Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Rhovana:
Przepraszam mój bład, dawno nie robiłem nowego charakteru. Masz całkowitą rację. A co do nosów (Nosferatu) chodzą słuchy że mają je znerfować(zmienic działanie, zazwyczaj zepsuć :P).
Ellaine:
--- Cytat: Rhovana w Stycznia 31, 2007, 03:58:34 ---
--- Cytat: Ellaine w Stycznia 31, 2007, 00:11:52 ---7. Achura? Ale rznice sa nieszczegolne, zalezy od preferencji.
--- Koniec cytatu ---
Jako że jesteś nowy pare słów wyjasnienia:
1. Jesli chodzi o sprawy rynku Ellaine wie co mówi i na jej radach można polegać spokojnie.
2. Jeśli chodzi o pvp Ellaine ni cholery nie wie o czym mówi ;D
Aktualnie najlepsza rasą na pvp jest Minmatar i z zasady bronie turretowe (hybride,projectile, energy). Missile sie średnio nadają do pvp za to sa bardzo dobre do bicia npc piratów.
--- Koniec cytatu ---
Pytanie bylo o rase postaci, nie o statki jakimi sie lata ;)
A Rokh to taki typowy missle boat. A Rokh jest bardzo fajny.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Gork w Stycznia 31, 2007, 00:37:04 ---
Czyli jedynym ograniczeniem w ilosci posiadanych siklli jest czas? Za nauke skilli SP przybywa zamiast ich ubywac?
Ogolne SP (w statsach na gorze) jest to suma wszystkich SP ktore przybyly poprzez nauke skilli, czy sie myle?
--- Koniec cytatu ---
Tak. Tak. Tak.
Generalnie staraj się żebyś ZAWSZE trenował jakiegoś skilla. Każdy skill można wytrenować tylko do poziomu 5.
--- Cytuj ---Najbardziej dziwne dla mnie jest, ze nie mam nawet wszystkich grup skilli, ktore sa w poradniku. Przykladowo zakladka "trade" i kilka innych, do tego dochodza oczywiscie skille "w srodku", ale domyslam sie, ze zeby je miec trzeba spelnic jakies warunki?
--- Koniec cytatu ---
Bo nie masz wytrenowanych skilli z danej grupy. Kup skilla na rynku, wytrenuj go a grupa się pojawi. Pamiętaj jednak, że niektóre skille wymagają posiadania innych - przed kupnem sprawdź czy możesz skilla trenować czy jeszcze nie.
--- Cytuj ---Tak, to sie domyslilem, ale chodzilo mi o zielone podswietlenie niektorych pozycji w tej liscie SELLERS/BUYERS po prawej.
--- Koniec cytatu ---
To są chyba najlepsze ceny w stacji/konstelacji/regionie. Ale na 100% to nie wiem bo ja raczej nie handluję.
--- Cytuj ---No i na forum jeszcze nie ma z czym sie przedstawiac, moge sie najwyzej osmieszyc - ta gra mnie przerasta. :-\
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie. Ta gra przerasta ns początku każdego. Nie spiesz się, czytaj forum.
--- Cytuj ---Hmm, ale wlasnie kopanie wydawalo mi sie najlatwiejszym sposobem zarobku na starcie. :) Jest cos korzystniejszego na sam poczatek?
Heh, przerzucenie na WOWa raczej mi nie grozi.
--- Koniec cytatu ---
Kopanie jest najłatwiejsze gdy masz mało skilli. Od któregoś z patchy nowe postacie mają ponad 800k SP co moim zdaniem pozwala na zaczęcie od wykonywania misji od agentów.
PS. Czy tego okna do wpisywania posta nie da się jakoś powiększyć?
Rhovana:
--- Cytat: Ellaine w Stycznia 31, 2007, 09:14:28 ---Pytanie bylo o rase postaci, nie o statki jakimi sie lata ;)
A Rokh to taki typowy missle boat. A Rokh jest bardzo fajny.
--- Koniec cytatu ---
Poprawiłem sie i przepraszam raz jeszcze za niedoczytanie, późno było jak to pisałem. Co do Rokha, to nadaje sie do snipe (nawet jest w tym bardzo dobry) jako chyba jedyny caldari ship.
Jeśli chodzi o zarabianie na poczatku moge powiedzieć tyle: kopanie jest mało opłacalne, jak przed revelations zaczynało sie z 50k sp mozna było spokojnie misje robić i mieć z tego dużo lepszą kase. Nie wiem jak teraz, ale mysle że niewiele sie zmieniło. Do efektywnego orania trzeba mieć troche skili z tego co wiem (wiem niewiele bo nie kopię).
Goomich:
Dp efektywnego BS snajpowania też. :)
Z tego co wiem (wiem niewiele bo nie snajpuję).
jeszcze
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej