Eve Online > Wsparcie techniczne
Komp - Muszę zmienić swoją padakę.
SokoleOko:
W kwestii wyboru producenta - dobrze, żeby miał sensowne polskie przedstawicielstwo. Inaczej, jeśli zniknie sklep w którym się kupiło, można zostać z gołą dupą na lodzie.
Skaza:
--- Cytuj ---wtedy zawsze wyjdzie ci kolo 5k
--- Koniec cytatu ---
Nie przesadzajmy. Na obecnie posiadany zestaw wydałem 2700 PLN i jestem bardzo zadowolony. Spokojnie dżwiga dwa klienty EVE oraz np. Firefall lub Mechwarrior Online. Wszystko działa stabilnie i wydajnie. Jednak sprzęt zakupiłem w Marcu i porównując ceny z dnia zakupu z obecnymi, mogę powiedzieć jedno - Musiałbym sporo dołożyć, by teraz kupić identyczny zestaw.
;)
Kira Korpii:
Proponuje nieco dolozyc do tego zestawu bo na to po prostu szkoda kasy. Obie podane grafiki 6770 i 7770 sa stosunkowo slabe i co prawda na teraz wystarcza ale beda wymagac wymiany baaardzo niedlugo. Najlepiej zloz sobie i5 z jakims 6870 lub odpowiednikiem nvidii to by bylo cos w stylu gtx560 pewnie, a reszta to wedle uznania.
To trudne z prockiem i5 bo on bardzo podnosi cene ale jest duzo duzo lepszy od i3. Tak z doswiadczenia uzytkowego moge powiedziec ze hyperthreading i3 na dwoch rdzeniach dodaje wydajnosc polowy fizycznego rdzenia. Innymi slowy i5 jest lepsze o poltora rdzenia i pewnie jakies bajery dodatkowo z cachem. Zdaniem wielu i5 to teraz najlepszy wybor szczegolnie w wersjach K.
[VIDE] Herezja:
Zastanawiam się także nad wywaleniem starego kompa a na razie dla zaoszczędzenia złotówek do nowego przenieść kilka części. Może napiszę jakie podzespoły mam w tym momencie.
Płyta główna Gigabyte GA-P31-DS3L
Typ procesora DualCore Intel Pentium E2180, 3000 MHz (10 x 300) (przetaktowany z 2 giga na 3 giga cztery miesiące temu)
RAM Patriot Memory PDC22G6400LLK
Karta wideo Gigabyte GeForce GTX 260 (superovercloking wersja)
Dysk twardy WDC WD5000AAKX-001CA0 (465 GB)
Zasilacz OCZ ModXstream PRO 600 W.
Myślę, że mógłbym ograniczyć koszty komputera wkładając do nowej jednostki kartę graficzną, dysk twardy i zasilacz. Zdaje sobie sprawę, że karta nie jest uber wydajna ale ... na tą chwilę pewnie by wystarczyła a jak dozbieram to kupie wydajniejszą.
Co Wy na to?
Kira Korpii:
http://www.anandtech.com/bench/Product/664?vs=536
Masz praktycznie taka sama karte jaka planowales kupic:)
Zasilacz jesli jeszcze pracuje to chyba daje rade wiec raczej po co placic za nowy, dysk to akurat w zaleznosci od potrzeb pojemnosciowych. Jesli ten Ci wystarczy to smialo, pozniej mozesz rozwazyc dokupienie ssd pod system i czesciej uzywane programy/gry - tak mam i powiem ze przesiadka na ssd to lepszy kop niz 4gb ramu zwiekszone na xxx gb ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej