Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem TPLink TD-W8961ND
Asag:
Od około 2-3 tygodni mam problem z routerem http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TD-W8961ND. Mianowicie w zupełnie randomowych momentach gubi połączenie z netem (gaśnie dioda ADSL) by po około 30-40 sekundach je odzyskać. Nie ma żadnej reguły kiedy to się dzieje. Czasem potrafi pochodzić parę godzin bez problemów a czasem w ciągu 10 minut potrafi się rozłączyć pięć razy.
Najpierw to ignorowałem bo non stop były burze i myślałem że są jakieś problemy na linii. No ale to już 3 tygodnie tak jest i podejrzewam że to z routerem coś nie tak bo okazało się że często nie mogę otworzyć strony konfiguracyjnej. Biała strona wczytuje się non stop i wtedy dopiero wyłączenie i włączenie routera pomaga i można się do konfiguracji dostać.
Dla pewności na jutro załatwiłem sobie Liveboxa żeby sprawdzić czy on też będzie rozłączał ale nie sądzę.
Dzisiaj już prawie o ścianę złoma rozwaliłem bo przegrałem turniej w M&MDoC bo w 2 meczach dostałem dc i pomimo że wygrywałem policzyło mi porażki :'(
O co może chodzić?
Help!
sztosz:
Przestań się mazać i oddaj na gwarancji.
[CHUJI] Fairfax Narmolaya:
nie jest to wina routera.
tez tak mialem pol roku temu, gdzie mialem serie DC jeden po drugim przez pare tyg.
i dzialo sie to tylko jak gralem w EVE.
CCP nie wie czemu tak sie dzieje, problem ten sporadycznie maja gracze z roznych zakatkow swiata.
Wytrzymaj jeszcze pare dni, a samo przejdzie.
poszukaj w google o tym.
no chyba ze zrywa ci poleczenie jak nie grasz w eve, to w takim razie router do wymiany :)
observer:
Mój router jak zaczął tak robić, to jakięś 2 tyg później zdechł całkowicie.
Co do EVE, to jakieś 2 miesiące temu też miałem plage dc, pomagało włączenie jakiegokolwiek netowego radia, żeby utrzymać minimalną ciągłą transmisję danych. W innych grach wszystko działało bez problemów (Mam router z modemem 3g i w zwykle momencie kiedy EVE zażądało większej paczki danych, a modem pracował w wolniejszym trybie następowało dc)
ManganMan:
Jak jest gwarancja: do serwisu jak chłopaki wyżej powiedzieli :)
Jak nie ma gwarancji: kopia zapasowa ustawień, factory reset i wgranie najnowszego firmware. Jak nie pomoże, patrz punkt "Jak jest gwarancja".
Tak ogólnie to nie cierpię routerów TP-LINK ze względu m.in. na powyższy problem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej