Eve Online > Wsparcie techniczne
Komp - Muszę zmienić swoją padakę.
SokoleOko:
Z mojego doświadczenia (mój zestaw został złożony w 2006 roku i nieźle radzi sobie do dziś, choć oczywiście gdybym tylko mógł, wymieniłbym od razu):
- weźmiesz i3, będziesz za rok/dwa wymieniał procesor bo będzie za słaby.
- nie warto brać mniejszego dysku. Sam teraz szukam i widzę, że różnica między 1,5TB a 2TB wynosi 30-40 zł. 500GB? Żarty!
- 4GB RAM to mało do Eve (jak się multiboksuje).
- koniecznie pozbyć się boxowego chłodzenia na procu - wczoraj za 55 zł kupiłem niezły nowy wiatraczek i jest praktycznie niesłyszalny.
- w kwestii Nvidia vs. ATI - czy nadal karty ATI są tak cholernie głośne w stosunku do Nvidii?
Skaza:
Rozumiem, że zestaw który zaproponowałem nie należy do najwydajniejszych.
Ale krytykować jest łatwo, natomiast nie widzę innej propozycji odnośnie zestawu do 2000 PLN.
;)
SokoleOko:
2000 zł to niestety cholernie mało... przy obecnym kursie euro i tak dalej.
[VIDE] Herezja:
W tym momencie to i tak dużo dla mnie.
Dlatego chciałem kupić relatywnie wydajną platformę czyli jako taką płytę i procka w miarę wydajną kartę grafiki i obudowę aby nie musieć jej wymieniać przez długie lata a aby była po prostu wydajna cicha i w miarę możliwości tłumiona i z tzw filtrami na wentylatorach.
SokoleOko:
W kwestii cichości - wystarczy, żeby wiatraki miały 10-12 cm. Żadnych szybkich 8 cm pizdków, które po prostu wyją. 12 cm kręci się w okolicach 1000 obr/min i nawet jak przyśpieszy do 2000 obr w stresie to nadal jest to niesłyszalne.
8800GTX przykładowo nie daje się usłyszeć w ogóle, nawet pod pełnym obciążeniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej