Eve Online > NoobGarten
Snajper
Voulture:
I wlasnie dlatego swietnym pomyslem jest podskillowanie caldari - Eagle to jedyny nie bsowy statek w grze ktory spokojnie wali na 200km+
A med guny t2 to juz 2 miesiace mniej skillowania niz t2 large.
Goomich:
--- Cytat: Voulture w Lutego 10, 2008, 14:03:31 ---I wlasnie dlatego swietnym pomyslem jest podskillowanie caldari - Eagle to jedyny nie bsowy statek w grze ktory spokojnie wali na 200km+
A med guny t2 to juz 2 miesiace mniej skillowania niz t2 large.
--- Koniec cytatu ---
A muminek na ile strzela?
ArchenTheGreat:
Snajper ma strzelać z dystansu. Im dalej tym lepiej. Ci którzy mówią, że od Rokha lepszy jest Megathron lub Abaddon muszą pamiętać, że mówimy o odległościach rzędu 250km. Mój Rokh ma optimal 250km, MWD żeby szybko uciec z bąbla i jeszcze zostało trochę na passive tanka żeby POS nie ubił mnie pierwszym strzałem. Jaki DPS ma Megathron/Abaddon w przedziale 230-250km?
Niestety tworząc amunicję T2 CCP trochę przegięło i jest ona dużo lepsza niż T1. Jeśli więc chcesz być snajperem to amunicja T2 jest konieczna.
Deaell Portt:
--- Cytat: Mona X w Lutego 10, 2008, 11:22:57 ---Ma 1 działo więcej. Czyli megas musi byc na 3 levelu, żeby mu dorownać, na 5 róznica wynosi 10%. Poza tym rokh mniej traci na pudłach. A że nigdy nie musi walczyć na fallofoe, to i rzadziej pudłuje.
--- Koniec cytatu ---
Rokh ma faktycznie 1 dzialko wiecej, ale nie ma bonusa do trackingu . Megasem mam 200 km OPTIMAL. Floty najczejsciej snipuja cele 160-180 km od siebie wiec nie pudluja. Poza tym gallente maja jeszcze jedna zalete "insane structure amount" i za caly tank sluzy damgae control t2.. Poza tym w megasie zawsze zostaje 1 slot high , ktory umozliwia wsadzenie large remote repair armor. A uwierz mi, ze flota snipe uzywajaca spider tanka to nie jest mile dla przeciwnika. Poza tym megas ma jeszcze jedna zalete : pojemnosc dron cargo :125 m3 a rokh ma tylko 50. Dzieki temu mialem duzo killi cepow i innych szybkich stateczkow, gdy uzywalem t2 small dron, a w close range bitwie (a zdarzalo sie na bramie walczyc czasami snipe bsie) mediumy przydawaly sie tez. W sumie Rokh jest takim dziwnym shipem. Niby Caldari , a bonusy do hybryd. No, ale to chyba dlatego, ze caldari nie mieli wczesniej zadnego snipe i dlatego ccp go wprowadzila. Najsmieszniejsze jest to, ze Rokh zdobyl slawe jako najlepszy bs do kopania w 0.0 8x t2 minery i do tego tank, ktory umozliwial kopanie z ratami na pasku.
vulor:
--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 14:53:49 ---W sumie Rokh jest takim dziwnym shipem. Niby Caldari , a bonusy do hybryd.
--- Koniec cytatu ---
:2funny: :2funny: :2funny:
Domi to taki dziwny statek, niby gallente, a bonusy do dron.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej