Eve Online > NoobGarten

Snajper

(1/11) > >>

Szyszak:
Witam,
dopiero co zaczynam wgryzać się w zasady rządzące światem EVE . Wybrałem rasę Gallente, bloodline: Gallente i zależy mi na walce z piratami. Na początek chciałbym ukierunkować się na strzelca daleko dystansowego. Zastanawiam się w jakie skille inwestować, które statki, bronie i moduły kupować, jaką obronę stosować? Oczywiście nie zamierzam na początek buszować w systemach low security. Chcę jedynie uniknąć inwestowania pieniedzy w źle dobrane elementy.
Drugie pytanie tyczy się oznaczeń - ikonek, które towarzyszą wszyskim obiektom w grze, a szczególnie chodzi mi o te związane ze statkami. Czy istnieje ich jakiś opis? Co znacza czaszka, żółty kwadracik, krzyż większy i mniejszy, kułko z odchodzącą w prawo kreską itd.?
Trzecie pytanie i już ostatnie tyczy się kariery przemytnika. Na czym ona polega, jak ją zacząć i jakie przynosi profity?

Z góry dziękuję za pomoc.
Szyszak

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Szyszak w Lutego 10, 2008, 00:05:10 ---Witam,
dopiero co zaczynam wgryzać się w zasady rządzące światem EVE . Wybrałem rasę Gallente, bloodline: Gallente i zależy mi na walce z piratami. Na początek chciałbym ukierunkować się na strzelca daleko dystansowego. Zastanawiam się w jakie skille inwestować, które statki, bronie i moduły kupować, jaką obronę stosować?

--- Koniec cytatu ---

Jak snajper to nie Gallente ale Caldari.

Merlin => Harpy => Moa => Ferox => Eagle => Vulture => Rokh

Oczywiście skille z zakresu gunnery, koniecznie działa tech2 aby móc używać amunicji Spike. Rokh to najlepszy statek snajperski w grze (nie słuchaj galentyjskich psów wspominających coś o Megathronie).

Niestety wadą snajpera jest to, że musi mieć kumpla do utrzymania celu. Zaletą zaś to, że jeśli jesteś ostrożny to raczej rzadko będziesz tracił statki.

LordJohny:
Po prawdzie najlepszym statkiem do snipe jest Abadon bo ma 500dps a nie 300 jak twoj rokh, po bonusie do optimala ktory ma dostac apoc to on przejmuje paleczke pierwszenstwa z super zasiegiem 400dps i dobrym capem.
Takze nie kanciaste paskudne caldaryjskie rokhi a zlote wanny made in domain.

Captain:
Co do oznaczeń to :

czaszka - za kolesia jest nagroda, którą dostaniesz jak ubijesz mu jajko
podświetlenie na żółto - koles z ujemnym security statusem
migający czerwony - koles ze statusem niższym niż -5.0 albo że Cię atakuje ogólnie to możesz takiego bić
żółty migający kwadracik - namierza Cię
czerwony migający kwadracik - strzela do Ciebie
zielona gwiazdka - z twojego korpa
niebieska gwiazdka - z allianca
czerwona gwiazdka - ma z tobą wojne można bić w hi
plus/minus - twój korp go lubi/nie lubi

Wszystko masz też opisane jak wejdziesz w overwiew settings (prawym na biały trójkąt na overwiew) i zakładka  apperance

Deaell Portt:
Zglasza sie t2 snipa :-). Ja tez rasa gallente. Przed toba dluga i kreta droga. Large hybrydy t2 bardzo dlugo sie skilluje, ale naprawde warto. Najlepszym statkiem do snipe jest oczywiscie megathrone ;-). Ma bonusy do dmg i do trackingu. Rokh ma jedynie lepszy zasieg powyzej 230+ km optimal, ale slaby dps. W kazdym razie to kilka miechow skillowania. No chyba, ze od razu pojdziesz w tym kierunku. Ale w sumie snipe przydaje sie tylko w fleet opach, ewentualnie na ubijaniu indykow jezeli chcesz piracic Wiec na poczatek radzilbym isc w po trochu wszystko, a pozniej obrac kierunek rozwoju. Uwierz mi , ze parekrotnie zmienisz zdanie w doborze swojej przyszlosci :P .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej