Eve Online > Wsparcie techniczne

Komp - Muszę zmienić swoją padakę.

<< < (6/11) > >>

[VIDE] Herezja:
Czyli ... ogólnie dobry pomysł?
Z przeliczenia wynika, że koszt tych 3 części to około 850 zł. Za te złotówki może pannie jakiś używany laptop kupie na allegro albo małoekranowego lapka?

Soulscream:

--- Cytat: LosBekoczoS w Wrzesień 15, 2012, 22:20:41 ---Asus robi tylko dobre mainbordy - jesli grafa to EVGA only  - naprawde jedyna grafika ktora nie umierala, a wymienialem ja na nowa bo poprostu przychodzil czas na upgrade.

@soul - prosze czytaj ze zrozumieniem - ja zmienialem cala maszyne a nie tylko mobo itp.

wtedy zawsze wyjdzie ci kolo 5k

--- Koniec cytatu ---

Nie wyjdzie Ci 5k. Jak kupujesz z glowa to zamkniesz sie w 4k. Swoja droga nie widze sensu wydawania pieniedzy na rzeczy, ktore sa calkiem sprawne jak HDD, zasilacz z obudowa.

--- Cytuj ---Płyta główna   Gigabyte GA-P31-DS3L
Typ procesora   DualCore Intel Pentium E2180, 3000 MHz (10 x 300) (przetaktowany z 2 giga na 3 giga cztery miesiące temu)
RAM                 Patriot Memory PDC22G6400LLK
Karta wideo   Gigabyte GeForce GTX 260 (superovercloking wersja)
--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie to masz do wymiany. Stety badz niestesty juz miales okrojone c2d. Wiec przesiadka na takiego I5 wniesie Ci duzo dobrego.

http://forums.somethingawful.com/showthread.php?threadid=3458091

W tym watku w 2 czy 3 poscie jest lista podzespolow na ktore warto zwrocic uwage (cena co do jakosci).  Dodam od siebie ze w lato karty nvidii to problem bo lubia sie przegrzewac, a i z doswiadczenia Ci powiem nie kupuj przetaktowanych kart przez producenta bo moga sprawiac klopoty.

sztosz:
Nie napisałeś do czego będziesz używał tego kompa. Proponuję coś takiego: http://www.arest.pl/k-622115
Wybrałeś Arest.pl aby pokazać ceny, a tak się składa... że tam pracuję :)

Czemu AMD? Bo do grania wystarczy, a jest sporo taniej. Stosunek ceny do wydajności 965 jest rewelacyjny.
Czemu inny dysk? Bo greeny się statystycznie częściej psują niż blue jeżeli dysk służy jako główny dysk systemowy.
Czemu 6870? Znajdź mi coś wydajniejszego nvidii w tej cenie. W segmencie kart do grania nie ma żadnej karty nvidii która była by wydajniejsza i tańsza od porównywalnego radeona.
Budę za prawie 3 stówy chcesz bo... masz za dużo czy za mało pieniędzy? ;)
Chłodzenie do procka obligatoryjnie, te stockowe wyją jak szalone.
Zasilacz... może być, nie jest to jakieś cudo, ale... może być.

Do grania w Eve nie ma sensu wydawać 4k zł czy więcej, bo ta gra nie ma takich wymagań (i wliczam w to włączone 3 instancje evki na raz, ja na gorszym sprzęcie odpalam eve x2 + BF3 :P)

PS. W kwestii producentów kart: Sapphire i Zotac, jedyny naprawdę słuszny wybór. Jest to praktycznie ta sama firma, ale nie o to chodzi. Piszę z perspektywy osoby która karty sprzedaje. Nie lubię klientów którzy wracają z zepsutą kartą, bo to dla mnie żaden interes. Nie lubię jeszcze bardziej asusa czy np. msi których karty z serwisu potrafią wrócić do nas nie naprawione. Jest większa szansa, że klient będzie zadowolony jak dostanie sapphire'a czy zotaca, niż np. msi. Cokolwiek by twierdziły testy, statystyki z serwisu jasno określają co lepiej sprzedawać.

[VIDE] Herezja:
Troszkę za późno napisałeś @Sztos.
Właśnie pochodziłem po swoim miasteczku i tu będę części nabywał (już są zamówione)

W tym momencie jest to
P8H61-MX S1155 H61 PX
Core i5-3450 3,1 GHz BOX
DDR3 *GB / 1600 / CL11
i obudowa którą podawałem w swoim poście czyli Fractal core 3000

Dodatkowo dokupuje 60 gigowy dysk SSD i monitor Philipsa Led 19 calowy

Poza tym poprzekładam ze starej puszki te części, o których tu pisałem czyli zasilacz kartę grafiki czytnik cd i dysk już jako dodatkowy.

MGGG:

--- Cytat: sztosz w Wrzesień 17, 2012, 13:15:23 ---Nie napisałeś do czego będziesz używał tego kompa. Proponuję coś takiego: http://www.arest.pl/k-622115
Wybrałeś Arest.pl aby pokazać ceny, a tak się składa... że tam pracuję :)

--- Koniec cytatu ---

O dzieki. Szykuje się do wymiany kompa i myślałem nad bardzo podobną konfiguracją. I dostałem od ciebie gotowca. Tylko będę szukał tanszej karty - takiej do 500 zeta. Co być polecił?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej