Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: Zmiany w statkach

<< < (6/7) > >>

Goomich:
Ponieważ obecnie jest sezon polow...nerfienia Galennte oraz (co ważniejsze) ktoś zbyt entuzjastycznie wypowiedział się o nim na forum.

Kalressin:
No to jak ccp leci zmianami po czestotliwosci uzywania statkow to po tak niepopularnych statkach jak deimos, zealot czy eagle pewnie przyjdzie  kiedys czas na tak popularne jak bellicose, cyclone, hawk, phropecy czy wogule wszystkie af-y.  :P

Pozatym co z tego ze cos zmienia? Powinni sie raczej zastanowic co zmienic zeby mialo to sens. Ferox jest niepopularny? Nic dziwnego bo do niczego nie sluzy, W snipowaniu (do czego niby jest zrobiony) ma 100 dpsa na marnym zasiegu kolo 100km. Dodanie turreta zwiekszy ten dps o cale 15. No po prostu niebo a ziemia, wszyscy sie na to rzuca. To samo moa, z tym ze jak na nim zamontowac 5 250mm to ja nie wiem bo juz 4 ledwo da sie wcisnac. Zabranie pg akurat temu ceptorowi ktory potrzebyje boosta na powergridzie tez wydaje sie niesamowicie przemyslane.
Po prostu jest masa rzaczy do zrobienia ( przemyslenie rol rowno wszystkich bc tier 1, af-y ktore nie nadaja sie po calosci do niczego,  target painterow ktorych nikt nie ma powodu uzywac, reconow ammar i gallente) wprowadzaja zmiany ktore nic nie wnosza.

Co do Zealota to akurat z tej zmiany sie ciesze bo uwazam ze nalezy mu sie boost.

Vermian:

--- Cytat: Kalressin w Luty 05, 2008, 21:48:10 ---Ja wychodze z zalozenia ze jak kupuje statek za 100kk to oszczedzanie paru baniek na rigi to troche nieporozumienie. Rigi do pg czy capa to nie polycarbony w koncu. Wiec mnie argument ze trzebaby zamontowac rigi, malo przekonuje.

--- Koniec cytatu ---

Wiesz, tu nie tyle mi chodzilo o cene rigow, tylko ze niekoniecznie chce sie marnowac low slot albo sloty rigow na powergrid ;). Wstawie ACR (czy jak sie to zwalo) nie wstawie wtedy w to miejsce czego innego. Co do reszty to takie bylo zalozenie tego med slota, aby moc sobie cap boostera zamontowac :) . Mozliwe ze developerzy mieli zalozenie zeby w statku byl wybor: albo tank albo dps a nie wszystko na raz. Niemniej devsi wspominali ze beda sie przygladac jeszcze Deimosowi, tak wiec mozliwe ze uwazaja statek za niedopracowany. Ciekawe czy potencjalna zmiana to bedzie boost czy nerf.

Xarthias:
Za Eve-tribune:
The Deimos changes will not be going ahead, in a forum post CCP Fendahl has announced that they will not be making any changes to the Deimos when the patch is released. They will be monitoring its performance though.
Czyli chwilowo Deimos jest bezpieczny :)

misao:
all hail discordia!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej