Eve Online > NoobGarten

Snajper

<< < (3/11) > >>

kaleba:
Szyszak ma racje. Jeśli twoja postać ma niewiele ponad tydzien , lub dwa to śmiało twórz nową postać z atrybutami odpowiadającymi tobie.

--- Cytat: Oam Mkoll w Lutego 10, 2008, 11:12:51 ---Rzecz w tym, że - jak już pisano w tym wątku - sniping to bardzo zaawansowane skillowo zajęcie. Bez battleshipa wyfitowanego wyłącznie T2 można co najwyżej narazić się na pośmiewisko. Wszystkie istotne skille na poziomie 4-5 to też mus bo inaczej okaże się, że albo zasięg mały, albo trafić nie można itp.

--- Koniec cytatu ---

co wy  macie z tym WYŁĄCZNIE na T2 ??!!
Ja latam z działamy T1 best named i nie narzekam, oczywiście mam mniejszy dps niz ludzie na T2 ale z waszym podejściem to we flocie snajperów była by garstka BS a resztka do supportu i flota byłaby bez dps ale jak kto uważa  :)

Ellaine:
Był rok 2006, wszyscy mieli o 2 lata mniej skilli, po długich płaczach że bajecznie drogie i mega trudne skillowo działa T2 nie są w sumie lepsze od T1, CCP wprowadziło ammo T2.
Ammo snajperskie T2 dawało wtedy +100% range. Rokha nie było. Floty T2 snajperów były naprawdę elitarną bronią elitarnych sojuszów, ponad setkę takich statków wystawiał tylko BoB, LV i podobne mastahy. T1 snajperzy mogli im fiknąć bo mieli 50 km mniejszy zasięg. Nie było tyle super szybkich uber nano statków więc nie było gangów HACów nasuwających 8km/s które mogłyby się zwalić takim snajperom na łeb. Capitali było mało. Floty T2 sniperów rządziły kosmosem a każdy sojusz z ambicjami prośbą i groźbą wciskał jak najwięcej swoich ludzi w sniper megasy, które były lekką ręką 2 razy skuteczniejsze niż jakiikolwiek statek na T1 snajperce. Wtedy właśnie narodziła się wiara w T2 sniperów.

Od tego czasu sporo się zmieniło. T2 sniper shipy nie są już elitą a w miarę standardem. Istnieje sobie Rokh a niedługo zaistnieje Apoc czyli BSy zdolne osiągać skrajne zasięgi na named działach czyniąc mniej skillową postać użyteczną we flocie. Capitale i nanogangi są powszechne, detronizując sniper fleety jako władców przestworzy. T2 sniper Ammo ma teraz +80% a nie +100% optimal bonus więc nie jest już takie uber za to powszechna jest frakcyjka.
Jedno zmieniło się bardzo na korzyść T2 sniperów - T2 guny są parę razy tańsze a nie pare razy droższe od best named.

Szyszak:
No dobra. Rozumien, ze zmiana postaci jest konieczna, zeby wyciagnac z gry najwiecej ile sie da. Ale mam pytanie: jesli zbuduje postac ukierunkowaną na snajpera, to czy bedzie ona mogla byc rowniez dobrym kopaczem? Czy schemat PE > INT > WILL >= MEM >>> CHA nadaje sie rownie dobrze dla kopacza i pogromcy piratow? No i co z tą karierą przemytkika, o ktora pytalem na wstepie?

ivil:

--- Cytat: Szyszak w Lutego 10, 2008, 13:12:11 --- Ale mam pytanie: jesli zbuduje postac ukierunkowaną na snajpera, to czy bedzie ona mogla byc rowniez dobrym kopaczem? Czy schemat PE > INT > WILL >= MEM >>> CHA nadaje sie rownie dobrze dla kopacza i pogromcy piratow? No i co z tą karierą przemytkika, o ktora pytalem na wstepie?

--- Koniec cytatu ---

Zalezy co rozumiesz przez " jesli zbuduje postac ukierunkowaną na snajpera, to czy bedzie ona mogla byc rowniez dobrym kopaczem?". Jesli pytasz czy bedziesz mogl snajpowac asteroidy rokhem na 100km to odpowiedz brzmi - nie.
Jesli pytasz czy po zrobieniu skilli do kopania bedziesz kopal rownie skutecznie jak inna postac z takimi skillami to odpwiedz brzmi - tak.
Takie rozlozenie atrybutow teoretycznie pozwala ci w jak najkrotszym czasie zrobic wszystkie skille w eve. oczywiscie proba wyskillowania wszystkiego jest bez sensu wiec jesli wiesz ze glownie bedziesz sie zajmowal produkcja to ciagniesz troszke memory w gore a jesli ma to byc postac stricte do handlu to CHA /  WP / INT. jesli chcesz miec elastyczna postac to jednak taki rozklad atrybutow jest najlepszy.

MKoll:

--- Cytat: kaleba w Lutego 10, 2008, 12:07:14 ---co wy  macie z tym WYŁĄCZNIE na T2 ??!!
Ja latam z działamy T1 best named i nie narzekam, oczywiście mam mniejszy dps niz ludzie na T2 ale z waszym podejściem to we flocie snajperów była by garstka BS a resztka do supportu i flota byłaby bez dps ale jak kto uważa  :)

--- Koniec cytatu ---

T1 guns = brak T2 ammo = bad. Nie mówiąc już o tym, że best named po prostu nie opłacają się finansowo.

Fleet BS moim skromnym zdaniem nie powinien zawierać żadnych kompromisów. Nie możesz latać full t2, lataj supportem. Lepiej przyczynić się do zwycięstwa w EWAR albo tacklerze, niż latać papierowym battleshipem i potem wzbudzać wesołość na killboardach wroga. To trochę tak, jak eBayers z cargo expanderami na MSach. Niby można, ale...  :krzeslo:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej