Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve się nie uruchamia
Zgudi:
--- Cytuj ---Jestem zapalonym graczem i tylko dlatego siedzę normalnie na windzie ;) Na virtualu potrzebuję tylko Pythona i Ruby (spróbuj railsy zainstalować na windzie... ja wymiękam, nie daje rady, gem sqlite3 to jakaś, kur*a, czarna magia)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Jezu, na windę dorwiesz Pythona i Rubi.
--- Koniec cytatu ---
Dorwiesz dorwiesz, ale twórcy Ryby oraz RoR zapowiadają zaprzestanie jakiegokolwiek wsparcia pod windę w najbliższym czasie. Więc zależy tylko czy chciałbyś się tym pobawić czy pracować na poważnie. A gem sqlite3 to czarna magia? W Gemfile ustawiasz ten gem, potem bundle install, potem ustawiasz database.yml w config na podstawowe info o bazie i jest. Potem rake db:create w konsoli i rake db:migrate i masz.
sorki za offtop, wracamy do tematu.
sztosz:
Ok, ale cały czas dostaję "cannot load such file -- sqlite3" mimo że gem instaluje się poprawnie :/
papugoz:
ruby i win = not win
Smutna prawda, też próbowałem i skończyłem na vboxie
ManganMan:
--- Cytat: Zgudi w Marzec 05, 2013, 23:36:29 ---Dorwiesz dorwiesz, ale twórcy Ryby oraz RoR zapowiadają zaprzestanie jakiegokolwiek wsparcia pod windę w najbliższym czasie.
--- Koniec cytatu ---
http://rubyonwindows.blogspot.com/2011/01/netbeans-drops-support-for-ruby-and.html
Larving:
Sokole, ja i Kusy mieliśmy taki sam problem jak ty. Kusy rozwiązał to wywalając ostatni update windowsa 7 i reinstalując eve, a ja wyłączając TS Overlay.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej