Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem TPLink TD-W8961ND
Lt Rook:
--- Cytat: Asag w Maj 25, 2013, 23:10:58 ---Orientuje się ktoś skąd tyle błędów CRC?
Downstream Upstream
SNR Margin 6,0 7,0
--- Koniec cytatu ---
Właśnie z tej pierwszej linijki, ja nie jestem specem od ADSL ale poniżej SNR 8 do 10 nie uzyskasz stabilnego połączenia, to oczywiście zależy od prędkości połączenia, im większa tym margines błędu mniejszy.
Najprostsze co mi do głowy przychodzi to filtr na telefon wymienić na inny/lepszy, albo tepse wzywać bo tu ewidentnie linia nie domaga, a jeśli mieszkasz "na zadupiu" nie oczekuj cudów.
HammerSnake:
a nie prościej zadzwonić do tepsy, żeby wysłali pracownika terenowego do domu? Z mojego doświadczenia są to ludzie, którzy zjedli na tym zęby więc jak oni nie pomogą, to nie wiem kto.
No i LT Rook dotknął setna sprawy, patrząc na pierwszy wynik na elektrodzie jaki mi wybiło:
SNR - SNRMargin - Stosunek sygnał/szum
6dB i niżej wartość graniczna (może rozłączać, a raczej napewno będzie, tutaj modem musi się popisać by utrzymać synchronizację.
7dB-10dB wystarczająca, aczkolwiek wieczorami mogą pojawiać się problemy ze stabilnością łącza
11dB-20dB wartość dobra, delikatne problemy z synchronizacją albo ich brak
20dB-28dB bardzo dobre wartości, nic nie powinno się specjalnego dziać
29dB i więcej, podłączyć i przestać sprawdzać parametry, musi działać stabilnie
Attenuation - Tłumienie Lini (im mniejsze tym lepiej)
20dB i mniej, bardzo blisko centrali można osiągać duże prędkości synchronizacji, bez zerwań
20dB-30dB, jak wyżej, odrobinę mniejsze prędkości
30dB-40dB bardzo dobra wartość
40dB-50dB dobra, ostatnia stabilna przy niektórych prędkościach (do 6Mbit/s)
50dB-60dB wartości progowe, max 1Mbit i to zależy od modemu, może tracić synchronizację
60dB i wyżej, loteria, albo zadziała albo nie, dużo zależy od modemu, stanu linii o stabilności można raczej zapomnieć
Khobba:
Głupia sprawa: jak daleko masz modem od gniazdka telefonicznego? Zwykły płaski kabel telefoniczny bardzo lubi łapać zakłócenia, bo nie bardzo się nadaje do transmisji sygnałów wysokiej częstotliwości. Jak masz jakieś pętle na tym kabelku to tym gorzej...
Oczywiście, to może być też kwestia np. złego doboru żył w kablu (nie z jednej pary w skrętce) lub całej masy innych rzeczy, ale to już sam nic na to nie poradzisz więc molestuj operatora.
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Asag:
Już nieraz molestowałem TP i nieraz był technik bo kiedyś były problemy z synchronizacjąi. Był chyba nawet 3x posprawdzał kable, centralkę i stwierdził że jest tylko jedna karta która jest przeciążona (mieszkam na zadupiu) i dopóki nie dołożą/wymienia karty to będzie kiepsko. Ale nie łapałem takich randomowych deceków jak teraz i myślałem że to może coś router odwala :(
--- Cytat: Khobba w Maj 26, 2013, 06:50:23 ---Głupia sprawa: jak daleko masz modem od gniazdka telefonicznego? Zwykły płaski kabel telefoniczny bardzo lubi łapać zakłócenia, bo nie bardzo się nadaje do transmisji sygnałów wysokiej częstotliwości. Jak masz jakieś pętle na tym kabelku to tym gorzej...
Oczywiście, to może być też kwestia np. złego doboru żył w kablu (nie z jednej pary w skrętce) lub całej masy innych rzeczy, ale to już sam nic na to nie poradzisz więc molestuj operatora.
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
--- Koniec cytatu ---
Co do odległości jest podłączony dwoma kabelkami do gniazdka (łączka w środku bo kabel był za krótki). Ale chcąc przetestować przyniosłem kompa pod gniazdko i podłączyłem router krótkim kablem bezpośrednio do gniazdka z odpiętym telefonem. Parametry nie polepszyły się.
Do centralki mam blisko bo w linii prostej nawet kilometra chyba nie ma (oczywiście nie wiem jak kable idą ale raczej blisko jest). Tym bardziej drażni mnie że tak niskie parametry są :(
Emtecpl:
jednak jeśli chodzi o tp-linka to polecam zastosować inne oprogramowanie gargoyla i problemy znikają jak miałem problemy z mr3420 zmieniłem oprogramowanie i śmiga
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej