Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Dragy:
Troche czasu minelo odkad tutaj postowalem ... jestem ciekawy jak najlepiej dobrac role i atrybuty, aby postac amarr z bloodline amarr miala najbardziej dogodne pod wzgledem pvp
Werbus:
Witam, mam dwa drobne pytania :)
1. Jak narazie prowadze postać caldari nastawiona na mining, z czasem (po dotarciu do bargy, zrobieniu skilli w refiningu i takimi tam) bede zmuszony w podstawowym zakresie chociaz podszkolic sie do pvp.. i tu pojawia sie moje pytanie, czy jest sens rozwijac sie dalej w caldari shipach czy lepiej isc w jakies inne? A konkretniej rzecz biorac jakiej rasy statki polecalibyscie do pvp, jako miner startowalem z minimalnymi skilami w statkach i broni wiec zmiana na inna rase nie powinna mnie kosztowac zbyt wiele sp...
2. Zostajac juz przy Caldari, a konkretniej rakietach.. Czy skille i bonusy statków sa uzwgleniane przy "ogladaniu" info rakiety czy musze sam je podliczac?
Ellaine:
Co to znaczy "bede zmuszony w podstawowym zakresie chociaz podszkolic sie do pvp"?
Czy "zamierzam latac po niebezpiecznych systemach w pogoni za rzadka ruda i chce byc w stanie sam obronic swoja koparke przesiadajac sie szybko w cos innego?"
Jesli masz taki plan, szykuj sie na potezne straty.
Czy "zamierzam zapisac sie do sojuszu w 0.0 i tam kopac, i chce byc gotowy sluzyc w pospolitym ruszeniu w razie potrzeby, ale nie chce inwestowac w to za duzo szasu szkolenia."
Jesli tak, to ok. IMHO w takim przypadku "caldari nie nadaje sie do pvp" to bzdura. Caldari maja dwa statki - Blackbirda i Rokha. Blackbird jest najtanszym (nie liczac tego ze sie go czesto traci) sposobem skutecznego i znaczacego wsparcia malego gangu dla postaci z malymi skillami w walce. Rokh jest prawdodpobnie najlepsza opcja jesli chcesz byc czescia wielkiej floty i miec taki zasieg jak inni, ale nie chcesz tymczasem spedzic pol roku na szkoleniu dzialek T2. Drugi kandydat to gallente - gallente nadaje sie do pvp bezdyskusyjnie i w przeciwienstwie do matarow i amarrow nie narzekaja zwykle ze ich rasa mozna zaczac walczyc dopiero na bardzo wysokich skillach.
Czy "wyobrazam sobie, ze kazdy kiedys musi zajmowac sie pvp"?
To nie prawda. Mozesz cale zycie tylko kopac jesli Cie to bawi.
Raan Kern:
--- Cytat: Michał Buss w Maja 11, 2007, 22:30:30 ---2. Zostajac juz przy Caldari, a konkretniej rakietach.. Czy skille i bonusy statków sa uzwgleniane przy "ogladaniu" info rakiety czy musze sam je podliczac?
--- Koniec cytatu ---
Jak moduł masz już założony i klikasz na niego show info to pokazuje podliczone parametry.
misao:
co do caldari i pospolitego ruszenia. Caracal i Heavy misle. i jestes przydatny w wiekszosci gangow^_^. skilownie to tak z parenascie godzin.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej