Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem TPLink TD-W8961ND
ManganMan:
--- Cytat: Emtecpl w Maj 27, 2013, 10:15:06 ---jednak jeśli chodzi o tp-linka to polecam zastosować inne oprogramowanie gargoyla i problemy znikają jak miałem problemy z mr3420 zmieniłem oprogramowanie i śmiga
--- Koniec cytatu ---
Nie ma szans by to wgrać na modemrouterze.
Asag:
Temat odświeżam bo moje łącze to jakaś cholerna karuzela.
Mam podpiętego teraz Liveboxa, screen ze statów:
Ale nie o ten screen chodzi. Parę dni temu po burzy pourywało kable na słupach w "obu kierunkach" (tzn z obu stron słupa). Przyjechali technicy i podpięli tylko z jednej strony kable bo takie mieli zgłoszenie. Że ja byłem po tej "odpowiedniej" stronie to net mi wrócił. Na o wiele lepszych parametrach. Screena nie zrobiłem niestety ale pamiętam ze margines zakłóceń w górę był 7 a max download rate wynosił około 8400-8900 Kb/s w zależności od pory dnia. Pozostałych parametrów nie pamiętam ale naprawdę dało się odczuć sporą różnicę w szybkości neta.
Po paru dniach przyjechali znowu technicy i podpięli resztę kabli. A parametry neta szlag trafił. Margines znów na 6 a max download rate 7400. Jakim cudem po całkowitej naprawie kabli jest gorzej niż przed?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Asag w Czerwiec 10, 2013, 12:49:56 ---
Ale nie o ten screen chodzi. Parę dni temu po burzy pourywało kable na słupach w "obu kierunkach" (tzn z obu stron słupa). Przyjechali technicy i podpięli tylko z jednej strony kable bo takie mieli zgłoszenie. Że ja byłem po tej "odpowiedniej" stronie to net mi wrócił. Na o wiele lepszych parametrach. Screena nie zrobiłem niestety ale pamiętam ze margines zakłóceń w górę był 7 a max download rate wynosił około 8400-8900 Kb/s w zależności od pory dnia. Pozostałych parametrów nie pamiętam ale naprawdę dało się odczuć sporą różnicę w szybkości neta.
Po paru dniach przyjechali znowu technicy i podpięli resztę kabli. A parametry neta szlag trafił. Margines znów na 6 a max download rate 7400. Jakim cudem po całkowitej naprawie kabli jest gorzej niż przed?
--- Koniec cytatu ---
Możliwe że po prostu po "tamtej stronie słupa" jest coś co generuje szum i zakłócenia na linii, zgłoś to, może jakimś cudem znajdą przyczynę ;) Choc jeśłi to TPSa to pewnie dostaniesz 121 standardową odpowiedź administratora - dziwne...u nas wszystko działa.
[VIDE] Herezja:
VonBeerpuszken zdaje się, że rozmawialiśmy z tymi samymi konsultantami ];)
[youtube]http://youtu.be/SckLHjY76ao[/youtube]
HammerSnake:
to jaki jest w końcu problem:
zrywa połączenia wieczorem?- zrywa bo parametry są do dupy- dzwoń po techników
czy prędkość internetu jest nie taka jak w umowie?
Nie możesz z tymi technikami po ludzku pogadać, wypytać, upewnić się, że wszystko sprawdzili, kable w chacie, filtr do telefonu itd? Jak swój sprzęt podłączają u ciebie też im tak zrywa? Jak nie zrywa to jakiego sprzętu używają, kupić i zamontować. To nie jest wróżenie z tarota więc niech ci wprost powie koleś o co się rozbiega i tyle. Może zwyczajnie trzeba obniżyć przepustowość, żeby nie zrywało? Wziąć od technika protokół i reklamować usługę, że mają zmniejszyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej