza, niż czekanie aż cię ktoś namierzy i zacznie reperować. Bo zanim cykl się skończy dostaniesz trzecia i czwartą. O dolatujaćych wlasnie cruisach nie wspominając.

Prawdziwą przewagą siedmiu dział nad osmioma jest mniejsze zużycia capa.

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---A uwierz mi, ze flota snipe uzywajaca spider tanka to nie jest mile dla przeciwnika.
--- Koniec cytatu ---

Walczylismy ze snajperami i walczylismy ze spidertankami, ale nigdy równocześnie.

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Poza tym megas ma jeszcze jedna zalete : pojemnosc dron cargo :125 m3 a rokh ma tylko 50.  Dzieki temu mialem duzo killi cepow i innych szybkich stateczkow, gdy uzywalem t2 small dron,
--- Koniec cytatu ---

No, to jest dobra rzecz, czasem 2 zmiany dronek nie starczają.

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 --- a w close range bitwie (a zdarzalo sie na bramie walczyc czasami snipe bsie) mediumy przydawaly sie tez.
--- Koniec cytatu ---

Close, to to gdzie Megas naprawdę błyszczy, Bonus do damage', który najwięcej daje z blasterami, bomus do trackingu, który się tam właśnie przydaje, 5 ogrów, które nie marnują calego dnia, żeby dolecieć do celu.

LordJohny:

--- Cytat: Mona X w Lutego 10, 2008, 11:22:57 ---@abaddon

z zasięgiem niewiele lepszym od tego co można osiągnąć na antymaterii. :P

@apoc

... w końcu floty snajperow będą mogły ustawić się poza zasięgiem weba. :P

--- Koniec cytatu ---

Moze w PTFie macie samych uber sniperow z 250km optimalem ale w gangu jest zwykle 1/3 - 1/4 amarow i dla nich ustawia sie flote na 150-170km bo zaden fc nie zrezygnuje z 1/4 sily tylko dlatego zeby ustawic ludzi 20km dalej na optimalu megasa. Nie do konca wiem po co piszesz o tym webie, chcesz sie do czegos przyczepic? cos sie nie zgadza? masz weba na 150km? tyle optimala ma na luzie abaddon a apoc po booscie bedzie walil spokojnie na 220km.

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Rokh ma faktycznie 1 dzialko wiecej, ale nie ma bonusa do trackingu . Megasem mam 200 km OPTIMAL. Floty najczejsciej snipuja cele 160-180 km od siebie wiec nie pudluja. Poza tym gallente maja jeszcze jedna zalete "insane structure amount" i za caly tank sluzy damgae control t2.. Poza tym w megasie zawsze zostaje 1 slot high , ktory umozliwia wsadzenie large remote repair armor. A uwierz mi, ze flota snipe uzywajaca spider tanka to nie jest mile dla przeciwnika. Poza tym megas ma jeszcze jedna zalete : pojemnosc dron cargo :125 m3 a rokh ma tylko 50.  Dzieki temu mialem duzo killi cepow i innych szybkich stateczkow, gdy uzywalem t2 small dron.

--- Koniec cytatu ---

Spidertank we flocie sniper bsow to jakis niespelniony zart albo czarny humor, padasz w ciagu 10s jak zostajesz primary, albo zdarzysz odwarpowac albo nie, jak chcesz te 10sek poswiecic na czekanie az ktos cie laskawie zalockuje i wlaczy remote na twoj niezresowany armor to powodzenia - ja wole siedziec w alignie i nacisnac warp jak zobacze ze strzelaja we mnie wiecej niz 3 osoby. Szkoda ze swoje opinie wyrabiasz sobie na podstawie tego co przeczytales na #polish a nie na tym co widziales/przezyles bedac w gangu bo w zyciu bys nie napisal takiej bredni.Pominalem w ogole kwestie laga na modulach we flocie, cyrki z lockowaniem i caly inny syf we fleetfightach o ktorym pewnie nie slyszales a ktory skutecznie utrudnia spidertanka.

Tak przy okazji nie rozumiem tej gigantycznej przewagi megasa nad rokh'iem w postaci 125m3 drone baya skoro i tak piszesz o small dronach. Mediumow ani heavy nie bedziesz uzywal bo nie dogonia zadnego cepa/afa/vagi/dictora/niczego , sentry nie dostrzela na 150km wiec jedyna zaleta moga byc maintance do naprawiania kumpli na safe spotach (a nie zadnego spidertanka w sniper fleecie bo to bzdura)

--- Cytat: kaleba w Lutego 10, 2008, 12:07:14 ---co wy  macie z tym WYŁĄCZNIE na T2 ??!!
Ja latam z działamy T1 best named i nie narzekam, oczywiście mam mniejszy dps niz ludzie na T2 ale z waszym podejściem to we flocie snajperów była by garstka BS a resztka do supportu i flota byłaby bez dps ale jak kto uważa  :)

--- Koniec cytatu ---

No i wlasnie tak powinno byc, masz skille na t2 bsa to nim latasz - nie masz? to support. Po co pchac w bsy ludzi ktorzy nie maja skilli zeby tym latac, chcesz zapchac wrogowi killboard? pozytek zaden bo walisz z iron/carbonized/radio i zadajesz smieszny damage. Chcesz robic za mieso to badz przy okazji przydatny i wsiadz w bc.

Edit:literowki

Ellaine:

--- Cytat: Mona X w Lutego 10, 2008, 19:12:50 ---W EFT na "all 5", z tracking kompem na skrypcie i 3 enchancerami pokazalo mi 191, a z 4 - 194km.
--- Koniec cytatu ---
tracking comp został zmieniony w ostatnim dodatku daje 2 razy mniejszy bonus do optimala nix tracking enchancer.

Aeon Horax:

--- Cytat: Albi w Lutego 10, 2008, 20:00:12 ---tracking comp został zmieniony w ostatnim dodatku daje 2 razy mniejszy bonus do optimala nix tracking enchancer.

--- Koniec cytatu ---

ze scryptem do optimala daje dokladnie tyle samo co enhancer...

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---Rokh ma faktycznie 1 dzialko wiecej, ale nie ma bonusa do trackingu . Megasem mam 200 km OPTIMAL.

--- Koniec cytatu ---

A na co mi tracking przy odległościach rzędu 200 kilometrów? Optimal na Rokhu mam 250km. O całe 50km więcej niż na Megathronie.

--- Cytuj ---Floty najczejsciej snipuja cele 160-180 km od siebie wiec nie pudluja.
--- Koniec cytatu ---

Z tym różnie to bywa. Floty T1 trzymają się na 150km. Ja staram się ustawiać Rokha jak najdalej. Z doświadczenia wynika, że mało kto nawet usiłuje mnie "ściągnąć" z 200km.

--- Cytuj ---Poza tym gallente maja jeszcze jedna zalete "insane structure amount" i za caly tank sluzy damgae control t2..

--- Koniec cytatu ---

Przy resistach na 50%. Rokh ma wystarczająco midslotów aby mieć podobny tank na shieldach.

--- Cytuj ---A uwierz mi, ze flota snipe uzywajaca spider tanka to nie jest mile dla przeciwnika.
--- Koniec cytatu ---

Flota RR ma sens do mniej więcej 20 statków. Powyżej zaczyna się chaos. W dodatku często floty są rozciągnięte na kilkadziesiąt lub kilkaset kilometrów (szczególnie przy zdejmowaniu POSów i cynojammerów) co czyni RR nierealnym.

--- Cytuj ---Poza tym megas ma jeszcze jedna zalete : pojemnosc dron cargo :125 m3 a rokh ma tylko 50.  Dzieki temu mialem duzo killi cepow i innych szybkich stateczkow, gdy uzywalem t2 small dron, a w close range bitwie (a zdarzalo sie na bramie walczyc czasami snipe bsie) mediumy przydawaly sie tez.

--- Koniec cytatu ---

Powiem tak: jest to niewątpliwie zaleta. Staram się jednak nie dopuszczać do sytuacji gdy będąc w statku snajperskim muszę używać dron, znaczy to, że ktoś gdzieś popełnił błąd.

--- Cytuj ---W sumie Rokh jest takim dziwnym shipem. Niby Caldari , a bonusy do hybryd.
--- Koniec cytatu ---

:o Vulor już Ci to napisał a ja mogę tylko dodać: Caldari to rasa snajperów używających railów. Do tej pory brakowało nam BS na railach (kiedyś podobno Scorpion był gunshipem). Wszystkie inne klasy statków mają railgunowych snajperów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej