Eve Online > Wsparcie techniczne
Padnięty dysk oraz ostrzeżenie
HammerSnake:
no to spoko.
ja swojego jeszcze nie ruszyłem, z terminalem mogę się chyba sam pobawić, ale dysku w obce łapy nie mogę dać z drugiej strony na danych mi nie zależy więc nie bardzo by się to opłacało 8). Póki co się kurzy z resztą pieca.
ManganMan:
Sry za archeologię, ale mi także padł Maxtor DiamondMax+9, 80 Gb z grudnia 2003 roku. Dokładnie w tą niedzielę. Po uruchomieniu kompa słychać było stuki, i ani BIOS, ani zewnętrzny kontroler JMicrona nie wykrył dysku.
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
SokoleOko:
Jak jesteś z Wwy to mogę Ci podrzucić namiar na tego magika, który mi to naprawił. Aczkolwiek masz antyczny dysk.
ManganMan:
Niestety, jestem spoza Wawy. Fakt, antyk. Ale 10 lat mi wręcz bez przerwy pracował.
Gdzieś koło Lęborka będę musiał kogoś znaleźć, ale dzięki Sokół.
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
SokoleOko:
--- Cytat: ManganMan w Styczeń 30, 2013, 09:21:27 ---Ale 10 lat mi wręcz bez przerwy pracował.
--- Koniec cytatu ---
Powiedziałbym, że wykorzystywanie dysku dłużej niż 6-7 lat to już ryzyko.
Po tym moim padzie, kupiłem po prostu dwa razy wiekszy od tego padniętego i zamiast 3, mam teraz jeden fizyczny dysk w komputerze. Wcześniej miałem jeszcze 2 takie Maxtory jak Twój, tylko 160GB. Jeden sprzedałem (zawsze 50 zł do przodu), a drugi leży w szufladzie jako backup najważniejszych plików.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej