Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: Zmiany w statkach

<< < (5/7) > >>

Kalressin:
Ja wychodze z zalozenia ze jak kupuje statek za 100kk to oszczedzanie paru baniek na rigi to troche nieporozumienie. Rigi do pg czy capa to nie polycarbony w koncu. Wiec mnie argument ze trzebaby zamontowac rigi, malo przekonuje.

A po co injector przy 1 MAR? Z ccc i malym nosem deimos utrzymuje naprawiaczke przez 4 min a to jak dla deimosa wiecznosc, a bez naprawiana ma sustaina na mwd wiec po gitare cap booster?. :) A jak juz musisz miec z jakiegos powodu sustaina ( dla komfortu psychicznego chyba :P ) to po prostu zaloz iony i medium nos. Roznica na dpsie pomiedzy ionami i neutronami przy 3 czy 2 mag stabach to tak naprawde tylko 30 max 40 dps a iony dodatkowo maja lepszy tracking co czasami ta roznice kompensuje.

Gdyby zmienili bonus z mwd na repairera a zostawili w spokoju sloty to ja bym sie nawet cieszyl bo podwyzszaja mu i tak ilosc capa i roznica byla by mala, a bylby to jakis impuls do robienia na nim aktywnego tanka.

tempx6:

--- Cytat: Kalressin w Luty 05, 2008, 16:26:51 ---O tak deimos to zawsze byl super solo statkiem, a projectile tez sa takie doskonale. Zeby to zmienic damy ammarom statek mogacy strzelac pulsami na 80 km i obnizymy wszystkim rezisty na em, a wszystkim modul mogacy wylaczyc z walki dowolny statek operujacy na fallofie bez zadnej mozliwosci obrony przed tym. Raptorowi wapanialemu ceptorowi zabiezemy powergrida a dodamy turret slot zeby z 75mm musial sie przezucic na civiliany. Natomiast eagle, mierny sniper w porownaniu do takiego munnina, dostanie dzialko.

Ty chyba w inna gre grasz  :idiot2:
Skillowac statki innych ras? Powoli mi sie koncza, bo mam juz caldari, gallente i minmatar.

--- Koniec cytatu ---

Deimos był super a teraz nie będzie. Zealot był xxx a teraz będzie super. To super, że Zealot będzie super, bo mi sie podoba i będę nim latać. Deimos też mi się podoba, ale z uwagi na to że będzie xxx to nie będę nim latać. Jak widzisz to jest filozofia wyższa nie dla masochistów.  Przepraszam za formę tej wypowiedzi - jak byłem mały zmuszali mnie do pisania streszczeń.
Kalressin,  no popatrz masz prawie wszystkie oprócz Amarr. :idiot2:
Ok, rozumiem twój ból. Umówmy się gdzieś, ja przylece Zealotem i pospawam Ci coś naprawde super z tego co masz w hangarze :D

Ja rozumiem, że czasem trzeba użyć "łaciny", ale bez przegięć please. X.

tempx6:
dodam jeszcze.. to o czym pisze Ellain. CCP wprowadza zmiany na podstawie statystyk i tylko na ich podstawie powstają nowe. Dlatego w tym układzie subiektywne odczucia graczy nie mają większego znaczenia. CCP mogło by nawet dać możliwość wprowadzania automatycznych zmian przez sam system, wystarczyła by odpowiednia baza danych i kilka priorytetowych stałych. Wprowadzenie dodatkowego slotu, czy też przydzielenie dodatkowej funkcji nie zajmie więcej niż parę chwil.
W skrócie wygląda to tak: deimos dostaje po dupie, a w genesis tanieją marchewki. Kto dokonuje wyboru: wykonaj najbardziej optymalną zmianę w celu wywołania konkretnego efektu CCP czy Eve?  :knuppel2:

Ellaine:
No to nie jest do końca tak bo ludzie nie podejmują do końca racjonalnych decyzji. Tzn - ludzie w większości nie są kalkulatorami DPSa i tanka, wybierają statki które fajnie wyglądają, wydają się atrakcyjne według bonusów, wygodnie i zabawnie się nimi lata. Weźmy tego HACa Minmatar który nie jest Vagą - niby ma niezłe parametry ale jakoś nie wiadomo do końca co z nim zrobić w praktyce i nie jest popularny. No i jest kwestia ról - jeśli statki pokrywają się rolami, ludzie używają trochę lepszego a trochę gorszy idzie w odstawkę. Jeśli statek wypełnia jakieś niszowe zadanie, to jest używany nawet jeśli nie ma mega parametrów.

Ale są statystyki, i CCP może sobie stwierdzić że jakiś statek nie jest używany i choć nikt z graczy o nim nie pamięta, przydał by mu się boost. Albo że jakiś statek mieści się w granicach normy używania, nie ma takich złych wyników w pvp i marudzenie graczy że jest bezużyteczny można olać.

tempx6:

--- Cytat: Albi w Luty 06, 2008, 13:16:02 ---No to nie jest do końca tak bo ludzie nie podejmują do końca racjonalnych decyzji. Tzn - ludzie w większości nie są kalkulatorami DPSa i tanka, wybierają statki które fajnie wyglądają, wydają się atrakcyjne według bonusów, wygodnie i zabawnie się nimi lata. Weźmy tego HACa Minmatar który nie jest Vagą - niby ma niezłe parametry ale jakoś nie wiadomo do końca co z nim zrobić w praktyce i nie jest popularny. No i jest kwestia ról - jeśli statki pokrywają się rolami, ludzie używają trochę lepszego a trochę gorszy idzie w odstawkę. Jeśli statek wypełnia jakieś niszowe zadanie, to jest używany nawet jeśli nie ma mega parametrów.

Ale są statystyki, i CCP może sobie stwierdzić że jakiś statek nie jest używany i choć nikt z graczy o nim nie pamięta, przydał by mu się boost. Albo że jakiś statek mieści się w granicach normy używania, nie ma takich złych wyników w pvp i marudzenie graczy że jest bezużyteczny można olać.

--- Koniec cytatu ---

Dlaczego w takim układzie podnoszą efektywność jednego typu zaniżając efektywność drugiego? Czyżby były to zmiany, które są źle interpretowane przez graczy? Większość pilotów Deimosa negatywnie je ocenia.. >Skoro mają zamiar pobudzić do użytku mało popularne shipy, dlaczego teoretycznie osłabiają inne? :P Coś w obliczeniach nie wychodzi hiehie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej