Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Ellaine:
Jako gornik mozesz w ogole nie brac misji, nie sa Ci szczegolnie potrzebne do czegokolwiek. Jedyny pozytek jaki masz z misjowania to zmniejszenie/pozbycie sie 5% podatku od rafinacji.
Jesli kupisz sobie prawdziwa fregate bojowa (Kestrela), uzbroisz ja i wyciagniesz skille na bardzo minimalne minimum (takie zeby zamontowac 4 standard missle launchery, cos do shieldow i cos na low sloty) to nawet postacia niebojowa przejdziesz wiekszosc misji bojowych lvl 1. Tylko po co :)
Jako ze jestes minerem, ostrzezenie - kopanie samo w sobie jest z niewiadomych przyczyn dla wiekszosci ludzi porazajaco nudne. Warto wymyslic sobie jakies dodatkowe zajecia jak handel czy produkcja, jesli chcesz miec radosc z gry postacia niebojowa.
brian123:
--- Cytat: NeX w Sierpnia 16, 2007, 16:21:32 --- Nie chcę się znęcać, ale początkowe misje robi się Rookie Shipem ze skilami na chybił trafił. Gdzieś od szóstej albo siódmej misji potrzebna jest fregata, którą zresztą dostajesz w prezencie. Misje treningowe musisz wykonać dowolnym sprzętem bez względu na profil postaci. To podstawa umiejętności radzenia sobie w świecie EVE.
Być może wziąłeś od razu misje wojskowe od agenta lev 1. Lepiej zacząć grę od szkolenia w misjach EVENT.
Natomiast później możesz pracowac sobie dla agentów z misjami handlowymi i górniczymi, aczkolwiek, to wcale nie gwarantuje bezpieczeństwa i uniknięcia walki. Zresztą spory procent misji i tak będzie miał charakter wojenny.
--- Koniec cytatu ---
No i gdzie sie bierze lub inacze jak poznaćze dana misja jest gornicza/handlowa/wojena itp?? A co oznacza obok misji quantity -16 np??
NeX:
Procentowy udział walki, handlu etc według typów misji. Przydatne koneksje są widoczne na ( http://www.evegeek.com )
Division Courier Kill Mining Trade
Accounting
Administration 50% 50%
Advisory 66% 34%
Archives 90% 5% 5%
Astrosurveying 30% 40% 25% 5%
Command 3% 97%
Distribution 95% 5%
Financial ~50% ~50%
Intelligence 15% 85%
Internal Security 5% 95%
Legal 50% 50%
Manufacturing 95% 5%
Marketing 50% 50%
Mining 85% 5% 10%
Personnel ~20% ~80%
Production 95% 5%
Public Relations 66% 34%
(R&D) 50% 50%
Security 5% 90% 5%
Storage 95% 5%
Surveillance 5% 95%
Ellaine:
Opakowalem tabelke NeXa zeby byla czytelna
--- Kod: ---Division Courier Kill Mining Trade
Accounting
Administration 50% 50%
Advisory 66% 34%
Archives 90% 5% 5%
Astrosurveying 30% 40% 25% 5%
Command 3% 97%
Distribution 95% 5%
Financial ~50% ~50%
Intelligence 15% 85%
Internal Security 5% 95%
Legal 50% 50%
Manufacturing 95% 5%
Marketing 50% 50%
Mining 85% 5% 10%
Personnel ~20% ~80%
Production 95% 5%
Public Relations 66% 34%
(R&D) 50% 50%
Security 5% 90% 5%
Storage 95% 5%
Surveillance 5% 95%
--- Koniec kodu ---
brian123:
Ale to jest błedne koło znalazlem misje dla gornika a, tu zonk za malo standingow, jak mam zrobic standingi jak wszystkie misje sa bojowe a na liscie mam 13 agentow. A za misje advsory chyba nie dostaje sie standingów. Idzie jakos wyszukac agentow w tej wyszukiwarcze people& places??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej