Eve Online > NoobGarten

Snajper

<< < (2/11) > >>

Szyszak:
Wierze. Dzis pewno inaczej podszedłbym do wyboru rasy i jej atrybutów. Jeszcze jedno pytanie, bo poki co nie mam szans na battleshipa: jakie fregaty kupować i co w władować, żeby stały się trudno trafialne dla piratow w poziomach 1-0.5, 0.4 sec? czym zakłucać im namierzanie i jak ograniczyć ich celność?

MKoll:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 02:15:37 ---Ale w sumie snipe przydaje sie tylko w fleet opach, ewentualnie na ubijaniu indykow jezeli chcesz piracic Wiec na poczatek radzilbym isc w po trochu wszystko, a pozniej obrac kierunek rozwoju. Uwierz mi , ze parekrotnie zmienisz zdanie w doborze swojej przyszlosci :P .

--- Koniec cytatu ---

Dobrze powiedziane. Zanim nie pograsz, nie wiesz tak naprawdę, co z daną rolą się wiąże. Snajper brzmi cool ninja mastah fajowo ale w praktyce poza fleet operations i specjalistycznymi kampami na bramach nie ma specjalnie zastosowania w PvP. Oczywiście do polowania na NPC ratów nadaje się całkiem-całkiem, podobnie jak do misji. Rzecz w tym, że - jak już pisano w tym wątku - sniping to bardzo zaawansowane skillowo zajęcie. Bez battleshipa wyfitowanego wyłącznie T2 można co najwyżej narazić się na pośmiewisko. Wszystkie istotne skille na poziomie 4-5 to też mus bo inaczej okaże się, że albo zasięg mały, albo trafić nie można itp.

Jeśli twoja postać jest stosunkowo świeża i atrybuty ci nie odpowiadają, to nie wahaj się stworzyć nowej, bo pół roku później i tak dojdziesz do tego samego wniosku, tylko stracisz więcej czasu. Przeczytaj http://wiki.goonfleet.com/index.php?title=Recommended_Base_Stat_Builds lub jeden z wielu innych poradników tworzenia postaci i do dzieła!

Goomich:

--- Cytat: Johny w Lutego 10, 2008, 00:31:01 ---Po prawdzie najlepszym statkiem do snipe jest Abadon bo ma 500dps a nie 300 jak twoj rokh,
--- Koniec cytatu ---

I z zasięgiem niewiele lepszym od tego co można osiągnąć na antymaterii. :P

--- Cytat: Johny w Lutego 10, 2008, 00:31:01 --- po bonusie do optimala ktory ma dostac apoc to on przejmuje paleczke pierwszenstwa z super zasiegiem 400dps i dobrym capem.

--- Koniec cytatu ---

... w końcu floty snajperow będą mogły ustawić się poza zasięgiem weba. :P

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 10, 2008, 02:15:37 ---Zglasza sie t2 snipa :-). Ja tez rasa gallente. Przed toba dluga i kreta droga. Large hybrydy t2 bardzo dlugo sie skilluje, ale naprawde warto. Najlepszym statkiem do snipe jest oczywiscie megathrone ;-). Ma bonusy do dmg i do trackingu. Rokh ma jedynie lepszy zasieg powyzej 230+ km optimal, ale slaby dps.
--- Koniec cytatu ---

Ma 1 działo więcej. Czyli megas musi byc na 3 levelu, żeby mu dorownać, na 5 róznica wynosi 10%. Poza tym rokh mniej traci na pudłach. A że nigdy nie musi walczyć na fallofoe, to i rzadziej pudłuje.

Szyszak:
Jeśli twoja postać jest stosunkowo świeża i atrybuty ci nie odpowiadają, to nie wahaj się stworzyć nowej

Fatwo powiedziec, tyle, ze dla mnie wciaz jest tajemnica jak duzy wplyw maja atrybuty na bezposrednie starcie w walce. Czy na prawde warto przechodzic wszystko od poczatku?

ivil:
atrybuty w grze nie maja wplyw JEDYNIE na predkosc skillowania, dokladnej formuly nie pamietam ale to chyba bedzie jakos (primary+0,5*secondary)*x.

warto zmienic atrybuty na samym poczatku poniewaz moze sie po pol roku okazac ze jak bys stworzyl w tym momencie alta to za kolejne pol roku dogonil by twojego maina w SP.

buildy goonsow jakos do mnie srednio przemawiaja ja bym jednak proponowal stowrzyc postac wedlug zasady

PE > INT > WILL >= MEM >>> CHA czyli charyzma jak sie da najmniej a pomiedzy reszta roznica o 1-2 punkty. Rozklad taki spowodowny jest iloscia skilli (moze nawet nie tyle skilli co skillpointow) uzalezniona od tych atrybutow.

bloodliny w ktorych mozna to jakos rozsadnie osiagnac to :

Amarr - Khanid
Caldari - Ahura
Gallente - Jin Mei
Minmatar - Sobiestor

oczywiscie przemyslanie zbudowny kazdy bloodline da rade wiec jesli erpegowo pasuje ci cos innego to nie ma probelmu, jesli zalezy ci totalnie na statsach to wal w ahure.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej