Eve Online > Wsparcie techniczne

Komp - Muszę zmienić swoją padakę.

<< < (7/11) > >>

sztosz:
Sapphire 7770 http://www.arest.pl/28281 :) Wydajne i tanie.

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 17, 2012, 15:51:59 ---Troszkę za późno napisałeś @Sztos.
Właśnie pochodziłem po swoim miasteczku i tu będę części nabywał (już są zamówione)

W tym momencie jest to
P8H61-MX S1155 H61 PX
Core i5-3450 3,1 GHz BOX
DDR3 *GB / 1600 / CL11
i obudowa którą podawałem w swoim poście czyli Fractal core 3000

Dodatkowo dokupuje 60 gigowy dysk SSD i monitor Philipsa Led 19 calowy

Poza tym poprzekładam ze starej puszki te części, o których tu pisałem czyli zasilacz kartę grafiki czytnik cd i dysk już jako dodatkowy.

--- Koniec cytatu ---

Małą korektę dokonałem
Zamiast płyty podanej wyżej biorę ASROCK P67 PRO3 gdyż P8h61-mx nie obsługuje szyny 1600 a jedynie 1333 dodatkowo nie ma możliwości prawidłowej obsługi dysków ssd bo brakuje sata 3

FITTIpalti:
Kurcze ja to zawsze kłade lache na procek, kupuje taki za 300-400 i reszte wale w grafe :]
http://www.arest.pl/konfiguracja-622372

sztosz:
Odradzam zasilacze Corsaira z serii CX. Niewspółmiernie często do innych serii się psują. W ogóle wychodzą z zupełnie innych fabryk niż TX, HX czy AX. I tak jak te 3 serie są rewelacyjne, tak CX to jakieś nieporozumienie.

[VIDE] Herezja:
@FITTIpalti zamierzam kupić kompa, który popracuje troszkę dłużej niż 2 latka. Dlatego staram się relatywnie niskim kosztem kupić platformę, która na to po prostu pozwoli.
Dlatego starałem się kupić niezła płytę (daje dużo możliwości choćby 4 x sata 3 lub obsługę procków i7 dodatkowo obsługuje nawet taktowanie o wielkości 2133).
Przy tym układzie jaki wybrałem nawet po 4 latach będę mógł dokupić relatywnie niskim kosztem proc, ram czy kartę graficzną nie martwiąc się o to czy płyta to udźwignie dodatkowo proc np i3 to już na tą chwilę troszkę mała wydajność patrząc na koszt.

@Sztosz czy tylko mi się wydaje, że procki AMD wymagają lepszego chłodzenia niż to tzw. box-owe? Z innej strony patrząc. Im coś się grzeje mocnej tym samym szybciej ulega uszkodzeniu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej