Eve Online > Wsparcie techniczne
Komp - Muszę zmienić swoją padakę.
LosBekoczoS:
Herezja jak masz tylko 2k to ci powiem wprost - NIE KUPUJ NIC !
Przykladem najlepszym jest moja biedna skatowana maszyna - 6 lat temu wyrzucilem na nia cos kolo 5k zl pl, mam ja do teraz i jedyne co zmienilem to wiatraczek na procku, oraz grafe na mocniejsza. Nie mowie ze mam super komputer do wszystkiego, lecz na ta chwile wszystkie gry jakie chce odpalam gram i niemam problemow.
Naprawde lepiej wydac raz a duzo i miec na dlugo niz za przeproszeniem srac sie co pare miesiecy po 500-600zl zeby gonic wydajnosc.
SokoleOko:
--- Cytat: LosBekoczoS w Wrzesień 15, 2012, 16:39:54 ---Herezja jak masz tylko 2k to ci powiem wprost - NIE KUPUJ NIC !
Przykladem najlepszym jest moja biedna skatowana maszyna - 6 lat temu wyrzucilem na nia cos kolo 5k zl pl, mam ja do teraz i jedyne co zmienilem to wiatraczek na procku, oraz grafe na mocniejsza. Nie mowie ze mam super komputer do wszystkiego, lecz na ta chwile wszystkie gry jakie chce odpalam gram i niemam problemow.
Naprawde lepiej wydac raz a duzo i miec na dlugo niz za przeproszeniem srac sie co pare miesiecy po 500-600zl zeby gonic wydajnosc.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie o tym mówiłem.
Żeby nie być gołosłownym:
CPU - E6600
GPU - 8800GTX (po roku przesiadłem się na to z koszmarnego Radka X1900-coś tam)
RAM - 4x1 GB Geil Ultra 800 MHz (zacząłem z 2x1, potem dokupiłem drugie tyle za grosze)
MoBo - Asus P5B
Zasilacz - BeQuiet 530W
Soulscream:
--- Cytat: LosBekoczoS w Wrzesień 15, 2012, 16:39:54 ---Herezja jak masz tylko 2k to ci powiem wprost - NIE KUPUJ NIC !
--- Koniec cytatu ---
A ja powiem ze jak wylozysz 3 koleczka na procek, mobo, ram i grafe to masz rakiete na 4 lata. Ja tak robie co 4 lata i mam spokoj. Nie musisz wydawac 5k by miec go na lata. Kupowac czesci, ktore maja jakosc odpowiednia do ceny. Tyle.
MiltisUmbrae:
Ja imo od kiedy przesiadłem się z Radka na GeForce to jestem zwolennikiem nVidii.
Poza tym jak nVidia to tylko ASUS albo ZOTAC nic innego.
A jak już Radka to najlepszy Sapphire.
LosBekoczoS:
--- Cytat: MiltisUmbrae w Wrzesień 15, 2012, 22:07:00 ---Ja imo od kiedy przesiadłem się z Radka na GeForce to jestem zwolennikiem nVidii.
Poza tym jak nVidia to tylko ASUS albo ZOTAC nic innego.
A jak już Radka to najlepszy Sapphire.
--- Koniec cytatu ---
Asus robi tylko dobre mainbordy - jesli grafa to EVGA only - naprawde jedyna grafika ktora nie umierala, a wymienialem ja na nowa bo poprostu przychodzil czas na upgrade.
@soul - prosze czytaj ze zrozumieniem - ja zmienialem cala maszyne a nie tylko mobo itp.
-Obudowa
-Monitor
-Zasilacz
-MainB
-Procek
-Pamiec
-Grafa
-Hdd
wtedy zawsze wyjdzie ci kolo 5k
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej