Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
misao:
Ale podobno maja byc komety.
Mor Stravis:
Witam w eve gram od 2 dni lecz zamierzam dłuższą przygodę z tą grą i tu mam pare noobowskich pytań:
- co to jest CPU?
- zrobilem misje minmatarów od event agenta pierwszego i dostalem fregate (nie pamiętam nazwy) z 3 slotami głównymi (czy jak to sie nazywa, tam gdzie sie zakłada działka najbrdziej na zewnątrz) i do dwóch włożyłem normalnie lecz do jednego nie moge włożyć ani minera ani działka, mam pytanie do czego ten slot służy?
- jeżeli na jakiejś stacji zostawie itemy do musze specjalnie znów do niej lecieć czy da się jakoś je przeniść i zkąd bede mógł wiedzień co na jakiej stacji mam, jest to gdzieś zapisane?
- w zakładce flitting ship na stacji pod paskiem CPU mam inny do czego on służy?
- czy to możliwe że rookie ship a ta nowa fregata ma więcej energi? Poniewąż jak się warpowalem tym pierwszym to wystarczyło raz a drugi z 3 razy z ekwipunku tylko działka i minera mialem nowego i od czego zależy energia? Zgóry za odpowiedź wszystkim bardzo dziękuje :)
Mam także pytania dotyczące mojej postaci:
Male Minmatar Brutor
Charyzma: 6,24
Inteligence: 5,20
Perception: 17,68
Memory: 5,20
Will Power: 12,48
ze skilli na 5 lvl mam gunnery i small projectilly turrent V, oraz learning 2, navigation 3, science 1, space ship command 4, fregaty na 3, rocket 2, mining 1, elctronic 1 i troche jescze. Chce byc ustawiony na wykonywania misji, troche pvp, oraz inne rzeczy z tym związane. Tu moje pytanie co należy podskilować oraz chciałbym się dowiedzieć gdzie piracić na czym i jakie będe miał z tego korzyści czy są jakieś inne sposoby zarabiania na tym stylu gry?
Captain:
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---Witam w eve gram od 2 dni lecz zamierzam dłuższą przygodę z tą grą i tu mam pare noobowskich pytań:
- co to jest CPU?
--- Koniec cytatu ---
CPU to ( hmm jak to nazwac :-\ ) energia statku chodzi o to zeby tego nie przekroczyc
Jaka kurde energia? CPU to zasoby procesora na statku. Każdy moduł wymaga pewnej ilości cpu i musisz przy fitowaniu brać to pod uwagę. Powiększasz skillem Electronics oraz modułami typu Coprocesor.
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---- zrobilem misje minmatarów od event agenta pierwszego i dostalem fregate (nie pamiętam nazwy) z 3 slotami głównymi (czy jak to sie nazywa, tam gdzie sie zakłada działka najbrdziej na zewnątrz) i do dwóch włożyłem normalnie lecz do jednego nie moge włożyć ani minera ani działka, mam pytanie do czego ten slot służy?
--- Koniec cytatu ---
Działek nie mozesz wsadzic bo kazdy statek ma maksymalna ilosc mozliwych do zalozenia dzialek i wyrzutni
ta maksymalna ilosc masz zapisana w info statku w zakladce fittings
Rozwijając - każdy statek ma turret hardpoints i launcher hardpoints - odpowiednio wieżyczki i wyrzutnie - i nie założysz więcej niż tam jest napisane, choćbyś miał jeszcze wolne sloty.
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---- jeżeli na jakiejś stacji zostawie itemy do musze specjalnie znów do niej lecieć czy da się jakoś je przeniść i zkąd bede mógł wiedzień co na jakiej stacji mam, jest to gdzieś zapisane?
--- Koniec cytatu ---
Musisz latac zapisane masz w zakladce assets (na pasku po lewej)
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---- w zakładce flitting ship na stacji pod paskiem CPU mam inny do czego on służy?
--- Koniec cytatu ---
To chyba powergrid służy do tego samego co cpu czyli do utrudniania życia ;D
Kolejna precyzyjna odpowiedź :-\
To jest powergrid - czyli energia reaktora statku. Podobnie jak CPU moduły wymagają pewnej ilości energii. Ważne przy fitowaniu statku. Powiększasz skillem Engineering i modułami typu Reactor Control Unit.
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---- czy to możliwe że rookie ship a ta nowa fregata ma więcej energi? Poniewąż jak się warpowalem tym pierwszym to wystarczyło raz a drugi z 3 razy z ekwipunku tylko działka i minera mialem nowego i od czego zależy energia?
--- Koniec cytatu ---
nie sadze zeby noobship mial wiecej capa
energia zalezy od statku
Noobship zużywa mniej energii na skok i tyle.
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 --- Zgóry za odpowiedź wszystkim bardzo dziękuje :)
--- Koniec cytatu ---
nie ma za co 8)
Poprawki to ja, X.
--- Cytat: Mor Stravis w Września 30, 2007, 21:30:12 ---Mam także pytania dotyczące mojej postaci:
Male Minmatar Brutor
Charyzma: 6,24
Inteligence: 5,20
Perception: 17,68
Memory: 5,20
Will Power: 12,48
ze skilli na 5 lvl mam gunnery i small projectilly turrent V, oraz learning 2, navigation 3, science 1, space ship command 4, fregaty na 3, rocket 2, mining 1, elctronic 1 i troche jescze. Chce byc ustawiony na wykonywania misji, troche pvp, oraz inne rzeczy z tym związane. Tu moje pytanie co należy podskilować oraz chciałbym się dowiedzieć gdzie piracić na czym i jakie będe miał z tego korzyści czy są jakieś inne sposoby zarabiania na tym stylu gry?
--- Koniec cytatu ---
Za duze rozbierznosci między ztrybutami masz według mnie przydałaby sie nowa postac
A zarabiac najlepiej klepiac raty w 0.0 piracenie nie jest najberdziej dochodowe, a jest duze ryzyko straty na poczatku zarabiaj robiac misje wyskilluj sobie salvagera i sprzataj wraki
Xarthias:
Panie Captain - fajnie, że chcesz pomóc, szkoda, że nie do końca wiesz jak. Dopisałem sie w Twoim poście, bo nie chciało mi się bawić z cytatami :)
Do obu Panów - ortografia do ciężkiej cholery. Użycie słownika nie boli. Naprawdę. A postów nie trzeba pisać na wyścigi.
Co do pytania o postać - będziesz bardzo szybko robił skille z m.in. grup gunnery czy spaceship command - czyli czysto do walki. Natomiast wszelkie inne, często równie pożyteczne - sporo wolniej. Czy zmienić postać? Nie jest zła, podoba Ci się? Jeśli tak, to nie zmieniaj :)
Captain:
--- Cytuj ---Powiększasz skillem Electronics oraz modułami typu Coprocesor
--- Koniec cytatu ---
to chyba powinno byc tam wyzej przy 1 punkcie
Sorki za malo precyzyjne odpowiedzi ale na pytania odpowiadaja :) moze nie w 100%
--- Cytuj ---Co do pytania o postać - będziesz bardzo szybko robił skille z m.in. grup gunnery czy spaceship command - czyli czysto do walki. Natomiast wszelkie inne, często równie pożyteczne - sporo wolniej. Czy zmienić postać? Nie jest zła, podoba Ci się? Jeśli tak, to nie zmieniaj
--- Koniec cytatu ---
W koncu sie znudzi wojowanie i postanowi pokopac , poskanowac albo co innego porobic a wtedy to będzie trwaaaać
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej